Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Ale robisz piękne zdjęcia ;:167 jakim aparatem ? :)
Na nartach byłem w sobote pod Wieliczką :D
Ale nowy wątek niech bedzie wiosenny ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko kaczusia to prezent z Kaszub od forumki ;:167 a kotek towarzyszy mi już drugi rok ;:215
Liliowce poszczególne kwiaty mają jednodniowe, ale mają tyle pąków że kwitną tygodniami ;:333 ja je bardzo lubię zresztą Ty też :wink:

Renatko liliowce warte są grzechu wierz mi, a jak zaczniesz kupować to końca nie widać ;:306 a ceny są też różne. Ja przystopowałam bo się trochę zraziłam. Sporo dostałam w lecie i teraz będę czekać na niespodzianki, kilka mam własnych!

O właśnie ktoś mnie kiedyś zapytał czy mam własne siewki i nie odpowiedziałam, a przypomniałam sobie dużo później. Więc po zakupie kilku odmianowych liliowców zachęcona do zapylania zaczęłam to robić. Niestety zabrakło mi dyscypliny i siewki są przypadkowe, ale mam nadzieję że w tym roku zakwitną ;:333 W tym roku z akcji też dostałam nasiona i co prawda jeszcze nie wykiełkowały ale mam nadzieję, że jednak ruszą i też będzie z nich coś oryginalnego ;:333

Mati to Ty załatw żeby wiosna szybko przyszła, a raczej zima nie wracała, bo pewnie zaraz trzeba będzie stary wątek zamknąć ;:202
Za pochwałę zdjęć dziękuję. Mam dwa aparaty kompakt Olympus i lustrzankę Canon. Niestety ten pierwsza załatwiłam zdjęciami w brudnym środowisku, jakim jest moja glina ogrodowa i ledwo zipie, a na nowy nima ;:185
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ta wiosna jakaś uparta ,śnieg ją zasypał ,teraz pada ,liliowce masz piękne ,kupiłam dzisiaj nasionka różnych fasoli szparagowych ,bo je uwielbiam ,jakieś warzywka no i kwiatuszki ,bo mam mało ;:306 byłam w Leroy Merlin a potem w Castoramie,kupiłam nową siatkę nierdzewkę o oczkach 2 mm do suszenia grzybków,,bo czasem jest tak dużo grzybków,że suszarki nie dają radę, to suszę jeszcze nad piecem na tej właśnie siatce,bo tam też mam piec, tylko postawiony na polu ,palę w nim drzewem i gotuję obiad ,a potem suszę grzyby, to jest kuchnia polowa,kupiłam sobie taką w Castoramie,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Patrząc na obecne ceny liliowców ogarnia mnie przerażenie, ale myślę że kilka nowych zagości w tym roku u mnie... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu Twoje liliowce są piękne, zresztą jak resztą roślin, ja mam kilka sztuk ale na razie nie jestem nimi "zarażona" :D . Mam tyle innych roślinnych nałogów ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne liliowce , no i rozweseliły :lol: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Liliowce mogę oglądać zawsze i wszędzie. Twoje zasłużyły na medal. ;:138 ;:215
Chciałabym ich u siebie więcej, ale działka to nie guma i się nie rozciąga. ;:131
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, no ja tak kombinuję żeby z wiosną nowy wątek otworzyć, ale na działce jeszcze nie byłam, więc czekam, ale co widzę, znaczy nie widzę, dziś słonka u Ciebie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu Ty pracowita pszczółko ! ile Ty różnych rzeczy robisz i o wszystkim myślisz :lol: Ja dzisiaj byłam w różnych sklepach, ale omijam stoiska ogrodnicze, bo mam inny drenaż gotówki i muszę to zrobić za to potem może właśnie gotówka przypłynie :D Pracowałam dzisiaj w ogrodzie, bo moje krzewy mocno się rozrosły i musiałam je poskromić. Gałęzi przybyło ale i zadowolona jestem, ale gdzie tam jeszcze do końca :wink: Życzę słoneczka i buziaki przesyłam ;:196

Renatko no właśnie te ceny, zraziłam się bo kupiłam droższe liliowce które po kwitnieniu okazały się nie tymi co miały być i nie zamawiam nic ;:185

Iwonko i ja mam szeroką gamę nałogów ;:306 a jeszcze chciałabym żeby ogród wyglądał ładniej i kupić coś z architektury ogrodowej, a źródło dochodów jedno :?

Karolino o tak te kwiaty potrafią rozweselać, zresztą które nie rozweselają :heja

Marysiu jesteś ;:196 jak miło, a już myślałam że o nas zapomniałaś. Może coś działka jeszcze zmieści musisz zrobić przegląd :D ja postanowiłam zwęzić ścieżki ;:306

Iwonko no znowu słonka nie ma już któryś dzień, a dzisiaj w dzień jakieś przebłyski ale potem znowu chmury i tak jakoś ponuro, ale na przekór wyszłam coś podziałać i przynajmniej było ciepło ;:333 Zasieków przybyło, ale krzewy wyglądają ładniej ...strasznie dużo pracy przede mną ;:202 Ja też kombinuję, żeby wreszcie wiosna była :tan
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja z tym zamawianiem najbardziej zraziłam się na zakupach w Benex-ie :twisted: Zamówiłam piękne dwukolorowe (oczywiście najdroższe) begonie, a dostałam takie co na ryneczku za 2-3 zł, już pięknie kwitnące ale najzwyklejsze, można kupić. Niby uznali częściowo reklamacje, ale przysłali jeszcze gorsze badziewie i w dodatku z pleśnią... Normalnie kpina. To samo było z masą innych roślin.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Reniu jak dobrze, że piszesz o tym sprzedawcy, właśnie przeglądałam ofertę i miałam chęć coś zamówić, bo dostałam kupon rabatowy. Wolę poczekać i kupić u sprawdzonych sprzedawców.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, chyba większość z nas tak ma ' kupił by wieś, tylko pieniądze gdzieś..'
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu nieraz przeglądałam ich ofertę ale nigdy się nie zdecydowałam i dobrze ;:333 oj nie lubię dziadostwa ;:185

Asiu czyli firma na czarnej liście ;:222

Danusiu dobrze powiedziane ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Też bym musiała krzaczki poprzycinać, powojniki, trochę tego jest, no nie wiem kiedy Adaś mnie zabierze na działeczkę, opiera się ciągle ;:219
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko ;:302 nie marudź ;:196 zdążysz, Adaś Cię weźmie jak będzie się dobrze czuł, miał trochę z Tobą stresu i jak stres puścił to go dosięgło, ale będzie dobrze :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”