Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

No,z legendą Ci się udało ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgoś, Tulap, no samą prawdę napisałam.. Żaden z kwiatów nie rozwinął się tak do końca. Może kwestia pogody, może zbyt młoda sadzonka. Zobaczymy w tym roku ;:108
Dorotko, liliomaniactwo jest nieco zdrowsze dla portfela niż różyczka i o miejsce na cebulę łatwiej :;230 Królowa siedzi w pełnym słońcu i nie rusza jej nic, ani żar, upały ani deszcz. Czasem miałam wrażenie, że w deszczu wygląda jeszcze lepiej. Kwiaty utrzymują się bardzo długo, a potem jakby zastygały i jeszcze chwilę cieszą oczy, na koniec same opadają ;:108 Bardzo zdrowa róża i każdemu polecam ;:108 Co do FL to faktycznie deszcz jej nie służy, a wszystko przez baardzo ciężkie i "napakowane" kwiaty. Jak deszcz zapełni przestrzeń między płatkami kwiat robi się tak ciężki, że aż wisi ciut nad ziemią.. A szkoda, bo kolor i zapach mistrzostwo ;:167 Nawet nierozwinięte kwiaty robią niesamowity efekt ;:108 Na plus mogę też dodać, że plamistość trzymała się od niej z daleka do końca września,tak więc na długo zachowała upierzenie w przeciwieństwie do niektórych ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To tak jak z moją,co by do dzisiaj w pąku stała ale w styczniu obciąłem,no bo po co ma tracić energię ;:173
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam wędrując z ogrodu do ogrodu.
Zatrzymałam się u Ciebie na kilka chwil.
I nasyciłam oczy wspaniałymi widokami, fantastyczna kolekcja lili i róż.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No kochana dałaś po oczach! ;:oj Królowa prześliczna. ;:215
dawaj następne różane foty!!! ;:65
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Niby ze "zwierzątek" mam ślimaki z domkiem,ale kiedyś wykopałam roślinę a tam musiało być gniazdo myszki,ale biedna kopała może iała
tam małe bo mnie wcale się nie bała aż w końcu uciekła.
Masz bardzo ładne róże.Ja także mogę się pochwalić 30 krzaczkami róż. W tym roku moje róże mają całe zielone pędy.
Myślę,że i tak trzeba będzie nisko przyciąć.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabinko przyszłam zobaczyć u Ciebie przedwiośnie. Nic Ci jeszcze nie kwitnie. Nie wierzę. ;:108
Różami i liliami pozachwycam się w nowym sezonie. :wit A będzie co podziwiać. ;:63
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Sabinko,
Jutro poszukam kwiatków z legendy. Mam gdzieś takie nietypowe zdjęcia FL.
Mamy podobne róże, wiesz?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko zamiast szwendać się po cudzych wątkach wrzuć no lepiej jakieś śliczne "ciepłe" foteczki z Twojego ogrodu. :D
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Aniu ;:196 , popieram ;:63 bo jak nie to zaraz zrobimy sobie tutaj samowolkę :;230
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Małgoś, to nie to że boję się samowolki, ale trafiłaś właśnie na kilka minut moich "literackich" wypocin :;230
Aniu, prawda jest taka, że jakieś tam zdjęcia mam przygotowane, ale jak zacznę spacerować po znajomych ogrodach tak nie mam czasu na swój :roll: Jest tyle ciekawszych miejsc i tyle nowości, a u siebie mam wszystko opatrzone ;:306 Ale co tam, skoro nalegasz tak zmotywuję się do pisania.

Zacznijmy od tego, że przez cały dzień mieliśmy pomieszanie z poplątaniem.. Świeciło słońce, a już za momencik robiło się czarno i lało jak z cebra :shock: Do tego dołożyć należy porywisty wiatr, wdzierający się podstępnie między robiony na drutach szalik, a kurtkę, której nie można było bardziej zasunąć..paskudnie. na jutro zapowiadają przymrozki i śnieg. środa to samo. Od czwartku ocieplenie i słońce ;:173 Mam tylko nadzieję, że przejdzie to wszystko jakoś łagodnie i znowu będziemy się cieszyć udanym weekendem 8-)
Aaa.. Zapomniałabym. Przy wyrywaniu starych liści z miodunki (która ma już ogromne pąki), znalazłam legowisko małych ślimaczków. Wielkości około 1 cm..Zaczyna się ;:223

Alu, coś tam kwitnie, ale nie wiem jak długo, bo sroki obrywają główki krokusom ;:223 W tamtym roku było dokładnie tak samo.No przecież nie będę stawiała stracha na wróble do rabat ;:306
Witaj Justi :wit Czyżbyś miała rozkwitniętą FL :shock: Wstawiaj ją, ani się nie pytaj ;:108
Danusiu z, ja te zmam ślimacze zwierzątka.. :;230 Co do róż, nie wszystkie powinno się nisko ciąć. Podobno Angielki i historyczne wymagają jedynie cięcia kosmetycznego ;:108 U mnie też większość zielona, jedynie Alinka i Jubilee mają czarne końcówki pędów.
Paulinko, witaj :wit Dziękuję za miłe słowa. Większość róż jest w zasadzie młodziutkimi, zaledwie rocznymi nabytkami, mam nadzieję, że w tym roku pokażą na co je stać ;:108
Tulap, no sam widzisz.. First Lady to szalona róża, ale mimo rzekomych wad bardzo przypadła mi do gustu.

Rano wyskoczyłam pstryknąć zdjęcia wiośnie. Niestety krokusy zwinęły się w pączki z braku słońca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krokusy na parapecie.. Czyli maleńka część wiosny w domu.

Obrazek

łubin wystartował jak szaleniec

Obrazek

anemony w pakach. Kto to widział :shock:

Obrazek

Moja pierwsza róża. Pierwsza, wypatrzona na forum i uparcie poszukiwana. Aż dziw, że nie dodałam jej zdjęć wcześniej..Cóż nadrabiam.
Nostalgie. Zdrowa, kwitnąca praktycznie bez przerw, pachnąca i totalnie zmienna. Od prawie białych do intensywnie czerwonych kwiatów. Piękność, która nie lubi dzielić się zainteresowaniem z pozostałymi różami, której ciężko znaleźć miejsce z innymi. Potrzebuje własnej przestrzeni i własnych "dodatków". W moim przypadku to lawenda, lobelia i hiacynty kalifornijskie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

;:196 Dziękujemy pięknie ;:108 , grzeczna dziewczynka ;:224
Znaleziska nie zazdroszczę ;:222 Jeli chodzi o śnieżyczki , to Królewska Góra wczoraj zdobyta, ale kwiatów ;:185 zasięgnęłam dziś języka i musowo trzeba się wybrać do Krościenka, ponoć "na łąkach nad Wisłokiem koło kościoła, teraz wychodzą". Instrukcję też dostałam-mała łopatka nie wystarzczy, trzeba łopatę, głębokość ok. 30 cm, żeby nie uszkodzić cebulek.
Co Ty na to ;:oj
Z pogodą nie ciekawie, więc uważaj ;:168 A jak dzieciaczki, zdrowe :?: , bo ponoć w Krosnie mamy już świnską grypę. Moje1 dziewczę przeszło z wirusa w szkarlatynę ;:145
Małgoś
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabinko wiosenkę już masz i w domu i w ogrodzie. ;:215
Byłam przed chwilą na polu to u mnie pada deszcz ze śniegiem. ;:222 Przykryłam włókniną parę roślin kwitnących.
Ja jeszcze ślimaków nie spotkałam w ogrodzie. Jedynie pełno pustych muszli po tamtym roku.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ania zawsze umie wszystkich zmotywować. ;:138 Cudne kolorki, nostalgia urzekająca. :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Sabinko, żeś się nam tutaj pieknie ogarnęła i z rozmachem rzuciła. To lubię! Lubię to! ;:215
Moje krokusiki cudem uratowane z trawnikowych odmętów, przeznaczonych do kasacji wypuściły tylko zielone listki. W sumie nie dziwię się -do końca sierpnia były regularnie koszone. :oops: Przy organizacji hortensjowej rabaty uratowałam je. Nic. Odwdzięczą się w przyszłym roku. :D
Nostalgia rzeczywiście jest bardzo zmienną różą. Mnie bardziej urzeka w tej bielszej wersji. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”