Ewciu i chyba tak zrobie za hortensją posadzę powojnika, a w nogach hoste - tylko tam kwaśne podłoże i coś trzeba pokombinowac.
Ewuniu tutaj masz trochę informacji na ten temat
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=14386 w tym roku dużo osob będzie probowało . Ja na Limelight zostawiłam dwa najdluższe pędy i mam zamiar na samym dole na przyszłych pniach założyć doniczkę - ukorzeni się na pewno tylko kiedy?
Plus tego będzie taki ,że w tym roku już pobawię się w drzewko a dół na spokojnie niech się ukorzenia .
Mam jeszcze jedną ukorzenioną z trzema grubymi pędami - zrobię warkocz i zobaczymy co z tego wyjdzie .
Jutro jadę na działkę więc pousuwam już oczka z tych co mają być drzewkami

bo chciałabym bardzo uniknąć odrostów
Co do French Quarter to niestety nie podpowiem gdzie kupić, bo po prostu nie wiem- dostałam ją od zaprzyjaźnionej forumki - najprawdopodobniej w Polsce nie była kupowana
W tym roku mam zamiar zebrać nasionka z Midnight rose select i French - podobno wschodzą rewelacyjnie - zobaczymy czy powtórzą cechy
Aniu - ja na Twoim miejscu kupowałabym , zawsze to powód aby kupić dom z ogrodem
szkoda że Marta daleko - zapewne kawałek by oddała swoich arów
Marto - nie zazdroszczę zagospodarowania terenu , ale za to jak już to zrobisz to będzie pięknie
Mireczko w linku ktory podałam wyżej jest ta moja sierota pokazana i opisana jak z nią było . Ona póki co wyglada ładnie tylko wtedy kiedy do konca nie rozwinie kwiatów- później następuje katastrofa

- pokładające się pędy od ciężkich kwiatów + deszcz i całe piękno idzie do diabła

,.
Ale jeszcze kilka

lat i bedzie git
Co do Future to ja tam zakupów nie robiłam ,ale sadzonki widziałam u forumek .
jest w tej chwili wiele tańszych szkółek . Tam można tylko zamawiac nowości niedostępne jeszcze na rynku.
Zazdroszcze że masz tak blisko do Funkii
Co do Coco to potwierdzam że kwitnie na jednorocznych mimo przemarznięcia wiosennego jako jedyna zakwitła .
mam jeszcze forever , together z serii You & Mee i lipa straszna .
Miałam jeszcze Pasion , ale nie podobały mi się jej kwiaty i wydałam forumce z mojego miasta.
Co do borowek to ja stosuję tylko siarczany. Dla mnie to wygoda bo sypie po garści pod krzak i mam od razu i azot i zakwaszacz. na jesieni idzie siarczan potasu który również zakwasza i pomaga w przyszłym owocowaniu
Ktorą grandiflorę uważasz że masz pomyloną

-Bukietową czy Drzewiastą
Dziś wracając z pracy wpadłam do lidla i pokusiłam się na storczyka

pozazdrościłam Madzi

Pozdrawiam. Ewa