Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

To Wy jesteście sąsiadkami ? Ale macie superowoooo.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu popracowaliście z eM niesamowicie. Wielkie ;:138
Pośladki pewnie bolą Cię od dźwigania tych kamieni. Też czasami tak mam, jak coś ciężkiego noszę wielokrotnie...właśnie szczególnie kamienie. Wykopane dołki jak pod linijkę ;:224
Mojego rododendrona też obżarło jakieś robactwo, na szczęście tylko jednego, ale za to największego, z największą ilością pąków :evil: Muszę zrobić oprysk na robale....

Darninę zrywam grabiami i całkiem ładnie schodzi. Roluje się jak dywan, chociaż nie zawsze tak ładnie to idzie. Dzisiaj praca dobrze mi szła i udało mi się zerwać 2/3 tego co sobie zaplanowałam. Czas ucieka...niedługo przyjadą nowe róże i muszę się spieszyć z przygotowaniem rabaty.
PS. Uśmiałam się z " konfesjonału " :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda tego Twojego rh. Może to opuchlaki? Ja po oprysku miałam spokój.
Grabiami zrywasz darń? Nie mogę sobie wyobrazić jak to się robi.
Strach przed przyjazdem roślin i mnie ciągle trzyma. Dzisiaj przyjechały lilie kolejne.
Coś już straszą wysyłaniem powojników. Pewnie róże też niedługo się ruszą. A na działce wszystko w proszku. Tyle jeszcze do zrobienia. Prognoza znowu straszny w weekend. Jestem przerażona nie na żarty. Forumki piszą żeby się nie spinać. Ale tak ciężko w dwa dni w tygodniu ogarnąć tyle. Głupotą było tyle zamawiać, ale jakoś co roku popełniam ten sam błąd.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu najwyżej będziesz miała" przedogródek " ;:306 na balkonie Radzę Tobie a sama musiałam biegiem sadzić liliowce do donic które dostałam godzine temu hahhaha :;230
Pozdrawiam Ela
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obawiam się że mam za mały balkon :lol: . Już mam w domu "przedgaraż". Jeden pokój zaczyna przypominać właśnie działkowy garaż.. .
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Madziu!
Na razie nie otwieram wątku gdyż nie mam się czym pochwalić. Na trawniku zakwitło kilka krokusików , tulipanki pokazują noski a ogród wygląda marnie po zimie. U nas po wczorajszym słoneczku deszczowo i ponuro więc czekam z rozpoczęciem prac na lepszą pogodę. Mayę muszę osłonić butelką jak tylko wychyli się z ziemi ponieważ moje kiciory podgryzają wychodzące z ziemi liliowce.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A wiesz że ja po zimie spanikowałam w sprawie liliowców? Niektóre ładnie wystawiły zielone łodygi a reszta nic. :shock:
Zginęły. Myślałam że już koniec z nimi. W tą sobotę bez zmian było. Nie pojawiło się nic nowego. Dziewczyny mnie uspokoiły że niektóre odmiany tak mają. Ale myślałam że jakiś ślad zostanie jednak po nich. No nic.. czekam.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Madziu, nie przejmuj się. Wszystko da się ogarnąć, tylko na spokojnie.
Ja już cały jeden pokój zamieniłam w ogród zimowy i cieszę się, co mi się normalnie nie zdarza, że żadne z moich doroslych dzieci do świąt nie znajdzie czasu na odwiedziny. W przeciwnym razie musiałabym chyba do sąsiadów coś nie coś powynosić, by odblokować miejsce do spania :;230 :;230 :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, ja tak co roku biadolę na pogodę i brak czasu. Każda wiosna dla mnie taka jest odkąd mam działkę. Bo zawsze nazbieram planów a potem nie mogę się wyrobić z niczym. Pierwszy sezon z działką to była sama praca. Czarna magia. Drugi rok jakoś taki troszkę lżejszy. Trzeci to masakra altana, studnia, ogrodzenie. Oj szalałam tej wiosny. A teraz nasadzenia. Wiesz, rośliny do lata nie poczekają. Ale upajam się myślą, że teraz pomarudzę, narobię się a potem będę tylko pielić i odpoczywać. Lato w basenie, jak pogoda pozwoli :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

I tak trzymaj, Madziu , tak trzymaj. ;:79
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Hej hej - ja nie nadążam - nie wiedziałam, że masz nowy wątek - super, że się u mnie odezwałaś, bo już myślałam o twojej pięknej działce - oj zazdroszczę ci tego drewna w takiej ilości...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Teraz to dopiero zobaczyłam ile Ty masz róż ;:oj Każda cudna ;:167

Ale najbardziej to zazdroszczę Ci brata ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu zrobisz ile zdążysz, ;:168 zamówione rośliny, tak łatwo nie padną, mogą trochę poczekać, byle podlać. To, że musisz dojeżdżać na działkę utrudnia życie, ale w innym wypadku, to byś ciągle siedziała w ogródku. Praca w nim jest nieskończona. Ja też w domu mam rozsadnik na pięciu parapetach, a do pomieszczenia gospodarczego przy garażu trudno wejść. Wszędzie panoszą się doniczki. Mam dwa liliowce, ale dopiero jeden wypuszcza liście.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko kochanie trzymam i nie puszczam :).
Agunia masz teraz tyle miejsca że i Ty możesz mieć więcej drewna :). Wszystko z czasem. Najważniejszy krok za Wami. Teraz na pewno będziesz wiedzieć co z nowym nabytkiem zrobić. Wiem, ze koncepcje są już naszykowane. Ale pewnie jeszcze nie raz się zmienią :lol: . Cały czas powtarzam, że nie ma wersji ostatecznej na forum ;:306 . Dzięki że wpadłaś :).
Smolka ;:306 rozbrajasz mnie ;:306 . Róż aż tyle nie mam. Teraz wiosną będzie ich troszkę więcej. Ale jestem dumna z tego co już posiadam. Powiem Ci, że praktycznie na żadną nie narzekam pod względem kwitnienia. Przynajmniej po jednym sezonie :).
Soniu mój jeden liliowiec już puścił takie liście, że wsadziłam do go opakowania po mielonym. Kiedyś mówili mi : komputer to skarbonka. Moim konikiem była informatyka i matematyka więc inwestowałam w swój sprzęt stacjonarny. Potem zrobiłam prawko i znowu: auto do skarbonka. Potem kupiłam mieszkanie - to skarbonka. Wiecznie coś trzeba naprawić. Remontów się chce, dekoracji. Ale chyba największa skarbonka to działka. Nawet większa niż moja pasja turystyczna. Życie składa się z samych skarbonek. Tylko pensje za niskie żeby do każdej dorzucać :).
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu ponudzę trochę, ale jednocześnie pocieszę. ;:168 Trudne doświadczenia i wiek pomagają nabierać dystansu do wszystkich aspektów życia. Młody człowiek myśli, że świat się zawali, jak czegoś nie będzie miał, albo nie zrobi. Na szczęście to nieprawda. Z tych skarbonek na pewno działka jest najlepszą inwestycją. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”