Tak mnie ciągnie na działkę,by posprzątać i pousuwać suche badyle,ale może dopiero w środę lub czwartek pojadę

W Bricomarche półki zawalone cebulami lilii,anemonów,mieczyków...oczopląsu dostałam od tych kolorków.
Oczywiście trzy lilie udało mi się wrzucić do koszyka

-lilia tango Thesire
-lilia orientalna Tom Pouce
-lilia OT hybrida biała Pretty Woman...ta ma mnie przerosnąć
Alexia wyjątkowo ciepły mamy luty,życzę Tobie więcej słońca,dodaje mi energii i sił

Ciekawe jak Twoje maleństwa? Mam na balkonie 2 patyczki,jak na razie zielone,nie pamiętam co to za odmiany,ale jeśli się nie mylę to może być albo Pashmina albo Zośka...
Do kwitnienia forsycji jeszcze troszkę czasu,u mnie zakwita w kwietniu,a ja zawsze wcześniej tnę pod koniec marca jak jest ciepło.
Sabinko dobrze zrobiłaś,jak Doktorek ma za dużo słońca troszkę przypalają mu się płatki,ale mi to nie przeszkadza

Leonardo już kilka dobrych lat co roku ładnie kwitnie,tej wiosny mocniej go przytnę,tym samym liczę na jeszcze bujniejsze kwitnienie.
DTJ Frau Karl Druschki dobry wybór

Elwi przywrotnik ostroklapowy to jego pełna nazwa,sprawdź w google

Moje dwa są z roku na rok większe i teraz wiosną będę je rozsadzała.
Na pojemnik z nasionami nakładam folię spożywczą i robię dziurki.Nie wiem,czy to dobry sposób,ale ziemia mi nie pleśnieje...
Jadziu już nie mogę się doczekać kiedy przytnę moje działkowe powojniki.Ostatnio jak byłam to zauważyłam wiele budzących się po zimie,na szczęście mam jeszcze czas prawda?
Ewuniu wielka radość

Alana oj tak oby tylko mrozy jeszcze nie dotarły,ale jak widzę prognozy na razie jest pozytywnie na plus,w środę lub w czwartek jadę na działeczkę

Agnes Schilinger,a z boku szałwia trójbarwna....dziś ją znów wysieję

Hanstadt Rostock

Miłego dnia życzę wszystkim:)