Jesień w familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień w familokowym

Post »

Jadziu dzisiaj coś poza różami i to bardzo dużo różnych roślin. Ładny goździk ;:63 czy to bylina.
Na 5 zdjęciu jest pstra roślinka z żółtymi kwiatkami czy to jakaś tojeść variegata?
Miłej niedzieli, bo słoneczna to jest ;:3
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, koniecznie rozmnażaj lilie z łusek, będziemy potem się wymieniać nadwyżkami:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Jadziu piękna jest Bicolette, kiedyś nawet miałam ją kupić ale zdecydowałam się na inną.
Firletki są ładnym towarzystwem dla róż szczególnie jasno różowych, widzę ,że Ty też masz takie połączenia ;:333
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Cudny jest ten goździk. Ciekawe czy się szybko rozrasta? ;:306
Bocollet cudo!!!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu a co Ci nie pasowało w Myriam ? Na stronie Floribunda trzymałam ją w koszyku razem z Twiggy co tak mi się podobały w końcu nie kupiłam ale pomysł pozostał.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Oj , szalejesz dziewczyno , szalejesz ...a u mnie ziemia zmarznięta - nawet znaczników , które leżą - nie da się wbić . Rośliny stanęły - jakby w hibernacji ...w dzień poświeci słoneczko ...ale w nocy znów mróz - więc co za dnia się zacznie rozmrażać - nocą się zakleszcza .
Na dodatek chodząc po obrzeżach dostrzegłam na rabacie ...sporą dziurę ...jakby z kryjówki nornicy ...aż się boję - co zeżarła , a co się ostało ...
Piękne masz i lilie ...las lilii - a róże ...no , cóż masz wiele dobra i niech Ci rośnie zdrowo i cieszy nie tylko nasze , ale i Twoje serce ;:196 ;:167 .
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jadziu witaj :wit widzę, że śniegu masz jeszcze sporo u mnie już od miesiąca czarno na rabatach a dziś widziałam klucze gęsi....ach już bliżej niż dalej do naszej wiosenki;:138 Goździk śliczny ;:167 ale zauważyłam jeszcze pośród lilii wiszące dzwoneczki, blado różowe, co to?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu zauważyłam u ciebie Rutewkę Delawaya ,
powiedz jak ona rośnie czy nie wymarza ,czy jesteś z niej zadowolona ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYSIU Rutewkę mam od wiosny, wiec to była jej pierwsza zima .Sama jestem ciekawa czy żyje jak i czy zakwitnie tak cudnie jak w ubiegłym roku .Zamówiłam sobie następną :;230
ANIU to dzwonek kropkowany dostałam kiedyś sadzonki od naszej Stasi [skorpion].W ubiegłym sezonie cudnie zakwitł i widzę ,że i on potrzebuje czasu ???,albo łagodnej zimy .Goździk jest od jesieni ubiegłego roku i nazywa Moulin Rouge .
JAGÓDKO ;:196 szaleję ,ale ziemia i u mnie zmarznięta wiec robię porządki tam gdzie można czyli ścinam przede wszystkim pozostałości jesiennych kwiatów.U mnie ze wszystkich roślin jest las czy to róże ,lilie czy inne :;230 Dzisiaj cudnie śpiewały ptaki to samo wczoraj czy przedwczoraj .One szybciej czują powiew WIOSNY
EWUNIU no cóż gdyby Myriam miała swoje kwiaty otwarte tak jak lubię to byłaby nadal lecz ona tylko lekko je rozchyla a mnie się taka róża nie podoba .Fakt była zdrowiuteńka ,ale mam nadal jej patyczki .Jeśli lubisz ten typ róż Pashmina, Pompon flower circus to ją sobie kup. Mnie ten typ róż nie odpowiada .Lubię gdy kwiat pokazuje całe swoje wnętrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TOSIA no cóż ona chorowita, słabo się krzewi ,przemarza w ostre zimy ,ale na razie sobie siedzi ,ale wszystko do czasu :wink:
BEATKO rzeczywiście Firletki są ładnym dopełnieniem różu i są niewymagające rosną wszędzie i sieją sie jak zwariowane .Na jednej rabatce posadziłam je z powodu ich liści ,bo do kwiatów nie dopuszczę
EWUNIU trzeba wziąć się za ten proceder :wink: Zawsze to jakaś kaska w kieszeni ,ale piękne lilie warto rozmnażać
MARYSIU tak ten goździk to bylina .Ma go od jesieni 2013, a zwie się Moulin Rouge.Widzisz nie tylko różami mój ogród stoi :;230 Tak ta roślina to Tojeść kropkowana variegatowa
IRENKO pracowita z Ciebie dziewczyna i zasuwasz na 2 fronty w domu i w ogródku ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

piękna jest ta róża myriam ;:3
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jadziu, jak różne są gusta ;:oj Na moje oko Myriam to prawdziwa piękność :D No, ale nie mnie się wypowiadać, skoro tak wiele róż mnie denerwuje i mam ochotę je pożegnać ;:224
Pryskasz Promanalem? Ma takie same właściwości jak miedzian, tzn. przeciwgrzybowe?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Myriam jest cudna,utkana z płatków,ma ich wiele dlatego się nie do końca otwiera.Podobnie mam z First Lady ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU masz rację Myriam jest cudna i ten zapach i zdrowotność ,ale właśnie każdy ma inne gusta .Moze gdyby rosła w słonku byłoby inaczej .Po deszczu nierozwinięte paki zmieniają się w mumie .W trakcie całego sezony miałam tylko parę kwiatów ,które mnie zadowalały .Mam sporo jej patyczków zadołowanych i może jakiś posadzę przed lub za ogródkiem
ELWI Myriam jest pięknością i sporo osób ma ją u siebie i wypisuje na jej cześć peany .Masz rację ,ze są gusta i guściki nic na to nie poradzę .Promanal jest przeciw ochojnikom ,wełnowcom , mszycom, przędziorkom czyli owadobójczy .Nie stosuję Miedzianu jakoś nie umiem się do niego przekonać .Dzisiaj już fruwały skoczki różane ;:oj tego tałatajstwa zawsze u mnie mnogo :evil:
TERENIU miło Cię gościć .Jeśli podoba Ci się ta róża to jeszcze parę fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jadziu jaki ona ma wielki kwiat , nie dość że piękna , chyba wielka to jeszcze pewnie pachnie ; ;:167
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ;:196 piękna ta Myriam ;:333 ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”