Parapetowa kaktusiarnia DAK
- maryjan13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Parapetowa kaktusiarnia DAK
Widzę,że przesadzanie idzie u Ciebie pełną parą.
Ładnie to teraz wygląda,a Ferocactus prezentuje się okazale.
U mnie również przesadzanie rozpoczęte.
Ładnie to teraz wygląda,a Ferocactus prezentuje się okazale.
U mnie również przesadzanie rozpoczęte.
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za odwiedziny i za nazwy oczywiście też - zostały w wykazie już ochrzczone ;) dzięki wam.
Mnie Henryku też najbardziej podobają się nowe domki sporej wielkości gymnoli. Mam nadzieję. że w tym sezonie odwdzięczą się kwiatami za te nowe lokale.
Przemeblowania były też w gymnolowych korytkach. W jednym z nich , w którym zwolniło się miejsce po tych większych zgrupowałam te co lubią kwitnąć do późnej jesieni - damsii, mihanovichii i anisitsii. Teraz czekam na dostawę większych doniczek i jeszcze kilka dostanie nowe kwadratowe lokale.
Chyba na ten sezon największe sztuki (powyżej 15 cm średnicy) zostaną na balkonie sąsiadki, wtedy miejsca dla maluchów wystarczy za oknami. A jak duże zechcą kwitnąć, to z pąkami dostaną miejscówkę u mnie za oknem. Tylko moje "pierworodne" duże Echinopsisy dostaną tę miejscówkę za oknami, bo w ich przypadku to na 100% będą cieszyć kwieciem cały sezon.
Mnie Henryku też najbardziej podobają się nowe domki sporej wielkości gymnoli. Mam nadzieję. że w tym sezonie odwdzięczą się kwiatami za te nowe lokale.
Przemeblowania były też w gymnolowych korytkach. W jednym z nich , w którym zwolniło się miejsce po tych większych zgrupowałam te co lubią kwitnąć do późnej jesieni - damsii, mihanovichii i anisitsii. Teraz czekam na dostawę większych doniczek i jeszcze kilka dostanie nowe kwadratowe lokale.
Chyba na ten sezon największe sztuki (powyżej 15 cm średnicy) zostaną na balkonie sąsiadki, wtedy miejsca dla maluchów wystarczy za oknami. A jak duże zechcą kwitnąć, to z pąkami dostaną miejscówkę u mnie za oknem. Tylko moje "pierworodne" duże Echinopsisy dostaną tę miejscówkę za oknami, bo w ich przypadku to na 100% będą cieszyć kwieciem cały sezon.
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja jestem zakochana w Twojej Mammillaria spinosissima v. monospina

- DAK
Aniu, ona jest jest u mnie od 7 lat, kupiona jako tycieńka kuleczka z białymi igiełkami. Dopiero po 4 latach uraczyła mnie pojedynczym różowym kwiatuszkiem i z każdym rokiem wiąże mnie z nią coraz silniejsza nić.
Jak się odchowa takie od niemowlaka, to ma się do takiego stosunek jak do dziecka, dogląda, cieszy się objawami dojrzałości i cały czas przed oczami ma się te niemowlęce widoki.
Tego samego roku kupiłam swoją Mammillarię gracilis cv 'Arizona Snowcap' i choć nie obdarowała mnie jeszcze kwieciem, to taki sam matczyny stosunek mam do niej.
Jak się odchowa takie od niemowlaka, to ma się do takiego stosunek jak do dziecka, dogląda, cieszy się objawami dojrzałości i cały czas przed oczami ma się te niemowlęce widoki.
Tego samego roku kupiłam swoją Mammillarię gracilis cv 'Arizona Snowcap' i choć nie obdarowała mnie jeszcze kwieciem, to taki sam matczyny stosunek mam do niej.
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Miałam te mammilarię o długich cierniach, ale koty ciągle koło niej łaziły i łamały ciernie. Twoja jest piękna!
Arizona Snow Cap tez uwielbiam.
Arizona Snow Cap tez uwielbiam.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- DAK
Czas zamknąć sezon i zapraszam do nowego wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=62&t=84461
Proszę admina o zamknięcie tego wątku.
Proszę admina o zamknięcie tego wątku.