Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Paweł super ;:138 Tyle patyków, na pewno coś się ukorzeni ;:138 ;:138 Pięknie będzie ;:108 ;:138 Dobrze kombinujesz z sadzeniem ;:108
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz mam taką Luteus wielki krzak urósł i obciąłem ją mocno i nie ma pąków ;:202 ;:219 co mnie podkusiło w listopadzie ;:14 ;:14 ;:14
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Kamilu przecież możesz pytać o wszystko . :lol: Jasne , że możesz .Nasyp tylko na dół piasku i zwilż .Najważniejsze jest to , żeby nie miały ani za zimno , ani za ciepło .Piwnica, lodówka czy ziemia zda egzamin . :wink: Najlepiej by było jakbyś tak zrobił jak Adam mówi .Lecz jak chcesz tak zrób . :tan Ja tam czekać nie mogę , muszę działać - sadził je będę w doniczkach, bo jeszcze nie mam ogrodzone ale do jesieni ogrodzę i je na pewno posadzę w gruncie .Najlepiej oczywiście jakbyś je od razu posadził w miejsce docelowe . :D

Adam Tak samo myślę i dzięki . :D

Romciu Dziękuję . ;:215 Chciałbym , żeby 80 % mi się ukorzeniło , by mi starczyło na cały żywopłot - rósłby jednocześnie , w jednej wysokości .Zobaczymy ile się ukorzeni , ale jestem dobrej myśli . :wink:

Mati Ciekawe co z niej będzie ... nieraz się nie pomyśli i się coś zrobi niestety , a później się tego żałuje . :wink:
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Dzisiaj postanowiłem porobić troszkę fotek dla was i dla siebie samego . :) W tamtym tygodniu była lepsza pogoda , ale baterie miałem rozładowaną niestety a ładowanie kilka godzin trwa i wiecie .Dziś się za fotki zabrałem i co ? Aparat mi trochę nawala , niektóre zdjęcia z bliska są rozmyte ... nieraz nie łapie ostrości i muszę na innym obiekcie ją złapać, a potem przenosić . :? Chyba czas na lepszą zabawkę , może nawet lustro ? 7 lat ma ta cyfrówka i już pewnie swoje wychodziła .Zrobiłem dzisiaj sporo fotek , lecz poprzez te rozmycie dużo poleciało do kosza ...U mnie zimno jak nie wiem , zamarzłem po prostu .Kretowiska zamarznięte i ziemia trzyma .Lecą fotki :

Jałowiec Łuskowy Juniperus Squamata Meyeri

Obrazek Obrazek

Jodła koreańska

Obrazek

Wierzba Iwa

Obrazek

Wierzba Smocza

Obrazek Obrazek

Klon żyje . ;:215

Obrazek

Z tej tawuły też będę robił sadzonki . :D

Obrazek

ii może z tego bukszpana . :D Będzie przesadzony i obcięty na kuleczkę . :wink:

Obrazek

Ciekawe czy te sosenki się przyjęły .Mają takie czubki, a z tego co pamiętam to wcześniej ich nie miały. :wink:

Obrazek

Sarenki ... widać wszędzie ślady kopytek . :D To jest Klon , ale jabłonki inne też mi poobgryzały .

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

E no wez. Ta jodła koreańska ech, muszę kupić . :) A wierzby smoczej nie znam, iwę też mam w planach. :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak chcesz z bliska to podstaw rękę,ustaw ostrość i pstryk :D
Klonik żyje,wszystko git :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No Pawełku - warto było czekać na te piękne czasy, by na własne oczy fotki te zobaczyć... ;:215
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Witaj Pawełku. Zawitałam i ja do Ciebie. Pochodziłam, pospacerowałam po ogrodzie i aż mnie nogi bolą. Pięknie zakwitł Ci migdałek mój zdechł niestety nie wiedzieć czemu. Cudownie wyglądała zima u Ciebie z tymi oświetlonymi choineczkami. Śliczne ujęcia zrobiłeś. ;:7
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł, jednak trochę wiosny zimą widać w ogrodzie. ;:333 Bukszpan piękny, sadzonek będzie sporo, przytnij od razu po przesadzeniu.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

No i robisz świetne fotki ;:167 ;:215 wkurza mnie że gdy się chce zrobić zdjęcie pąka jest nieostre :?
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Mati trening czyni mistrza. :tan
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Widać, że wszystkie rośliny już w boksach. Czekają na sygnał start :D
Dzisiaj poodkrywałam rośliny. Najbardziej bałam się o klona Atropurpureum. Z drżącym sercem ściągnęłam otulinę i.... okazało się, że ma się świetnie! A ten Twój, to co za jeden?
Zaciekawiła mnie wierzba smocza ;:108
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Anuleczka pisze:Mati trening czyni mistrza. :tan
Wina pewnie sprzętu i mojej drzącej ręki :? :;230
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Marto Obowiązkowo kup .Chociaż jest dosyć droga niestety ... :? To poogogluj , jak moja się rozrośnie to mogę Ci zrobić sadzonkę .Rośnie błyskawicznie , z 80 cm na rok na wysokość i z metr na szerokość . ;:215

Mateusz Wcześniej tak się dało .Od kilku miesięcy nie ma takiej opcji , łapie na sekundę ostrość i puszcza ją ... coś się popsuło pewnie . :( Oj tak , tylko nie wiem gdzie go posadzić .

Beatko Dziękuję bardzo . :wink: Oj warto takie fotki robić . :lol:

Aniu Cześć . :wink: Fajnie, że wpadłaś . :lol: Jedyny raz tak zakwitł ... Jeden Migdałek mi wyleciał bo obciąłem go za wcześnie .Zasada jest taka : trzeba co roku go w miarę radykalnie przycinać .To będzie tak ślicznie kwitł , będzie miał duże kwiatki i dużo ich .Teraz mi słabo zakwitnie bo nie przycinałem go ... :? Coś może mu nie pasowało ... Dziękuję bardzo .Ja mam taką zasadę , że wpadam do zaprzyjaźnionych wątków - do Ciebie też wpadnę tylko muszę wszystko nadrobić . :D

Soniu Troszkę . :wink: Dzięki bardzo za radę , tak więc zrobię . :wink:

Mati Dzięki bardzo . :D Te fotki robiłem pół godziny i zamarzłem . :? Mati u mnie tak właśnie się dzieje, a nigdy tak nie było ... wcześniej robiłem zdj. wszystkiego z bliska .A teraz ? Co jest nie tak ? Aparat mi się rozwalił podejrzewam ... Najśmieszniejsze jest to , że liścia czy większego obiektu mogę zrobić zdj z bliska .Może nie wykrywa po prostu mniejszych obiektów z bliska ? Nie wydaje mi się , że wina tkwi w rękach ... sprzęt niestety tego nie ogarnia .Dobrym zestawem można robić bardzo ostre zdjęcia nawet oczów jakiegoś owada .Nie wiem już w czym tkwi tak na serio problem i czego wymagam od cyfrówki . :D

Aniu Oj tak . :D Mój to taki sam jak Twój , na to wygląda . :D Wierzbę smoczą polecam .Jak mi się rozrośnie to mogę Ci ukorzenić sadzonkę jak chcesz .Rośnie bardzo szybko , wyżej Marcie napisałem . ;:215
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

A u mnie jakaś ... wywaliła w niedzielę kupę śmieci nam na pole .Dodam , że to się stało w dzień .Cóż .Zgłosiliśmy na Policję , przyjechali całkiem szybko - spisali notatkę i tyle ...

Zainteresowała ich Wierzba Mandżurska , ta którą całkiem obciąłem . :D Pogadali troszkę i powiedzieli , że ładnie mamy ogarnięte wszystko . :wink:

Idzie do mnie całkiem spora ilość roślin i nie tylko . :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”