Zielony Świat Moniki cz. 8
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 8
Monisiu, a o co chodzi ze ścinaniem hortensji? Ja zimuję jedną na balkonie, nie wiem, czy przeżyła. Trzeba ja teraz przyciąć?
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Madziu jaką masz hortensję ogrodową czy bukietową? Jeśli bukietową to ścinamy krótko bo ona kwitnie na jednorocznych pędach . Jeśli masz ogrodową to nie ścinamy czekamy jak zaczną puszczać listki. Wówczas widać które są pędy stare i te wycinamy. Hortensje ogrodowe kwitną na dwuletnich pędach i tylko takie zostawiamy. Odkrywamy krzewy dopiero po zimnej Zośce.Pozdrawiam 

- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Toz przeciez warzywka siejesz! Praktyczne, pozyteczne, a nie jakies fanaberie co to zjesc sie nie da, a miejsce zajmuje.nowapasja pisze:Ha ha, ja w niedzielę sadziłam hojki do doniczek i mówię do M. tak: niestety, znów będziemy musieli jeść w salonie na ławie (przez jakiś czas), bo ten stół w jadalni (na 8 osób) to jest już do połowy zastawiony a zaraz wysieję pomidory i papryki to już będzie całkowicie zajęty. Mina M. bezcenna

Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Historia o komodzie super!!! Storczyki piękne.
Ja swoje 6 szt. wydałam sąsiadce, nie lubią mnie.
Gdybyś bliżej mieszkała, to może na drugą komodę.......

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Moniczko...Masz cudne nowe storczyki ( to się nazywa wirus storczykowy
)
I to na dodatek, na komodę, której jeszcze nie ma... hihi...

I to na dodatek, na komodę, której jeszcze nie ma... hihi...
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Dzięki Przemku za odpowiedź
. Nie wiem, jaką mam hortensję
Ale nieważne, odwiedzę watek o hortensjach, żeby Monice tutaj wątku nie zaśmiecać.

- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Moniś
Przecudnej urody są te miniaturowe storczyki
Masz naprawdę super męża no i oczywiście niesamowity dar przekonywania. Jak będziesz organizowała zajęcia ze skutecznego urabiania małżonka to daj znać to się troszkę podszkolę
A jak idą poszukiwania drugiego storczyka wariegata?
Pracowity czas teraz przed Tobą bo i działeczka i balkon i jeszcze domowe zieloności trzeba ogarnąć. Dobrze, że zapowiadają wiosnę, będzie się łatwiej zmobilizować do pracy.
Roślinki na działce nie ucierpiały przez zimę? Pewnie już niektóre wychylają pierwsze listeczki
i cebulki wychodzą.
Dużo słoneczka Ci życzę

Przecudnej urody są te miniaturowe storczyki

A jak idą poszukiwania drugiego storczyka wariegata?
Pracowity czas teraz przed Tobą bo i działeczka i balkon i jeszcze domowe zieloności trzeba ogarnąć. Dobrze, że zapowiadają wiosnę, będzie się łatwiej zmobilizować do pracy.
Roślinki na działce nie ucierpiały przez zimę? Pewnie już niektóre wychylają pierwsze listeczki

Dużo słoneczka Ci życzę

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Monisiu, słonko Ty moje, a wiesz, że ja Ciebie podglądam zawsze, tylko na wisy się nie decydowałam, bo myślałam, że już zapomniałaś o nie
, a teraz mi wstyd, ale już będę pisała, a teraz to Ci napiszę tylko, że sprytna jesteś, muszę poduczyć się od Ciebie jak podejść swojego M 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Halo halo halo
Kingo Antooosia - oj nie strasz mnie kochana, ja już mam nowego białego
Patrycjo Filigranowa27 - no jest już o jeden więcej
Marcinie 01988 - ja na duże storczyki nie mam miejsca wiec zostanę przy tych mini - są urocze.
Natalko Blueberry - oj wiem że ciężko zostać przy jednym więc od razu założyłam że będą 4
Madziu B2701 - to będziemy razem praktykować na storczykach bo ja poprzednie wydałam bo mnie nie lubiły. No ale cóż - trzeba próbować
Co do begonii to nie znam niestety żadnego dostawcy.
Aniu sweety - widziałam u Kubasi, ma więcej parapetów to ma wersje maxi
Izuś Izary - nic mi nie mów, pół zimy sobie zamawiałam bylinki z mamą i teraz przyszło zapłacić za te nasze szaleństwo
do końca miesiąca lecę na chlebie z dżemem, hihi.
Kasiu kubasia - byłam widziałam, Kot ze Shreka działa cuda
Przemku23 - kochany to nic, ta komoda co jej jeszcze nie mam jest już zapełniona - bo mi się chirity spodobały - więc storczyki pójdą na niewyprodukowaną jeszcze półkę na książki
Kingo crazydaisy - kilka roślinek umarło śmiercią tragiczną zimą - zalanie lub ususzenie - to jakoś bilans wychodzi na zero. Zresztą po naszym zapchanym balkonie mojego M. już nic nie zdziwi
Agnessj - a ja się nie chowam z zakupami wcale a wcale. Tylko oglądam w necie fotki kwiatka, wzdycham, oglądam, wzdycham strasznie znowu i znowu oglądam i znowu wzdycham - i wreszcie słyszę - kup sobie to coś na co się tak gapisz i przestać tak wzdychać bo mnie to denerwuje
zdaje się że coś miałam sobie kupić tylko nie pamiętam co ??!!
Janinko gianna - ciiiii, niech ten mój chłopina jeszcze troszkę pożyje w nieświadomości
Beatko becia123 - mój to też bardzo ugodowy człowiek, szczególnie jak chce kupić coś do komputera wtedy zgadza się na mojego każdego wymarzonego kwiatka
_oleander_ nowapasja - oj sobie wyobrażam tą minę
Joluś jola1313 - no mój M. nie narzeka na brak rozrywek bo ja lekko zwariowana jestem, hihi. Ostatnio go zaskoczyłam opinią dotyczącą silnika typu bokser. Jego mina - bezcenna. Bo kiedyś jak siedziałam na "tronie" jedyną gazetka pod ręką był "Auto świat" to z nudów sobie poczytałam o budowie silnika
Marzenko manenka71 - bo te nasze chłopy to w sumie kochane są.
Madziu Magdallena - Przemuś już ci odpowiedział.
Tosiu 1 - druga komoda nie wejdzie, ale już planuję półki koło okna bo przecież książki gdzieś muszą wejść, a że obok jeszcze kwiatki to tak całkiem przypadkiem
Justynko justus27 - ja się już zastorczykowałam - 4 sztuki i finito. Póki półki nie będzie, hihi.
Moniś Kirunia - drugiego storczyka wariegata nie mam bo były tylko w jednym kolorze kwiatków, to zamiast tego mam nowe 3 fiołki i dwa skrętniki - jak dla mnie niezły utarg
na działce wiosna zawitała - ale fotki na nowy wątek zostawię.
Iwonko0042 - to ja się zakręciłam jakoś zimą i cię zgubiłam, ale już jestem. Fajnie że się u mnie zameldowałaś kochana.
Kingo Antooosia - oj nie strasz mnie kochana, ja już mam nowego białego

Patrycjo Filigranowa27 - no jest już o jeden więcej

Marcinie 01988 - ja na duże storczyki nie mam miejsca wiec zostanę przy tych mini - są urocze.
Natalko Blueberry - oj wiem że ciężko zostać przy jednym więc od razu założyłam że będą 4

Madziu B2701 - to będziemy razem praktykować na storczykach bo ja poprzednie wydałam bo mnie nie lubiły. No ale cóż - trzeba próbować

Aniu sweety - widziałam u Kubasi, ma więcej parapetów to ma wersje maxi

Izuś Izary - nic mi nie mów, pół zimy sobie zamawiałam bylinki z mamą i teraz przyszło zapłacić za te nasze szaleństwo

Kasiu kubasia - byłam widziałam, Kot ze Shreka działa cuda

Przemku23 - kochany to nic, ta komoda co jej jeszcze nie mam jest już zapełniona - bo mi się chirity spodobały - więc storczyki pójdą na niewyprodukowaną jeszcze półkę na książki

Kingo crazydaisy - kilka roślinek umarło śmiercią tragiczną zimą - zalanie lub ususzenie - to jakoś bilans wychodzi na zero. Zresztą po naszym zapchanym balkonie mojego M. już nic nie zdziwi

Agnessj - a ja się nie chowam z zakupami wcale a wcale. Tylko oglądam w necie fotki kwiatka, wzdycham, oglądam, wzdycham strasznie znowu i znowu oglądam i znowu wzdycham - i wreszcie słyszę - kup sobie to coś na co się tak gapisz i przestać tak wzdychać bo mnie to denerwuje

Janinko gianna - ciiiii, niech ten mój chłopina jeszcze troszkę pożyje w nieświadomości

Beatko becia123 - mój to też bardzo ugodowy człowiek, szczególnie jak chce kupić coś do komputera wtedy zgadza się na mojego każdego wymarzonego kwiatka

_oleander_ nowapasja - oj sobie wyobrażam tą minę

Joluś jola1313 - no mój M. nie narzeka na brak rozrywek bo ja lekko zwariowana jestem, hihi. Ostatnio go zaskoczyłam opinią dotyczącą silnika typu bokser. Jego mina - bezcenna. Bo kiedyś jak siedziałam na "tronie" jedyną gazetka pod ręką był "Auto świat" to z nudów sobie poczytałam o budowie silnika

Marzenko manenka71 - bo te nasze chłopy to w sumie kochane są.
Madziu Magdallena - Przemuś już ci odpowiedział.
Tosiu 1 - druga komoda nie wejdzie, ale już planuję półki koło okna bo przecież książki gdzieś muszą wejść, a że obok jeszcze kwiatki to tak całkiem przypadkiem

Justynko justus27 - ja się już zastorczykowałam - 4 sztuki i finito. Póki półki nie będzie, hihi.
Moniś Kirunia - drugiego storczyka wariegata nie mam bo były tylko w jednym kolorze kwiatków, to zamiast tego mam nowe 3 fiołki i dwa skrętniki - jak dla mnie niezły utarg

Iwonko0042 - to ja się zakręciłam jakoś zimą i cię zgubiłam, ale już jestem. Fajnie że się u mnie zameldowałaś kochana.
Moniko, ja tak tylko na chwilkę, przejrzałam parę stron i co widzę - moje ostatnie chciejstwo, czyli storczyki miniaturki
piękne! ja się na razie powstrzymuje, bo do storczyków ręki nie mam, wszystkie, które miałam (znaczy 2 falki i miltonię) dosyć szybko uśmierciłam, więc koło miniaturek na razie chodzę i wzdycham
pozdrawiam gdyńsko!

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Monia teraz jak wkleisz zdjęcie tej białej miniatury....będzie się działo:)
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
Monia zajrzałam zobaczyć Twojego białego storczyka a tu foty nie ma a wspomniałas że kwiatek jest,pochwal się nim kochana,dawaj fotkę.
A skretnika jakiego sobie zafundowalas?gdzie się zaopatrujesz w te cudka? Ja zaszalalam z fiolkami ale skretniki też mnie kuszą, w sumie to mam gdzie trzymać je,obmyslilam plan na kwietniki no i stwierdziłam że mam dużo miejsca na szafie w sypialni i komoda jakaś duża mi się wiosną wydaje
A skretnika jakiego sobie zafundowalas?gdzie się zaopatrujesz w te cudka? Ja zaszalalam z fiolkami ale skretniki też mnie kuszą, w sumie to mam gdzie trzymać je,obmyslilam plan na kwietniki no i stwierdziłam że mam dużo miejsca na szafie w sypialni i komoda jakaś duża mi się wiosną wydaje

- justyna111
- 200p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:32
Monika, jak Ty to robisz, że utrzymujesz te storczykowe miniatury przy życiu?
Moim wiecznie coś nie pasuje- a to za sucho, to znów za mokro. To podłoże co w nim siedzą jakieś takie niezbyt fajne i martwy storczyk gotowy
Jednego mini uśmierciłam, drugi jakoś się trzyma, ale czy długo...

Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Fiołki i reszta zielonej ferajny
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Monia
lecę nadrabiać zaległości

lecę nadrabiać zaległości
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Monia, co u Ciebie na działeczce, pewnie w weekend działałaś