Róże z kartoników z marketów Auchan,Biedronki,Castoramy itp. Cz.1

Zablokowany
Elzwira
100p
100p
Od: 15 paź 2013, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp.

Post »

Roza musiala juz ruszyc wczesniej,pewnie przez przetrzymywanie w ogrzewanych halach,ale wszystkie male swiezo wypuszczone kielki naprawde sa suche jak wior,moge je zdrapac paznokciem,sa suchutkie i taka juz dostalam,widzialam skielkowane roze,ale pedy byly zywe,a tu wyglada to tak jakby roza ruszyla i nagle wszystko pozasychalo jeszcze w markecie :-(Stad moje obawy,szkoda by mi bylo tej rozy...
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Jeśli masz paragon to możesz zwrócić roślinę do sklepu ,powiedz,że nie miałaś okularów i nie widziałaś albo mąż sie nie zna i kupił taką :) albo chociaż wymienić .Zadzwoń do auchana i zapytaj ,żebyś na darmo nie jeździła :) powodzenia
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Elzwira
100p
100p

Post »

Paragonu brak,faktycznie maz sie nie zna,ale nie moglam dojechac;wiec wyslalam jego ;:14 Jest w ogole szansa,ze jeszcze odbije?
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

Elzwira pisze:
Jakie odmiany roz sa w tesco?Sa opisane?
Kartoniki mają tylko oznaczony kolor. Ale czy faktycznie taki będzie...Niespodzianki na porządku dziennym... :wink:

Obrazek
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Pewnie ,że jest roślina jest jeszcze uśpiona i dopiero się budzi ,jak będziesz o nią dbać to da nowe pączusie . :D
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Elzwira
100p
100p

Post »

nela -dziekuje :-) agnieszka w takim razie chucham i dmucham i czekam na nowe kielki :-)
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy możecie napisać jakie dokładnie odmiany były w Auchanie? Pytam bo byłam dziś rano w A. i pani ekspedientka powiedziała, że w nocy będą wykładać róże kartonikowe, tak że dostępne będą do sprzedaży jutro. Ja niestety pojadę tam dopiero wieczorem, prosto z pracy i mam nadzieję, że wszystkiego nie wykupią do tego czasu. Jednak chciałabym wiedzieć jakie odmiany będą, bo jak czytam w tym wątku w niektórych Auchanach " rzucili " je już kilka dni wcześniej. Nie ukrywam, że liczę na opinię Neli, bo jak zdążyłam się zorientować to ona zawsze jest na bieżąco z nowymi dostawami w marketach. Proszę - napiszcie jeszcze dziś!
HackerHC
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lut 2015, o 11:05

Post »

W Auchan cały stojak z różami Angielskimi (4 kolory) i pachnącymi oraz na drugim róże pnące, rabatowe i wielkokwiatowe dużo kolorów także jest z czego wybierać.
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Pamięta może ktoś odmiany róż w Auchan (oprócz Angielek) bo zapomniałem spisać ich nazwy ;:14
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

Do Auchana w tych dniach jeszcze nie dotarłam- u nas jest za miastem kawałek...Ale widziałam w Realu/ teraz to też Auchan/ te róże / rok temu identyczne były w sprzedaży w Auchanie. Są bez nazw- żółta okazała się Graham Thomasa różowa była Rosarium Uetersen- a ciemnej znikł mi znacznik i nie wiem która to bo w gąszczu doniczek jaki miałam zagubiłam rozpoznanie. ;:14 . Teraz znów kupiłam tę ciemną z nadzieją , że trafi się coś ładnego :wink: .

Obrazek
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Nelu, czy ja dobrze widzę ,że u ciebie te angielki są po 7 z groszami? W tarnowskim realu płaciłam za nie 8 z groszami w poniedziałek .
Pozdrawiam Lucyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
HackerHC
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lut 2015, o 11:05

Post »

Nelu, ja w zeszłym roku też kupiłem różową Angielkę z Auchana i mi trafiła się Leonardo da Vinci - piękna róża, jednak jeśli chodzi o Rosarum to również jest to róża o angielskiej budowie kwiatu, chyba jedna z najpiękniejszych róż angielskich i nie miałbym nic przeciwko żeby ją nabyć. Z kupowaniem w kartoniku jest pewna loteria jeśli chodzi o odmiany, najważniejsze jednak alby zgadzały się kolory i opisy i jak na razie firma EBS ma u mnie 100% trafności :) Za niektóre odmiany które były w kartonie w sprzedaży wysyłkowej musiałbym zapłacić kilka razy więcej.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

A ja w zeszłym roku pokusiłam sie w Castoramie o taką różę ale nazwa nijak się ma do tego co było w środku owszem krzew róży ale nie taka jak w nazwie. W tym roku powinna kwitnąć więc będę szukać jej nazwy.
Obrazek
lucynda
200p
200p

Post »

W poniedziałek kupiłam w realu cztery angielki dwie różowe i dwie bordowe. Po rozpakowaniu już po kolcach widać ,że nie będą jednakowe . Jedna ma ich b.dużo pędy przypominają Rosarium Uetersen zaś druga ma ich tylko kilka. No cóż loteria to loteria.
Pozdrawiam Lucyna
lucynda
200p
200p

Post »

Kasiu, ciekawa jestem co będzie się zgadzało ,kolorek czy odmiana. New Down jest b.delikatnie różowa i teoretycznie powinna zakwitnąć w pierwszym sezonie. Przynajmniej tak zrobiła moja.
Pozdrawiam Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Róże”