Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Gosiu! Trzy sezony, a jeden to jednak spora różnica! :;230 Ja nawet nie jestem do końca na etapie Twojej pierwszej rabaty. :;230 No i brak mi konsekwencji, że najpierw jedna... Chciałabym cały ogród na raz. U mnie jeszcze tak naprawdę nie ma ogrodu. Po wycięciu czereśni mam spory teren do zagospodarowania, a popełniam nadal dużo błędów i sił tez mi brak.
Jestem zakochana od dawna w Twoim żylistku, tyle że ja mam sporo tych miłostek! :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Gosiu patrzę na róże ,ktorych ja już nie posiadam np taka Ice Green-byla piękność 3 lata i została pożarta.Dużo tych pięknotek stracilam.Dobrze,że ulubiona Pastella zostala 1 z 2 szt ale Aphrodity to nie mogę przeboleć .
Trawy cudownie nadają lekkości a róże w ich towarzystwie prezentują się elegancko.Mnie takie nasadzenia(tylko nie przesadzić z ilością traw) bardzo pasują.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, to może trzeba zrobić jakieś dom schadzek, żeby mogło być ich więcej? ;:306
U mnie pies robi sobie z nich piłkę. jeśli w tym roku slimaków będzie więcej znaczy, że się wyprowadziły :( I wcale się nie zdziwiłabym przy takim traktowaniu

Renatko, przez wiele lat była tylko tylna rabata zagospodarowana. Przód był goły.Rosła tylko jodła i tamaryszek. Stwierdziłam, że fajnie jest układać sobie w głowie ogólny plan rabaty i potem kupować to co sie zaplanowało. Mniej więcej. Kopałam ten kawałek i sadziłam rosliny. Jak powstaje coś z niczego
Tak jak ta rabata przy tarasie. Pamiętasz ją? Tak wyglądała jak mnie odwiedziłaś

Obrazek

A tak wyglądała jesienią tego zeszłego roku

Obrazek

Aniu, a co pożarło Green Ice? Ja posadziłam ją niefortunnie na słonecznym stanowisku, a chyba bardziej jej pasuje półcień. Jesienią przesadziłam. Zobaczymy czy to stanowisko będzie jej pasowało

Generał Sikorski
Obrazek

Little Artists
Obrazek

Obrazek

Baroness
Obrazek

White Cover
Obrazek

Sweet Haze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gerbruder Grimm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Malgosiu podziwiam to Twoje planowanie i wcale nie podważam że to sluszne, ale ją idę na żywioł. Mam porozpoczynanych kilka rabat. Może je w tym roku skończę.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Gosia, co to za odmiana szałwii - ta wysoka niebieska?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Twój Sikorski jest nieziemski ;:oj ;:303
Jak długo go masz w ogrodzie :?:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu ja dziś w sprawie ostnicy, pisałaś że się u ciebie rozsiewa zdradź proszę czy jak wzejdą młode siewki to je przesadzasz jeśli tak to czy po kilka siewek w jedno miejsce. Na zdjęciach widzę duże kępy.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu! Teraz widzę ile przybyło... :;230 i dlaczego M tak broni trawnika! ;:333
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu różyczki to miodzio dla oczu ;:oj jeszcze w połączeniu z niebieskimi przetacznikami i lawendą, chmm no cudne :!: ;:108 ;:108
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Małgosiu, moje planowanie wniknęło z potrzeby chwili. Mój m. nie chciał nowych rabat. Dlatego jak tylko nadarzała się okazja i wyjeżdżał na dłużej robiłam rabaty, tak, żeby były już prawie gotowe. Na pewno musiły być skopane w takim kształcie jak miały być i posadzone rosliny główne. Potem już mogłam spokojnie dosadzać. Pierwsza rabata była też tworzona spontanicznie. Co mi wpadało w ręce to sadziłam. Nie patrzyłam gdzie. W dodatku sadziłam gęsto, bo nie mogłam za bardzo poszerzać rabat. Teraz m. już trochę się oswoił z moimi pomysłami. Ale najlepiej jakby był żywopłot, trawnik i parę iglaków. Taki typowy ogródek przydomowy.

Monia, Sikorski rośnie jakieś 4 lata. Nie wiem, czy to zasługa nadmanganianu, ale od kiedy go stosuję mam spokój z powojnikami.

Aniu, te kępy to jedna roślinka. Zazwyczaj zostawiam je tam gdzie się wysiały. Najlepiej poczekać z przesadzaniem jak się trochę rozrosną, ale jeśli będziesz o nie dbała, czyli podlewała odpowiednio po przesadzeniu, można juz przesadzać takie niteczki.
Te największe na zdjęciach mają 2 lata. Przetrwały poprzednią zimę. Jak na razie widzę, że teraz tez nieźle sobie poradziły, ale do wiosny jeszcze trochę jest

Renatko, powoli przestaje bronić, ale ja też chyba zaczynam dojrzewać do tego, żeby za bardzo go nie zmniejszać. Dochodzę do wniosku, że co za dużo to nie zdrowo, czyli mniej znaczy więcej. Lubię przestrzeń. ;:306
Człowiek to takie złośliwe zwierzę. jak mu zabraniają, to robi na przekór, jak pozwalają, to już nie chce ;:173

Marusiu, bardzo lubię takie połaczenia. Nie lubię samych róz. One musza mieć tło

Westerplatte
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moniuszko. Muszę koniecznie w tym roku zapewnić mu więcej światła
Obrazek

Obrazek

Bardzo lubię ten fragment rabaty, ale mój aparat niestety nie umie oddać tego co tam się dzieje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Candelight.
Obrazek

Obrazek

Scarlet Moss ;:167
Obrazek

Baroness
Obrazek

Avalon
Obrazek

Acropolis
Obrazek

NN
Obrazek

Lions Rose
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Napisz mi jeszcze raz jak stosować ten nadmanganian ;:180
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu! Czy Acropolis jest równie urocza w rozkwicie? ;:oj
Mam od kilku miesięcy nowy aparat i zupełnie nie potrafię nim zdjęć robić.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu śliczne masz różyczki ;:333 i to ile ;:oj ;:oj
Zawsze podziwiam i zachwycam się Twoimi rabatkami - piękne ;:63 ;:63 ;:63
Tak przyjemnie się ogląda ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, widzę, że masz Jacques Cartier. Zamówiłam ją sobie, ale czytam u forumowiczek, że wadą tej odmiany jest chowanie kwiatów pod liśćmi. Czy też masz takie spostrzeżenia?
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
To prawda, mój Jacques Cartier tez chowa kwiaty wśród zieleni liści. Początkowo zastanawiałam się nawet nad dokupieniem White Jacques Cartier, ale ten szkopuł zaważył na decyzji i nie kupiłam ;:185
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”