W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

Ulu z nadejściem wiosny i ty wracasz do nas :tan
Bardzo się cieszę :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna wiosenka u Ciebie :) :)
Wszędzie rośliny ruszyły i codziennie coś nowego wychyla się z ziemi.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Dziś poranek powitał mnie pięknym bezchmurnym niebem, bardzo liczyłam na pogodę bo nie zrobiłam jeszcze oprysku olejowego a to już pora
ale pogoda spłatała mi figla, deszczyk co prawda potrzebny bo zmył cały ten kurz i syf ale no przecież jeden dzień w te czy we wte chyba wielkiej różnicy mu nie robi i chociaż dla mnie mógł by się wstrzymać a tu nic uprosił sie nie dał i robił sobie co pewien czas systematyczne nawadnianie terenu ;:145
Dorotko - ja tak kraczę i psioczę na te opady ale to dzięki nim roślinki idą zielonym do góry co nam jest bardzo pomocne przy kopaniu dołków pod nowe nasadzenia, a wiosna cieszy niezmiernie a to nowa roślinka wystawiająca nosek z ziemi a to para łabędzi lecąca nad ogrodem napawa nas optymizmem na coraz cieplejsze dni ;:108
Beatko - ja tak już mam że jak jestem to wszędzie, a jak znikam to na całego ;:131
Wandziu - ja marnotrawna forumka melduję się w wątku :oops: i muszę chyba samą siebie ochrzanić za tak złe prowadzenie ;:14 ale nie da sie czasem pogodzić kilku rzeczy na raz
Haniu - bardzo ci dziękuję miło czytać takie pochwały ;:168
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ula , pryskasz róże miedzianem?
W zeszłym roku pryskałam i było ok. W tym róże mają tak nabrzmiałe noski, że w zasadzie już powinnam opryskać, ale chciałam to zrobić po cięciu. Obawiam się, że ciąć będę już z liśćmi...Wtedy oprysku już nie zrobię, bo będzie za późno :roll: A u nas zapowiadają większe nocne przymrozki i to przez kilka dni :(
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Dorotko - miedzian zakupiłam właśnie do oprysku na róże ale pogoda jest kiepska, liczę ze po tym czyszczeniu magazynów z resztek zimy troszeczkę wiosna przystopuje i będzie można jeszcze je prysnąć, trzeba być dobrej myśli
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,wiosenka i u Ciebie ,nowe roślinki zamówione ,więc będzie co robić,my zawsze znajdziemy sobie zajęcie ;:306 ,gdzie Ty się podziewasz moja droga ,oj nieładnie ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Martuś jestem :wit codziennie zaglądam na forum ale nie zawsze pozostawiam po sobie jakiś ślad :oops:

Od kilku dni zbieram się na wrzucenie listy zamówionych róż ale szwankuje mi laptop i jak mam w nim pisać to mnie trafia :?
na każdym kroku wyskakują mi reklamy, dziś miło spędziłam dzień co prawda słoneczko delikatnie wyglądało zza chmurek ale i tak to mnie nie zniechęcało sprzątnęłam chodniczek z pozimowego syfu, ogarnęłam podjazd pod posesję i wypiłam wiadro herbat na ławeczce ;:136
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ulcia zazdroszcze tej herbatki - ja jutro się wybieram :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Ewunia ogród na wyciągnięcie ręki ma swoje wielkie plusy , najbardziej uwielbiam letnie poranki około 6 rano, kubek herbatki w dłoni piżama na grzbiecie i spacer po ogrodzie ;:138 współczuje tym którzy maja działeczkę tylko na wyjeździe tydzień pracy długi i się ciagnie a te godzinki na działce mijają nieporównywalnie szybko
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

To prawda że te chwile szybko mijają.Ja to bym chciała tylko na działce siedziec ale eM się nie godzi i zawsze gdzieś chce jechać... ale może to i dobrze bo bym się zarobiła :;230 ,niemniej staram się zawsze jak najwięcej czasu spędzać na niej W tym roczku będzie to cały miesiąc i też w piżamie będę kawkę popijać o porankuo ile jeszcze ten sezon huśtawka wytrzyma :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Piękna wiosna ! Ciemierniki pewnie już zakwitły :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Ulka co tam słychać w ogródku?
Ciemiernik się spisał, dobrze mu u Ciebie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja niestety w piżamie nie badzo mogę u siebie, bo mam blisko okna sąsiadów. Ale kaweczkę na tarasie popijam chętnie, nawet gdy jest troszkę zimno. Świergolenie ptasząt napawa mnie optymizmem na cały dzień :D Miłego dnia, Ula :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,ale jesteś zapracowana,porządki pewnie zrobione i znowu będzie herbatka w piżamce ,tylko pogoda musi się poprawić ,ja też kocham w piżamce spacerować po ogrodzie i pić kawkę ,miłego dnia życzę ,u mnie ponuro ,że trzeba światło w domu świecić tak ciemno ;:196 :wit
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Witam :wit
Dziś mimo 13 w kalendarzu miałam miłą niespodziankę przyszła do mię paczka z RĆ ;:138
A w niej Novalis, Rosenfee, Rose de resht, i pnąca Laguna

Wandziu ja też mam sąsiadów z trzech stron ale i tak mnie to nie zraża do takich eskapad ważne abym tylko nago nie tańczyła to cała reszta przejdzie :D
Ewuniu - wiosna się zatrzymała w ogródku tylko same szczypirki wystają z ziemi ciemiernikiem też jestem bardzo zaskoczona bo ponoć nie lubią palącego słońca a u mnie tylko taką miejscowe mają czekam z nie cierpliwością na kolejne ciepłe dni do dalszego działania w ogrodzie ;:173
Aniu - ciemiernik i bardzo się lenią u mnie jest za zimno, ale jak już się zbiorą to będziemy je wspólnie podziwiać
Marta- udałomi się tylko sprzątnąć rowy wzdłuż posesji i już wiem że dla własnego dobra i moich dłoni muszę w lecie wywalić te wiecznie chorującą Dorotkę na The fairy u mnie też pogoda do bani ale przynajmniej deszczyk zmył ten po zimowy kurz i syf ;:215 i za to ma u mnie pogoda wielkiego plusa
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”