Parapetowa kaktusiarnia DAK

Zablokowany
Awatar użytkownika
maryjan13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2010, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Parapetowa kaktusiarnia DAK

Post »

Widzę,że przesadzanie idzie u Ciebie pełną parą.
Ładnie to teraz wygląda,a Ferocactus prezentuje się okazale.
U mnie również przesadzanie rozpoczęte.
Marian - pozdrawiam i zapraszam.
Kwiaty kaktusów cz.1, cz.2, cz.3
Kilka roślin
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za odwiedziny i za nazwy oczywiście też - zostały w wykazie już ochrzczone ;) dzięki wam.
Mnie Henryku też najbardziej podobają się nowe domki sporej wielkości gymnoli. Mam nadzieję. że w tym sezonie odwdzięczą się kwiatami za te nowe lokale.
Przemeblowania były też w gymnolowych korytkach. W jednym z nich , w którym zwolniło się miejsce po tych większych zgrupowałam te co lubią kwitnąć do późnej jesieni - damsii, mihanovichii i anisitsii. Teraz czekam na dostawę większych doniczek i jeszcze kilka dostanie nowe kwadratowe lokale.
Chyba na ten sezon największe sztuki (powyżej 15 cm średnicy) zostaną na balkonie sąsiadki, wtedy miejsca dla maluchów wystarczy za oknami. A jak duże zechcą kwitnąć, to z pąkami dostaną miejscówkę u mnie za oknem. Tylko moje "pierworodne" duże Echinopsisy dostaną tę miejscówkę za oknami, bo w ich przypadku to na 100% będą cieszyć kwieciem cały sezon.
Awatar użytkownika
KwiAnna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2010, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja jestem zakochana w Twojej Mammillaria spinosissima v. monospina ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ona jest jest u mnie od 7 lat, kupiona jako tycieńka kuleczka z białymi igiełkami. Dopiero po 4 latach uraczyła mnie pojedynczym różowym kwiatuszkiem i z każdym rokiem wiąże mnie z nią coraz silniejsza nić.
Jak się odchowa takie od niemowlaka, to ma się do takiego stosunek jak do dziecka, dogląda, cieszy się objawami dojrzałości i cały czas przed oczami ma się te niemowlęce widoki.
Tego samego roku kupiłam swoją Mammillarię gracilis cv 'Arizona Snowcap' i choć nie obdarowała mnie jeszcze kwieciem, to taki sam matczyny stosunek mam do niej.
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Miałam te mammilarię o długich cierniach, ale koty ciągle koło niej łaziły i łamały ciernie. Twoja jest piękna!
Arizona Snow Cap tez uwielbiam.
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas zamknąć sezon i zapraszam do nowego wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=62&t=84461

Proszę admina o zamknięcie tego wątku.
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”