Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Iwonko - niech Cię ręka Boska broni i nie pozwoli chwycić sekatora, bys nim róże teraz ciachała. Niezależnie od pogody czekaj! Jak forsycje się zaczną żółcić - wtedy ciachaj, teraz - ani się waż! :)

Małgosiu - obrazek wyjątkowo jakiś niefotogieniczny, w realu wygląda lepiej. Wklejam go jednak, bo z tyłu widać Twój murek, ale możesz cały obrazek usunąć. Chyba bym sama tak zrobiła z tym zdjęciem :oops:

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Środa, czyli prawie weekend :D Pogoda nas rozpieszcza, jest cudnie, z dnia na dzień coraz cieplej. A do tego słoneczko ;:3 Dzisiaj popołudniu uciekłam z domu na długi spacer, pięknie było.

Marysiu - Skoro ma wpadać, koniecznie powieszę w pozycji odpowiedniej dla szczęścia ;:196

Tulapku - I tak zrobię, już zostałam poinformowana. :wit

Basiu - Prace w ogrodzie zaczynają się już powoli rozkręcać. Ja mogę póki co poświęcać na nie wolne weekendy. W ten nigdzie nie wyjeżdżam, więc polatam sobie znowu z grabiami. Lubię te porządki. ;:108

Aniu - Szyszki załatwił majowy mróz. U mnie bywa i to sporawy. Poszedł falą i trafił na koreankę. Ale i tak ją lubię. :wit

Iwonko - Róż jeszcze nie ciachaj ;:185 . Poczekaj troszkę. Moje wyglądają idealnie, zero zmarźniętych pędów. Ale cięcie będzie, koniecznie. :uszy

Ewuś - Dziękuję za obrazek, wzruszyłam się , naprawdę. Może dlatego, że ja mam za grosz talentu. I jest mój murek. Nie usunę, Boże uchowaj. ;:196 ;:167

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U Ciebie słoneczko, a u mnie drugi dzień deszcz. Mam nadzieje, ze weekend będzie sprzyjał pracy w ogrodzie. :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOSIU a jak tam psiaki rosną - pokaż :wit
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgoś pozdrawiam :wit

Ewy obraz śliczny ;:oj i Twój mur ...coś pięknego ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu,tyle pączków w Twoim ogrodzie,a u mnie do wczoraj śnieg leżał,dzisiaj go deszcz rozpuścił,może zacznie się wiosna ,żeby można chociaż coś w ogrodzie zrobić ,to teraz leje bez końca pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu z tymi pracami w ogrodzie, to nie za szybko, można się pochorować. ;:202 Piękny prezent dostałaś.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia - Słoneczka ciąg dalszy na dzisiaj i mam nadzieję, że weekend będzie pracowity. Mam tyle prac ;:172

Krysiu - Na życzenie dzisiaj w wątku galimatisowym będą :uszy Zostały już tylko 5 ....trzy szczeniaczki mają już swoje domki. ;:333

Violka - Ewa jest zdolniacha prawda ;:108 A ja mam radość ogromną, że moje ogrodowe gadżeciki są inspiracją :uszy

Martuś - Ciesz się, będzie wilgotno. U nas mało wody, mało opadów :evil: Pozdrawiam cieplutko, życzę słoneczka ;:196

Soniu - Swego diabli nie biorą :wink: jak mawiała moja babcia. Dam radę, muszę tylko cieplejsze kaloszki zdobyć.Obraz malowała Ewunia.Ładny, prawda? Jestem osobiście z niego dumna, bo to mój ogród w kawałeczku tam został uwieczniony.

Kolejne wschodzące roślinki odkryłam podczas inspekcji

Obrazek

Leszczyny zaczynają kwitnąć. Uwielbiam ten widok. Za płotem, po sąsiedzku rośnie ich cały lasek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

znalazłam i ja tulipany...jest szansa, że nornice nie zjadły wszystkich cebul

Obrazek

Obrazek

lubię ten bluszcz, z maleńkiej zapożyczonej szczepki rośnie mi piękna roślinka

Obrazek

Obrazek

muszę koniecznie posprzątać bo znalazłam pozostałości po sylwestrze ;:306

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zamiast korka wolałabym szczeniaczki :wink: Ale będziesz miała orzeszków, a wiesz że najlepszą ochroną leszczyny przez robalami są...kury. Gdzieś to wyczytałam i sprawdza się, jak moje wypuszczam to głównie pod leszczyną kopią :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale tulipany masz duże,konkurencja się szykuje :lol:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wysyp orzechów laskowych się szykuje...ale kwitną ;:215 Tulipany na foci dużo większe jak moje...ciekawe w tym roku kiedy zaczną kwitnąć... w poprzednich latach o tej porze nawet jednego kiełka nie było widać :wink: Wiosnę widać w Twoim raju ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piękną wiosnę sfotografowałaś. ;:138 Widok za płotem masz wspaniały.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu i u Ciebie jest już wiosna tulipanki wyszły i nawet korki od szampana Ci rosną (jak Ty to robisz ;:306 )
a z orzechami to na handel pójdziesz ;:65 ;:7
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu tulipanki ;:333 Zapachniało wiosną na dobre :heja
I u mnie już się pokazały pierwsze kiełki :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Masko szczeniaczki pokazałam w galimatiasie :D A dodam, że na dzień dzisiejszy pozostało ich już tylko cztery. I jakoś pusto się zrobiło....Kurki pewnie wydziabują te cośki, co powodują dziurki w moich orzechach. :D

Tulapku - mam nadzieję, że tulipanków mam dużo, bo jesienią dosadzałam, ale nornice nie spały i wiesz, różnie może być.Ja widzę, że strasznie lubisz cebulowe, może fundnij sobie fajną wycieczkę do ogrodu roślin cebulowych w Holandii, Keukenhof.??

Aniu 11 - W ubiegłym roku tulipanki zaczęły w drugiej połowie kwietnia. Nie było mnie w domu prawie 2 tygodnie i jak wróciłam pod koniec kwietnia....bajkowo było w ogrodzie.Nie mam botanicznych, a one dość szybko kwitną. Muszę się za nimi rozejrzeć. :wit

Soniu - Ja lubię moją okolicę, i wszystkie widoki wokoło, czasami klnę pod nosem, bo daleko bo błoto na drodze....ale na szczęście trwa to chwilkę. ;:196

Marysiu Wy - Orzechów nie mam dużo, u mnie rosną cztery, ale sąsiad ma ich całe pole. Moje mają mało orzechów, i zawsze dziurawe. Może prysnę czymś? Nie przywiązywałam dużej uwagi do nich, bo laskowych nie lubię jeść, a te drzewa już rosły. Za to ładnie na wiosnę wyglądają. Lubię te widoki. ;:108

Dorotko - Wiosna przyszła i nic już nie zatrzyma jej marszu. W ogrodzie codziennie odkrywam nowe roślinne poruszenia. Nawet małe pokrzywy mnie wzruszyły. :D

Zostawiam wiosenne gałązki na sobotę...jeszcze troszkę i będzie pięknie w naszych ogrodach.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”