cd. odpowiedzi
Lucynko minione lato u nas było bardzo suche. Właśnie z tego powodu chcemy założyć ten system. Przy takiej ilości róż nie dam rady ręcznie podlewać każdej rośliny.
Balleriny mam trzy i jestem z nich bardzo zadowolona. Kwitną prawie bez przerwy do późnej jesieni. To zupełnie niekłopotliwe róże i bardzo wdzięczne. Wytrzymują trudniejsze stanowiska, dobrze znoszą też półcień i te pęki drobnych kwiatuszków
Ballerina
Moniś byłam, widziałam. Wielkie brawa dla M za super wykonaną pracę
Emilien Guillot ma mocny, pomarańczowy kolorek. Posadzona wiosną, kwitła obficie, ładnie urosła, nie pokłada się, nie rozłazi na boki, pachnie. Pod koniec sezonu złapała trochę plamek na dole. Obrywałam porażone liście, a potem przyszły nocne przymrozki i poszła grzecznie spać
Czytałam o Twoim " szaleństwie " u Ani...Muszę przyznać, że uśmiałam się z tego kaftana

A budżet nie taki skromny, skoro w koszyku róże na taką kwotę

ja też poszalałam. W sumie zamówiłam 22 szt. U Kamili mam spokój...zapłaciłam. W F jeszcze domówiłam Granny i powiedziałam, że to już koniec różanego szaleństwa na wiosnę. M wie tylko o tych od Kamili...o tych z F jeszcze mu nie powiedziałam

i zastanawiam się jak on to przyjmie.
Tak jak Twój Chałaputek, zachowuje się mój Mango...udaje, że to nie on. Jeśli miałby umysł i spryt człowieka, na pewno winę zawsze zwaliłby na Harrego
Jolu
Owczarki mają temperament, ale ten przechodzi wszelkie pojęcie. Codziennie wracając z pracy zastanawiamy się, co też nowego wymyśli. Dobrze, że ma tyłek ciężki, to nie skacze wysoko, bo w domu jak był mały to wszystko, co było w zasięgu pyska trafiało na podłogę
To jeszcze rok takich niespodzianek nas czeka.
Róże przeżyją, ale w dwóch przypadkach wiosenne cięcie mam z głowy
Aluś do takiego wniosku doszłam i dlatego nie będę sobie żałować...Co tam, dokupię jeszcze kilka sztuk
Azjatyckie kupowałam w zeszłym roku i może nie zginęły. Teraz zamówiłam orientpety, a orientalne kupiłam w A.
Futro wytarmoszone, bez codziennej porcji czułości nie może się obejść

On ma takie wierne spojrzenie, że przejść obojętnie nie można.
Na 3 stronie wrzuciłam dwie wersje rabaty. Ostatecznie wybrałam 3. Zerknij i powiedz, czy dobry pomysł? Pozostała mi jeszcze do obsadzenia górna część, ale tutaj już mam pomysł i wiem czym ją obsadzę tym bardziej, że to będzie rabata mieszana. Nie mogę posadzić tam samych róż, bo to jest przy ogrodzeniu i jest tam zbyt dużo cienia. Róże będą rosły w kilku najbardziej nasłonecznionych miejscach.
Goldstern też dość rzadko pokazywana.
Karolino my też kochamy te nasze psiaki i one o tym dobrze wiedzą. Czasem psocą, ale tłumaczymy sobie, że to tylko zwierzęta i kieruje nimi instynkt. Chociaż jeśli chodzi o Szkodnika nr 2 to czasami potrafi wkurzyć różnymi pomysłami. Niekiedy szkody są dosyć dotkliwe, ale co zrobić...Tak to jest jak chce się mieć psy
Grażynko
Wiosna coraz bliżej, a ja zaczynam się martwić czy zdążę przygotować miejsce na nową rabatę. Przede mną jeszcze dużo przesadzania, bo nie wszystko mi pasuje na starych miejscach i muszę zrobić trochę roszad. Na to potrzeba czasu,w tygodniu pracuję i jak wracam jest ciemno. U nas nocne przymrozki i na razie nawet w weekend nic nie można zrobić. Jeszcze nakupiłam sporo cebul, nasion i tak sobie myślę czy podołam . Oj , dużo pracy na wiosnę będzie...
Justi cwaniaczek, szkodnik jeden narozrabiał. Szkody opisałam wyżej...róże przeżyją, ale Bernstein Rose ciąć już nie będę musiała, a Abrahama tylko częściowo, bo trzy pędy złamane do samego kopczyka

Crocus Rose - solidnie podkopana
Mimo tych szkód, nie wyobrażam sobie życia bez moich milusińskich
Anuleczko już się na niego nie złoszczę...to tylko jak zobaczyłam tę demolkę to byłam zła.
Kasiu dobry pomysł z geranium. Ciekawe jaka roślina zniechęciła by moje futro do kopania?
Korę sypię bezpośrednio na ziemię. Jesienią mam kupę liści od sąsiada i większość wygrabiam...Każdej wiosny znów sypię, w ten sposób mam trochę mniej chwastów.
Czekam z niecierpliwością, aż otworzysz swój wątek
Ewa7 pytałaś mnie o Elmshorny. One mają dół trochę goły, ale sporo parkowych po kilku latach ma podobnie.
Poniżej zdjęcia
Elmshornów
To jest środkowa część
Lea Renaissance
Fragment rabaty
Artemis