Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

Przez takie mody na trawnik i iglaki i nic więcej robiło się swego czasu nudno i monotonnie :D :D . Mój sasiad wyciął cały sad dopiero co i ma trawnik i niewiele więcej. Jakoś tak smutno jest u niego.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pashmina, wiesz co mi się wydaje? Ze takie hasła to rzucają ludzie z czystej zazdrości. Jak zaczęłam kupować róże do swojej rabaty, tak usłyszałam, że tyle jest różnych wydatków, że dzieciom bym coś kupiła :shock: , a nie na kwiatki wydaję. Olałam, chociaż ciśnienie mi podniosło. Ostatnio wsadzałam zaległe krokusy i znowu ta sama osoba podeszła żeby zagaić rozmowę i zeszło na różnorodność..I tez usłyszałam, że osobiście to jej się podoba taki miszmasz, ale są opinie, że jak jest wszystkiego dużo to to taki śmietnik się robi.. Powiedziałam, że ja lubię taki śmietnik, gdzie jest wszystkiego pełno. Chyba nie pasowała ta odpowiedź, bo szybciutko zmyła się do domu ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Chyba wiem o kim mówisz, coś już wspominałaś o tej osobie ;:306 . Ja jestem pewna że to jest zazdrość . Dlatego rzucam uśmiech na twarz i robię dalej swoje. O tym, że takie sadzenie jest nie modne to słyszę od dawna. Jak postawiłam domek i było pusto, nawet ogrodzenia nie było to ta osoba nic nie komentowała. A teraz ciągle że to nie modne, tamto nie ładne. Tego za dużo. Niech gada ile chce. Mnie to rybka.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja mam lepszych sąsiadów :D jedni tylko trawnik koszą. Za to drudzy nic nie robili - aż do momentu mojej rewowlucji. Wtedy im się chyba głupio zrobiło i też się za ogródek zabrali. Co prawda planują głównie trawnik, ale cieszą się jak coś ode mnie u nich się wysiewa.
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

U mnie po sąsiedzku też głównie trawniki. Ja miałam kwiaty. I bardzo się zdziwiłam jesienią jak zobaczyłam sąsiada niszczącego spory kawałek swojego trawnika. Powiedział, że tak mu się spodobały kwiaty u mnie, że też chce je mieć. Jesienią ponad 200 cebulek tulipanów posadził. Bardzo jestem ciekawa co na tej rabacie po tulipanach zakwitnie. Muszę go podpytać co będzie sadził :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ej gaduły, bo mnie zaraz i na forum zbanują, że przekroczyłam dopuszczalną długość wątku! :wink: :;230

Moja działkowa sąsiadka też stale marudzi, że coś nie wg jej uznania posadziłam. Mam to w nosie i niestety sama się na siebie złoszczę, że nigdy jej jakiejś riposty nie zapodam. :oops: No ale w gruncie rzeczy to dobra kobita, to jej odpuszczę. :lol:
sweetdaisy pisze:Ja oglądając działeczkę Anki też nie bardzo wiem, gdzie Ona te wszystkie piękności wepchnie.
Dzierżawa jakaś od sąsiada czy co ;:224
Ano jakbym nie miała do jutra bana na pokazywanie zdjęć na forum, to bym ci pokazała fotkę co rosło na mojej działce gdy brałam ją w swe rządy. :lol: To byś się teraz nie dziwiła. :wink: Trochę od tamtej pory już posadziłam ale miejsca mam nadal sporo -albo inaczej -miejsca póki co to nie mam -ale nadal mam sporo trawnika. :D Tyle, że tego z kolei Em strzeże, niczym każdy ojciec cnoty swojej córki. :lol:

Jutro czas na nowy watek. ;:138

Co do Alchymista... Bardzo ale to bardzo podobała mi się ta róża już od samego początku, jak tylko pierwszy raz ją ujrzałam. Niestety nijak się ma jej kolor do moich działkowych założeń i planów. Jednak tak mnie uwiodła, że pójdzie na płot na tył działki, za altanę i jej kolor nie będzie przeszkadzał w koncepcji działkowej. ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie też rośnie na boku altany,a co Ty z tymi założeniami kolorystycznymi??przecież ogród musi być kolorowy :heja
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Moja działkowa sąsiadka też stale marudzi, że coś nie wg jej uznania posadziłam. Mam to w nosie i niestety sama się na siebie złoszczę, że nigdy jej jakiejś riposty nie zapodam. No ale w gruncie rzeczy to dobra kobita, to jej odpuszczę.

Nie ogarniam takich ludzi ! ;:14
Co kogo to obchodzi rozumiem doradzic ale bez przesady i w ogóle ...
U mnie tak samo jest tez sie czepiają ;:124
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano Dorciu tak sobie jakoś ubzdurałam wersję kolorystyczną i staram się jej trzymać ale jak widać na przykładzie Alchymista i kilku (nastu) innych nie zawsze jestem konsekwentna by wytrwać w postanowieniu. :wink:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A jak zobaczysz clematisa w kolorze NIEPASUJĄCYM albo inną różę - to co ??ja się pytam?? ;:306 też kiedyś miałam wizję kolorystyczną,no ale jest tyle roślin co musiałam mieć ale kolor nie pasował że miałam wybór - domyślasz się co wybrałam ;:1
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu na razie jakoś u mnie podoba mi się ta wybrana tonacja kolorystyczna i nie czuję w związku z tym jakichś wyrzeczeń. A jak coś w innej gamie podoba mi się "AŻ TAK ;:oj " to kupuję i liczę, że w całej masie nie będzie się rzucać w oczy moja niekonsekwencja. :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też domówiłam kolejne dwie róże. Dziś emka podchodziłam w tym temacie. Od razu zadał mi dwa pytania : co kupiłaś powojniki czy róże. On to jednak jest mega kochany. Uśmiechnął się tylko.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu jakie? ;:65 Obstawiam ... no właśnie... co to było? Coś Cię tam nęciło... jak mnie... ale która to była? Ale mam sklerozę?
Może Alchymista jednak wzięłaś?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, Alchymist musi poczekać. Będę u Ciebie go podziwiać, doktorka też. Domówiłam Williama S. 2000 i Amandine Chanel. Wiliamka podglądałam od dawna u Kasi Robaczka, teraz u Dorotki. No i przy okazji Chanelki wpadł i Wiliam.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu gdyby Ci się zmieniła kolorystyka, to chętnie przygarnę parę kwiatuszków, nie będę wybredna. :;230 Sąsiedzi to temat niewyczerpany. Moi przez dwa lata zaglądali przez płot nieśmiało, a pytaniom nie było końca.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”