Mój ogród- moja oaza spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród- moja oaza spokoju

Post »

No dokładnie popieram Zbyszka. Ja się relaksuję w ogrodzie, więc wypoczywam w ten sposób a jak się to komuś nie podoba to niech nie patrzy i tyle. ;:136
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zbyszek, ;:138 gotowanie obiadu to sto razy cięższa praca i zero przyjemności, no może czasem, ;:162 a jakoś nikt nie mówi, że nie wolno w niedzielę.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

No cóż, ja mam ten komfort, że katabasy nie są moimi ulubionymi postaciami bajki !
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Smutne, ale niestety prawdziwe tematy tu poruszacie :? Ja też pamiętam spokojniejsze czasy, ale cóż z tego - żyjemy tu i teraz i musimy sobie z tym radzić.
W kwestii "co i kiedy wypada" też mam własne zdanie :D Ja przy pracy w ogrodzie, choćby najcięższej wypoczywam - i nikomu nic do tego.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Brawo Basiu - cieszę się że masz podobne zdanie. Już Cię lubię, ;:196
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Bez sensu ale dlaczego chwalenie Pana ma odbywac sie przez kompletne lenistwo ???
Akurat ja nie powinienem pytać ale ....
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Zbyszku co kraj to obyczaj i ile ludzi tyle opinii. Ja robię swoje i dobrze mi z tym a skoro ja się tym cieszę i sprawia mi to radość więc Bóg cieszy się ze mną, ;:168
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Kiedyś czytałam biograficzną książkę i Św. Franciszku bardzo ciekawa ujmująca lektura .Teraz pracuję zarobkowo w niedzielę i tego nie chcę a muszę ,jakoś jest to zrozumiane jak poszłaby do ogrodu coś skubnąć na pewno nie będzie zrozumiane i tak jak mówicie dla mnie gotowanie to harówka a podwiązywanie roślinek przyjemność.Co jest męczącą pracą chyba gotować będę w sobotę a plewić w niedzielę. :tan Franciszek jak trzeba było pracował w niedziele a lenistwo ganił. :wit
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Cudownie Jolu od dzisiaj w sobotę gotuje od razu na niedziele a w niedziele idę plewić. :heja
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Świetny pomysł, popieram ;:215
A w niedzielę same przyjemności: pielenie, kopanie, sadzenie - dla wielu byłaby to prawdziwa kara za grzechy :;230
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziewczyny, czytam co piszecie i powiem tyle: Po pierwsze jak Anula pisze, że ma niewiele mniej niż 50 to ja żałuję, że tej miniaturki z avatara nie można powiększyć :shock: Albo mnie tu wpuszczacie w maliny, albo nie załapałam ironii. Toż to myślałam, że moja rówieśniczka około, a tu takie kwiatki ;:173 Druga sprawa to wielkie halo o pracę w ogrodzie w niedzielę. Zwykle przeznaczam ten dzień na delektowanie się ogrodem, ale to nie znaczy, że nie wyrwę kilku przekwitłych kwiatów, albo chwasta, który razi moje oczy, czy nie poprzycinam co trzeba. Ciężkich prac nie wykonuję. Nie ryję dziur i nie przekopuję rabat umorusana w błocie... jedynie z gracją i wdziękiem przycinam róże ;:224 :;230 Forma relaksu ;:108 Dla odmiany dodam, że mój sąsiad ma zajezdnię busów i zawsze w Niedzielę podjeżdża na ulicę i z węża myje te busy..Nigdy w tygodniu. Niedziela, jak w zegarku, ja z rodziną na Mszę, on do mycia busów ;:108 Więc raczej nie ma mnie kto krytykować czy wskazywać palcami :roll:
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj tam oj tam zasady są po to żeby je łamać. W gospodarstwie nie ma święta na leniuchowanie. Kury czy krowy się nie wyłączy na kilka dni żeby można było odpocząć czy gdzieś wyjechać. W niedziele też trzeba je nakarmić. Jeśli chodzi o grzebaniu w ogrodzie w niedzielę to jak muszę to robię to popołudniu. Jak się komuś nie chce nic robić to każde święto czy niedziela jest pretekstem do nic nie robienia ;:306 .
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ja tam bym chętnie poleniuchowała, poleżała w hamaczku z drinkiem z palemką ;:304 Gdybym mogła przez cały tydzień pracować w ogródku to w niedzielę już bym tylko podziwiała swoje dzieło ;:215
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Sabinko uwielbiam Cie za co powiedziałaś. Ja też z gracją ;:65 i bez gumowców na nogach zwiedzam swój ogród z sekatorem w ręce albo z malutkimi grabkami i w makijażu i obłędnej fryzurce. :tan

Przemku nie mam krów ani kur ale roślinki też mnie często wołają w niedzielę więc muszę do nich pobiec a jak się to komuś nie podoba to ;:134

Vimen - na hamaczku to ja nie uleżę w spokoju nawet 3 minut. Dramat. Tak mnie roznosi energia że cały czas muszę coś robić w ogrodzie. No chyba że jestem na wczasach gdzieś daleko nad morzem i nie widzę swojego ogrodu to wtedy tak leżę i myślę o moich roślinkach i czekam kiedy się te wczasy skończą. Dlatego od 2 lat nigdzie nie wyjeżdżam bo w ogrodzie wypoczywam najlepiej. :tan
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Aniu mam tak samo, nie potrafię siedzieć bezczynnie i nic nie robić...mój M. w zeszłym roku nawet leżaków nie zawiózł na działkę :lol: Ja najlepiej odpoczywam pracując :lol:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”