Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Lilie lawenda hortensja cuda, oj człowiek tęskni za takimi widokami:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko a kiedy posiałaś kobeę, bo już masz sporą?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Tak, powtórzę za Moniką: Kusicielka jedna ;:302
:lol:
Powiedz co to za lilia na ostatnim zdjęciu?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko ale masz ładne siewki:) Od początku jak wysiejesz stoją na parapecie,czy najpierw do ciemnego miejsca?
Kobea ładnie rośnie,moje trzy też w górę idą ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale siewek masz :D
Lawenda ;:333
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Uwielbiam lawendę ;:167 pierwsze krzaczki sialam,potem je dzielilam ,ukorzeniałam z galazek...cuda wianki tworzyłam ,żeby tylko jak najszybciej było jej dużo :D jakie było moje zdumienie kiedy latem podczas pielenia okazało się ,że mam mnóstwo maleńkich siewek nawet w szparach między kostką ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniczko, ja kusicielka? taak?? Ciekawe dlaczego po wizycie w twoim ogrodzie szaleję za białymi ostróżkami..nawet jedną zamówiłam, bo mi spać nie dawały wizje twoich dostojnych karp ;:224
Ewuś, nawet sobie nie zdajesz sprawy jak bardzo tęsknię do lata..I wcale nie dlatego, że wreszcie będzie czas na leżaczek :lol: Im więcej przeglądam zdjęć tym bardziej mnie nosi, żeby gdzieś iść, coś wreszcie zrobić w ogrodzie ;:65 . O ile w sobotę będzie sprzyjająca pogoda przygotowałam się psychicznie na przycinanie malin. Ju to jakieś około ogrodnicze zajęcie :;230
Alu, siałam w ostatnim tygodniu stycznia.. W ubiegłym roku zbyt długo czekałam na kwiaty wiec w tym roku przyspieszyłam siewy o kilka tygoni ;:224
Aneczko, to właśnie jest przekwitający kwiat The Edge. Nie pstryknęłam jej w pełnym rozkwicie, a to wszystko przez zniechęcenie do tej lilii. Nie udawała mi się do tej pory, mam nadzieje, ze w tym roku wreszcie pokaże na co ja stać ;:173
Annes, do ciemnego miejsca, a powinny ;:218 Heliotrop, lawenda siedziały w lodowce przez kilka tygodni. Werbena poszła na zmrożenie za okno na kilka dni :;230
Tulap, chciałeś raczej powiedzieć, czego to człowiek nie zrobi z oszczędności ;:306 ;:306
Beatko, nawet mi nie mów ze lawenda tak się sieje ;:oj . To byłoby moje marzenie. Poki co posiałam i ukorzeniłam gałązki.. No gdyby tak chciała się łaskawie rozsiewać ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

;:cm

Uwielbiam ostróżki, choć dla mnie to najbardziej pracochłonne rośliny. Codziennie po kilka razy zbieram co najmniej jedną reklamówkę ślimaków w ich okolicy, a i tak często po nocy zastaję zjedzone pędy :( U mnie to ogromny problem i już sama czasami tracę siły :?
Jeśli masz ślimaki, to bardzo uważaj. Ja w tym roku zastosuję tłuczone skorupki jaj, które wysypię wokół każdej rośliny - ponoć ograniczają wędrówki ślimaków ze względu na ostre brzegi. W tamtym roku pod koniec sezonu tak zrobiłam, ale miałam mało skorupek. Teraz zbierałam całą zimę i szykuję się do boju ;:163 ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O rety Moniś, to ile Ty ich uzbierałaś?! ;:oj Całą piwnicę?! :lol:
Muszę zapamiętać o tych skorupkach. Choć ja nie zauważyłam, by ślimaki wyżerały moje ostróżki. ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, wiem, że możecie myśleć o mnie różnie ;:147 Muszę coś zrobić, a chemii nie stosuję, więc staram się naturalnymi środkami, a że jest tych ślimaków tyle ;:173 Wszystko przez te łąki i zarośla dookoła mojego ogrodu :(
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ Moniko... ;:131 Ja nic złego nie miałam na myśli. Absolutnie! Po prostu skojarzyło mi się, a raczej wizualizowało jak Ty te skorupki całą zimę składasz aż Ci zarosło nimi całe pomieszczenie. :lol: Wybacz. To nie miło być nic godzącego w Twoją osobę. Jestem jak najbardziej za nie używaniem chemii, jeśli tylko się da. ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Niestety u mnie już w ubiegłym roku ślimaki wykazywały nadmierne zainteresowanie ostróżkami ;:223 Ale w tym roku biorę się do walki z hołotą ;:134 Podobno sprawdzone jest wysypywanie tego niebieskiego granulatu bardzo wczesną wiosną. Wytruwa stare okazy, które przezimowały i młody narybek, zanim zdąży złożyć kolejne jaja. Spróbuję. Za zbieranie ręczne już się nawet nie biorę. Za ogrodzeniem mam łąkę więc to syzyfowa praca ;:224 W wakacje potrafiliśmy z dziećmi nazbierać pół tej dużej plastikowej butli z 5 litrowej wody :shock: i to w jeden dzień. Część rano zanim się schowają przed upałem i część wieczorkiem. Można się było poczuć jak na wielkim polowaniu, a później wszystko do soli.. i obiad gotowy ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nic Sabinko... smacznego! ;:306
U mnie nie jest najgorzej ze ślimakowymi inwazjami. I oby tak zostało!
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, a nie mogłybyście jakichś przyjemniejszych wspomnień lata zapodać ;:172 Te ślimory dla mnie są gorsze niz nornice. Ble ;:219
Małgoś
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko, robiliśmy podobnie, ale u mnie czasami po kilka reklamówek dziennie w całym ogrodzie się zbierało :? Okropieństwo :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”