Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Monisiu, a o co chodzi ze ścinaniem hortensji? Ja zimuję jedną na balkonie, nie wiem, czy przeżyła. Trzeba ja teraz przyciąć?
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Madziu jaką masz hortensję ogrodową czy bukietową? Jeśli bukietową to ścinamy krótko bo ona kwitnie na jednorocznych pędach . Jeśli masz ogrodową to nie ścinamy czekamy jak zaczną puszczać listki. Wówczas widać które są pędy stare i te wycinamy. Hortensje ogrodowe kwitną na dwuletnich pędach i tylko takie zostawiamy. Odkrywamy krzewy dopiero po zimnej Zośce.Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nowapasja pisze:Ha ha, ja w niedzielę sadziłam hojki do doniczek i mówię do M. tak: niestety, znów będziemy musieli jeść w salonie na ławie (przez jakiś czas), bo ten stół w jadalni (na 8 osób) to jest już do połowy zastawiony a zaraz wysieję pomidory i papryki to już będzie całkowicie zajęty. Mina M. bezcenna :roll:
Toz przeciez warzywka siejesz! Praktyczne, pozyteczne, a nie jakies fanaberie co to zjesc sie nie da, a miejsce zajmuje. :;230
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Monika, czytanie Twoich wypowiedzi i opowieści, to czysta przyjemność.
Historia o komodzie super!!! Storczyki piękne.
Ja swoje 6 szt. wydałam sąsiadce, nie lubią mnie.
Gdybyś bliżej mieszkała, to może na drugą komodę....... ;:306
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Moniczko...Masz cudne nowe storczyki ( to się nazywa wirus storczykowy :;230 ) ;:167

I to na dodatek, na komodę, której jeszcze nie ma... hihi...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Dzięki Przemku za odpowiedź ;:196 . Nie wiem, jaką mam hortensję ;:185 Ale nieważne, odwiedzę watek o hortensjach, żeby Monice tutaj wątku nie zaśmiecać.
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Moniś :wit
Przecudnej urody są te miniaturowe storczyki ;:167 Masz naprawdę super męża no i oczywiście niesamowity dar przekonywania. Jak będziesz organizowała zajęcia ze skutecznego urabiania małżonka to daj znać to się troszkę podszkolę :;230

A jak idą poszukiwania drugiego storczyka wariegata?

Pracowity czas teraz przed Tobą bo i działeczka i balkon i jeszcze domowe zieloności trzeba ogarnąć. Dobrze, że zapowiadają wiosnę, będzie się łatwiej zmobilizować do pracy.
Roślinki na działce nie ucierpiały przez zimę? Pewnie już niektóre wychylają pierwsze listeczki :tan i cebulki wychodzą.

Dużo słoneczka Ci życzę ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu, słonko Ty moje, a wiesz, że ja Ciebie podglądam zawsze, tylko na wisy się nie decydowałam, bo myślałam, że już zapomniałaś o nie :oops: , a teraz mi wstyd, ale już będę pisała, a teraz to Ci napiszę tylko, że sprytna jesteś, muszę poduczyć się od Ciebie jak podejść swojego M ;:306
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Halo halo halo

Kingo Antooosia - oj nie strasz mnie kochana, ja już mam nowego białego ;:224
Patrycjo Filigranowa27 - no jest już o jeden więcej :;230
Marcinie 01988 - ja na duże storczyki nie mam miejsca wiec zostanę przy tych mini - są urocze.
Natalko Blueberry - oj wiem że ciężko zostać przy jednym więc od razu założyłam że będą 4 ;:306
Madziu B2701 - to będziemy razem praktykować na storczykach bo ja poprzednie wydałam bo mnie nie lubiły. No ale cóż - trzeba próbować :uszy Co do begonii to nie znam niestety żadnego dostawcy.
Aniu sweety - widziałam u Kubasi, ma więcej parapetów to ma wersje maxi ;:108
Izuś Izary - nic mi nie mów, pół zimy sobie zamawiałam bylinki z mamą i teraz przyszło zapłacić za te nasze szaleństwo :;230 do końca miesiąca lecę na chlebie z dżemem, hihi.
Kasiu kubasia - byłam widziałam, Kot ze Shreka działa cuda :;230
Przemku23 - kochany to nic, ta komoda co jej jeszcze nie mam jest już zapełniona - bo mi się chirity spodobały - więc storczyki pójdą na niewyprodukowaną jeszcze półkę na książki :;230
Kingo crazydaisy - kilka roślinek umarło śmiercią tragiczną zimą - zalanie lub ususzenie - to jakoś bilans wychodzi na zero. Zresztą po naszym zapchanym balkonie mojego M. już nic nie zdziwi ;:306
Agnessj - a ja się nie chowam z zakupami wcale a wcale. Tylko oglądam w necie fotki kwiatka, wzdycham, oglądam, wzdycham strasznie znowu i znowu oglądam i znowu wzdycham - i wreszcie słyszę - kup sobie to coś na co się tak gapisz i przestać tak wzdychać bo mnie to denerwuje ;:306 zdaje się że coś miałam sobie kupić tylko nie pamiętam co ??!!
Janinko gianna - ciiiii, niech ten mój chłopina jeszcze troszkę pożyje w nieświadomości ;:224
Beatko becia123 - mój to też bardzo ugodowy człowiek, szczególnie jak chce kupić coś do komputera wtedy zgadza się na mojego każdego wymarzonego kwiatka :;230
_oleander_ nowapasja - oj sobie wyobrażam tą minę :;230
Joluś jola1313 - no mój M. nie narzeka na brak rozrywek bo ja lekko zwariowana jestem, hihi. Ostatnio go zaskoczyłam opinią dotyczącą silnika typu bokser. Jego mina - bezcenna. Bo kiedyś jak siedziałam na "tronie" jedyną gazetka pod ręką był "Auto świat" to z nudów sobie poczytałam o budowie silnika :;230
Marzenko manenka71 - bo te nasze chłopy to w sumie kochane są.
Madziu Magdallena - Przemuś już ci odpowiedział.
Tosiu 1 - druga komoda nie wejdzie, ale już planuję półki koło okna bo przecież książki gdzieś muszą wejść, a że obok jeszcze kwiatki to tak całkiem przypadkiem ;:224
Justynko justus27 - ja się już zastorczykowałam - 4 sztuki i finito. Póki półki nie będzie, hihi.
Moniś Kirunia - drugiego storczyka wariegata nie mam bo były tylko w jednym kolorze kwiatków, to zamiast tego mam nowe 3 fiołki i dwa skrętniki - jak dla mnie niezły utarg ;:138 na działce wiosna zawitała - ale fotki na nowy wątek zostawię.
Iwonko0042 - to ja się zakręciłam jakoś zimą i cię zgubiłam, ale już jestem. Fajnie że się u mnie zameldowałaś kochana.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Moniko, ja tak tylko na chwilkę, przejrzałam parę stron i co widzę - moje ostatnie chciejstwo, czyli storczyki miniaturki :D piękne! ja się na razie powstrzymuje, bo do storczyków ręki nie mam, wszystkie, które miałam (znaczy 2 falki i miltonię) dosyć szybko uśmierciłam, więc koło miniaturek na razie chodzę i wzdycham :D pozdrawiam gdyńsko!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Monia teraz jak wkleisz zdjęcie tej białej miniatury....będzie się działo:)
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Monia zajrzałam zobaczyć Twojego białego storczyka a tu foty nie ma a wspomniałas że kwiatek jest,pochwal się nim kochana,dawaj fotkę.
A skretnika jakiego sobie zafundowalas?gdzie się zaopatrujesz w te cudka? Ja zaszalalam z fiolkami ale skretniki też mnie kuszą, w sumie to mam gdzie trzymać je,obmyslilam plan na kwietniki no i stwierdziłam że mam dużo miejsca na szafie w sypialni i komoda jakaś duża mi się wiosną wydaje :wink:
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Monika, jak Ty to robisz, że utrzymujesz te storczykowe miniatury przy życiu? ;:oj Moim wiecznie coś nie pasuje- a to za sucho, to znów za mokro. To podłoże co w nim siedzą jakieś takie niezbyt fajne i martwy storczyk gotowy ;:145 Jednego mini uśmierciłam, drugi jakoś się trzyma, ale czy długo...
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Monia :wit
lecę nadrabiać zaległości
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi