Ogród na śmietniku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na śmietniku

Post »

garden11 pisze:Aniu, nie ziemniaczki z koperkiem tylko róże wbite w ziemniaka, żeby się ukorzeniały ;:196
Ewciu droga wiem o czym gadacie. :D Jak się nie uda z różą to będą ziemniaczki z koperkiem, bo ten na pewno się puści. :wink: ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś niektóre w chłodniejszej temperaturze ukorzeniałam w ubiegłym roku dwa miesiące, zanim miały pierwsze korzonki. W tym roku kilkanaście wsadziłam do ziemi z ukorzeniaczem. Cierpliwość powinna być cechą ogrodnika, ale to takie trudne. ;:223
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Róże ukorzenia się w ziemniaku. No nie czego ja się jeszcze tutaj dowiem. Super. ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Soniou to ja zdecydowanie nie powinnam być ogrodnikiem. :;230 Cierpliwość niestety nie jest moją cnotą. :oops:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czytałam o tym ukorzenianiu w ziemniaku :D. O takich ciekawostkach piszą w pisemkach ogrodniczych :D. Ja je kupuję od jakiegoś czasu. :)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Cyma
zgadzam się z tobą, dla mnie też w ogródkowaniu natrudniej wykrzesać cierpliwości tyle ile trzeba. W zeszłym roku kupiłam malusieńką piwonię koperkową, żeby trenować CIERPLIWOŚĆ :;230 Podobno za 2-3 lata dostanie koperkowe liście, ciekawe za ile zakwitnie ;:145

Anuleczka
Forum to skarbnica wiedzy :tan

Aneczka1979
właśnie w ogrodzie mamy okazję tę cenną cechę charakteru poćwiczyć ;)

Rozana
ja też podczytuję takie różne pisma ale na ziemniaka się nie natknęłam. Z samej ciekawości na pewno spróbuję jak zadziała :)
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

Próbujesz ukorzenić hortensje w wodzie? I jak, udało się? Dobrym sposobem jest wetknięcie patyka prostu do ziemi i przykrycie go słoikiem, aby zbyt szybko nie wysychał.
Jak miło było zobaczyć pierwsze przebiśniegi u ciebie:) Jak się cieszę, że wiosna nadchodzi nieodwołalnie. U mnie już tulipany maja po kilka cm:)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje tulipany też zaczynają wyłazić ale mam pieska, który poczuł wielką sympatię do jednego z 4-ech psiaków sąsiadów. Tak się zaprzyjaźnili, że żeby się razem pobawić wspólnie kopią dziury na 4 łapy i na 2 strony płotu :evil: A tulipany fruwają po trawniku ;:223 Nie pomaga zastawianie dziur i tłumaczenie recydywistom za każdą nową wykopaną dziurą, że tak się nie robi ;:14 Chwilowo moja Miśka została eksmitowana na inny teren a ja prowadzę poszukiwania w trawie wygrzebanych tulipanów ;:306 szczęście, że nie wszystkie były posadzone pod płotem :wink:

Hortensje siedzą sobie w wodzie, pięknych listków dostają a korzonków ani jednego jak na razie ;:185 , chociaż gałązki napuchnięte. Może faktycznie lepiej było wsadzić je do ziemi?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo na korzonki hortensji jeszcze za wcześnie. :) Słodki szkodnik działa, jak mu natura każe, a może tulipany mu się nie podobają. ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewa, chciałabym widzieć te latające cebulki ;:306 Moje hortensje jeszcze nie przycięte, ale mam zamiar powsadzać do ziemi patyczki z Vanilki. Ciekawa jestem eksperymentu ;:173
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cyma, ale te patyczki już duże liście powypuszczały ! Wyciągną całe soki z tego badylka i sił na korzenie nie starczy :roll:

Nifredil trzymam kciuki, żeby się z hortensją udało. W zeszłym roku, jak już moja hortensja zaczęła ładnie rosnąć (w ogrodzie) wycięłam jej suche patyki, niedające oznak życia i wykorzystałam jako znaczniki. I taką miałam minę ;:oj jak jeden znacznik ożył ! Ciekawe czy przeżyje zimę :)
A to dokonania mojej milusińskiej Miśki:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

no i tak jest wzdłuż całego płotu ;:145 chyba faktycznie tulipanów nie lubi :wink:

Na całe szczęście ranniki rosną gdzie indziej i wczoraj świeciło słońce i wyglądały bajkowo :)
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to masz niezły cyrk ze swoją Miśką. Psiak żonglujący tulipanami zrobiłby furorę. :lol:

Ranniki wyglądają jak małe słoneczka. ;:215 Wiosną cieszy mnie każdy kolor w ogrodzie. Nawet żółty. :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Ewo :wit
Muszę Ci się przyznać, że często bywam w Twoim ogrodzie i podglądam Twoje poczynania.
Jakiś czas temu mi uciekłaś, a dziś wypatrzyłam Cię znowu :D
Wpisuję się zatem, aby już mi Twój wąteczek nie umknął ;:7
Pozdrawiam :!:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Ewuś, współczuję. ;:168
Musisz Miśkę nauczyć, żeby Ci przekopywała ogródek tam gdzie chcesz, żeby z tej pracy była wymierna korzyść. ;:306
Ranniki są super. ;:333 U mnie zanikły, nie wiem czy same z siebie czy im nornica pomogła. :)
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, psiak i ogród to niestety trudny duet. ;:168 Hortensje to terminatorki, na pewno przeżyła w gruncie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”