Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

Ale super miejsce na spacer ;:215 a ile można skarbów znaleźć :wink:
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu w cudnym miejscu mieszkasz. Mój Piotrek dałby się pokroić za jezioro w pobliżu w którym mógłby wędkować. Teraz to może sobie tylko pomarzyć ze kiedyś kupimy działkę obok i wykopiemy staw :) Oglądałam fotki ze spacerku z Kubą. Ogromnie zainteresowało go zdjęcie czaszki jelonka. Oj musiałam się natłumaczyć ;:131
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - ależ masz piękną okolicę , spacerek udany , och wszyscy tęsknimy i uciekamy z domku na zewnątrz powdychać świeżego powietrza , posłuchać nieśmiało śpiewających ptaszków , wypatrzeć sznurów wracającego ptactwa , oznaki wiosny :tan
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu śliczny spacerek ;:333 ,a ostrogowiec to być może omylony bo inne roślinki też miałam nie takie jak miały być .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu przeczytałam u Grażynki
anym pisze:Grażynko moje trytomy wyglądają paskudnie :( już w zeszłym roku słabo kwitły ale boję się rozsadzać, przesadzałaś kiedyś?
Działeczka wysprzątana ;:215 a u mnie wciąż bałagan :( ale mam tak co roku, jest jeszcze sporo czasu.

I chciałam się podzielić moimi spostrzeżeniami. Miałam trytomę chyba trzy lata posadzoną w niekorzystnym dla niej miejscu, albo kwitła jednym kwiatem albo same liście. Zdecydowałam się przesadzić wczesną wiosną w inne miejsce (zdrenowane) i od razu odżyła kwitła trzema kwiatkami. Co prawda nie rośnie w słońcu, ale lepiej. U Marty Koziorożec trytoma rośnie w słońcu i kwitnie do przymrozków i nie wiem czy trzeci raz moja nie zmieni adresu ;:306
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W przepięknej okolicy mieszkasz i ja wybrałabym się na spacerek w miłym towarzystwie.
Miałam kiedyś piękne trytomy, ogromne duże, obficie kwitły. Na zimę zawsze je związywałam, zabezpieczałam łętami po bokach, ale przyszła zima 2011 i je wymroziła. Po dwóch latach kupiłam dwie sadzonki od jednego forumowicza, posadziłam na słonecznej rabatce, rosną bardzo powoli, owszem kwitną 2- 3 kwiatami, ale to nie jest to co miałam wcześniej. Może za kilka lat im posłuży moja marna ziemia i pokażą na co je stać.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu to czaszka koziołka, był jeszcze padnięty pies, którym częstowały się sroki i kruk ale takich widoków chciałam wam oszczędzić :lol:
Jeśli chodzi o trytomę to boję się rozsadzać bo to ogromna kępa i bardzo zbita, w zeszłym roku próbowałam kawałek oddzielić szpadlem ale to nie był dobry pomysł ;:185 Chyba będę zmuszona wykopać całą kępę i dam jej tylko dużo kompostu.

Maryniu w mojej miejscowości bobrów nigdy nie było, najprawdopodobniej przypłynęły kanałami z sąsiedniej wsi, ciekawi mnie co na to właściciel jeziora i bagien, coś czuje, że zadowolony nie będzie.

Aluś są bagna i jezioro ;:108 wszystko w prywatnych rękach ale nie ogrodzone i można swobodnie spacerować. Lubię tam chodzić bo można spotkać dużo zwierząt ;:108 co roku przylatuje para łabędzi, żurawie, mnóstwo gęsi i kaczek, spotkaliśmy nawet kruka, który zajadał padniętego psa. Dzików też jest sporo bo takich buchtowisk po drodze widzieliśmy całe połacie.

Dorotko jak ty kochana wytrzymujesz bez swojego raju? Ja to muszę codziennie chociaż na chwilę wyjść do ogrodu i patrzeć czy coś nowego się pojawiło.

Mufeczko witaj u mnie :wit z tymi bobrami to było wielkie zaskoczenie bo nigdy ich tam nie było za to w sąsiedniej wsi rozmnażają się na potęgę i najprawdopodobniej przypłynęły kanałami. Czekam na relację z pobytu na działce, mam nadzieję, że wkrótce otworzysz nowy wiosenny wątek.

Gosiu co roku robię sobie spacer nad bagna i nad jezioro by popatrzeć na przebiśniegową łączkę, lubię tam chodzić ale bobry zaskoczyły mnie totalnie, nigdy ich tam nie było, myślę, że kanałami przypłynęły z sąsiedniej wsi. Ciekawe co na to właściciel bagien.

Margosiu to czaszka koziołka, ja nie wzięłabym jej do ręki ale eM nie miał oporów.

Wioluś słoneczko by się przydało bo mało go ostatnio ;:108 dziękuje buziaczki dla ciebie ;:196

Basiu była jeszcze jedna niespodzianka ale zbyt hard-korowa na forum ogrodnicze :lol:

Iwonko wiosenka powolutku się zbliża a taki spacerek daje wiele radości ;:138 co do bobrów to nic się nie przejmuj człowiek uczy się całe życie ;:108

Paulinko spacerki na przedwiośniu bardzo wskazane i nawet takie niespodzianki cieszą :wink:

Aniu jezioro jest piękne ale niestety prywatne i właściciel nie pozwala wędkować, wszystkie luki i plaże obsadził wierzbami. Na szczęście nie jest ogrodzone i można spacerować do woli, obok są też bagna i plantacje miskanta olbrzymiego gdzie jest mnóstwo zwierząt. Lubimy to miejsce :D

Moni ja lubię takie wyprawy żałuje tylko, że las mam daleko(no oprócz małego brzozowego w dodatku prywatnego) bo kocham zbierać grzyby. Mój rodzinny dom leży koło lasu i i bardzo brakuje mi leśnych spacerów.

Aluniu takie pomyłki niestety się zdarzają, nie lubię tego ;:185

Dorotko takie spacery to wspaniała sprawa a jeszcze jak jest miłe towarzystwo ;:215 moja trytoma bardzo się rozrosła ale z roku na rok kwiatów mniej :( Nie lubię rozsadzać takich dużych kęp bo są bardzo zbite ale chyba muszę ;:108

Wspomnień ciąg dalszy... zapraszam :wit

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Aniu policzyłaś może kwiatki na tej lilii,chyba było ich z 30 ,rekordzistka,musiała cudownie wyglądać w pełnym rozkwicie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak widać, że u Ciebie wody jest więcej :roll:
Moje rosliny się wręcz męczą
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Aniu co to za wysoka roślina na 4 zdjęciu przy ścianie ma takie kwiaty jak tawułka?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu nie mogę się napatrzeć Twoim zdjęciom i rabatom. Jest tak idealnie, że mogłabym tam siąść i już nie wstać ;:167 Szczególnie teraz, gdy za oknem mam resztki dzisiejszego śniegu :lol:
Muszę sobie sprawić parzydło. Bardzo mi się podoba i w zestawieniu z paprociami wygląda rewelacyjnie. Aniu jak wysokie Ci rośnie?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Podpowiadam Anuleczce - to parzydło.
Aniu - piękne te Twoje obrazki ogrodowe, ale to pewnie wiesz ;:138 . Wszystkiego tak jest pełno. Nie lubię wolnych miejsc w ogrodzie.
Mam pytanie: kiedy mam wysiać tytoń ?, bo już mnie ręce 'świerzbią' ;:108 .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Anuleczka pisze:Aniu co to za wysoka roślina na 4 zdjęciu przy ścianie ma takie kwiaty jak tawułka?
Aniu ja też chciałam zapytać o tę roślinkę ,ale tak sobie myślę ,że to może być parzydło :?:

Śliczne wspomnienia ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Przepiękne widoki, uwielbiam rośliny tak pogrupowane jak u Ciebie. Jak można dochować się takich dużych łanów stokrotek, siałam kilkukrotnie i pojedyncze sztuki jedynie kiełkowały.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Piękny ogródek. Tak przytulnie, łądne kąciki do schowania się. :D