Róże z kartoników z marketów Auchan,Biedronki,Castoramy itp. Cz.1
-
- 100p
- Od: 15 paź 2013, o 08:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp.
Roza musiala juz ruszyc wczesniej,pewnie przez przetrzymywanie w ogrzewanych halach,ale wszystkie male swiezo wypuszczone kielki naprawde sa suche jak wior,moge je zdrapac paznokciem,sa suchutkie i taka juz dostalam,widzialam skielkowane roze,ale pedy byly zywe,a tu wyglada to tak jakby roza ruszyla i nagle wszystko pozasychalo jeszcze w markecie :-(Stad moje obawy,szkoda by mi bylo tej rozy...
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Jeśli masz paragon to możesz zwrócić roślinę do sklepu ,powiedz,że nie miałaś okularów i nie widziałaś albo mąż sie nie zna i kupił taką
albo chociaż wymienić .Zadzwoń do auchana i zapytaj ,żebyś na darmo nie jeździła
powodzenia

zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 100p
Paragonu brak,faktycznie maz sie nie zna,ale nie moglam dojechac;wiec wyslalam jego
Jest w ogole szansa,ze jeszcze odbije?

- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Kartoniki mają tylko oznaczony kolor. Ale czy faktycznie taki będzie...Niespodzianki na porządku dziennym...Elzwira pisze:
Jakie odmiany roz sa w tesco?Sa opisane?

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Pewnie ,że jest roślina jest jeszcze uśpiona i dopiero się budzi ,jak będziesz o nią dbać to da nowe pączusie . 

zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
pozdrawiam Agnieszka
-
- 100p
nela -dziekuje
agnieszka w takim razie chucham i dmucham i czekam na nowe kielki 

Czy możecie napisać jakie dokładnie odmiany były w Auchanie? Pytam bo byłam dziś rano w A. i pani ekspedientka powiedziała, że w nocy będą wykładać róże kartonikowe, tak że dostępne będą do sprzedaży jutro. Ja niestety pojadę tam dopiero wieczorem, prosto z pracy i mam nadzieję, że wszystkiego nie wykupią do tego czasu. Jednak chciałabym wiedzieć jakie odmiany będą, bo jak czytam w tym wątku w niektórych Auchanach " rzucili " je już kilka dni wcześniej. Nie ukrywam, że liczę na opinię Neli, bo jak zdążyłam się zorientować to ona zawsze jest na bieżąco z nowymi dostawami w marketach. Proszę - napiszcie jeszcze dziś!
-
- 10p - Początkujący
- Od: 25 lut 2015, o 11:05
W Auchan cały stojak z różami Angielskimi (4 kolory) i pachnącymi oraz na drugim róże pnące, rabatowe i wielkokwiatowe dużo kolorów także jest z czego wybierać.
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Pamięta może ktoś odmiany róż w Auchan (oprócz Angielek) bo zapomniałem spisać ich nazwy 

- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Do Auchana w tych dniach jeszcze nie dotarłam- u nas jest za miastem kawałek...Ale widziałam w Realu/ teraz to też Auchan/ te róże / rok temu identyczne były w sprzedaży w Auchanie. Są bez nazw- żółta okazała się Graham Thomasa różowa była Rosarium Uetersen- a ciemnej znikł mi znacznik i nie wiem która to bo w gąszczu doniczek jaki miałam zagubiłam rozpoznanie.
. Teraz znów kupiłam tę ciemną z nadzieją , że trafi się coś ładnego
.

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
-
- 200p
- Od: 4 sty 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nelu, czy ja dobrze widzę ,że u ciebie te angielki są po 7 z groszami? W tarnowskim realu płaciłam za nie 8 z groszami w poniedziałek .
Pozdrawiam Lucyna
-
- 10p - Początkujący
- Od: 25 lut 2015, o 11:05
Nelu, ja w zeszłym roku też kupiłem różową Angielkę z Auchana i mi trafiła się Leonardo da Vinci - piękna róża, jednak jeśli chodzi o Rosarum to również jest to róża o angielskiej budowie kwiatu, chyba jedna z najpiękniejszych róż angielskich i nie miałbym nic przeciwko żeby ją nabyć. Z kupowaniem w kartoniku jest pewna loteria jeśli chodzi o odmiany, najważniejsze jednak alby zgadzały się kolory i opisy i jak na razie firma EBS ma u mnie 100% trafności
Za niektóre odmiany które były w kartonie w sprzedaży wysyłkowej musiałbym zapłacić kilka razy więcej.

- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
A ja w zeszłym roku pokusiłam sie w Castoramie o taką różę ale nazwa nijak się ma do tego co było w środku owszem krzew róży ale nie taka jak w nazwie. W tym roku powinna kwitnąć więc będę szukać jej nazwy.

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
W poniedziałek kupiłam w realu cztery angielki dwie różowe i dwie bordowe. Po rozpakowaniu już po kolcach widać ,że nie będą jednakowe . Jedna ma ich b.dużo pędy przypominają Rosarium Uetersen zaś druga ma ich tylko kilka. No cóż loteria to loteria.
Pozdrawiam Lucyna
-
- 200p
Kasiu, ciekawa jestem co będzie się zgadzało ,kolorek czy odmiana. New Down jest b.delikatnie różowa i teoretycznie powinna zakwitnąć w pierwszym sezonie. Przynajmniej tak zrobiła moja.
Pozdrawiam Lucyna