Jesień w familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień w familokowym

Post »

Jadziu, lilie piękne pokazałaś:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

U mnie słonko już od rana ;:3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jadziu ;:138 będziesz miała nowe różyczki, piękne zieleniutkie patyczki puszczają listeczki, będę trzymać kciuki ;:333
Pięknie fotografujesz rośilnki, rutewka ;:167 jeżówki, o różach już nie będę wspominać, bo zakochuję się coraz bardziej. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Ukorzenianie wszelakich krzewów to fajna sprawa ,cieszy jak coś samej się wyhoduje. ;:215
Ja też hortensję będę próbowała ukorzeniać,może uda się sztuczka. :wink:
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj sporo czasu spędziłam w ogródku i po mimo ,że śnieg jeszcze zalega to jednak przycięłam powojniki .Mam te możliwość ,ze mogę je przyciąć zza siatki.Pościnałam też floksowe badylki .Oczywiście nie wszystkie, a pozostało tego jeszcze mnóstwo ;:oj .Robotę trzeba sobie dawkować :wink: .Pozrzucałam też śnieg z wrzosów ,bo wszystko było nim przywalone .W dzień się topi nocą przymarza i powstaje ciężka skorupa .Pościnałam brzydkie liście ciemiernikom bo nawet nie było widać kwiatów teraz mają czym oddychać .Różane patyczki po mimo ,że nie okryte mają się dobrze [jak na razie ]To tyle relacji z placu boju :wink:
HELU wiem jak cieszy każda wyhodowana własnoręcznie roślina .Próbuj gra warta tego
KRYSIU może nie nowe ,ale kępki się powiększa ;:180 Staram się robić zdjęcia w miarę moich umiejętności a wciąż się dokształcam u wnusia ;:131
ANIU słonko i u mnie cudnie świeciło i sporo czasu spędziłam w ogródku z moją kotą .Chyba było jej za zimno ,bo czmychnęła do domu :;230
EWUNIU kocham lilie tak jak Ty i będę rozmnażała małpując Ciebie i chyba sie nie pogniewasz
MARYSIU tak moja też na 3 półki i tak się cieszę ,że ja mam dzięki Danusi [danutab] i Grażynce [kogra], bo wciąż w jej wątku się dopytywałam o nią.Miałam też okazję zwiedzić słynny balkonik
Trochę dzisiejszej relacji z frontu ,bo w ogródku na razie wygląda jak po wojnie :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Jadziu no tak zima dla ogrodu to jak wojna. Ale w tym roku była słaba więc chyba nie jest tak źle. Dużo roślinek powoli się budzi bo nie ma mrozu , a ja się tylko martwię aby zimie nie przyszło do głowy jeszcze zaszaleć, w końcu to dopiero luty.
Różyczki jak zwykle pokazujesz piękne ;:333
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu moja ma cztery półki, ale nie wiem czy coś na dolnej postawię bo stale tam włazi Monika (znaczy kot) ;:306
Ty przycinasz róże przed zimą?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU Myriam poszła w dobre ręce ,wiec patyczki posadziłam do ziemi może znajdą się chętni ,gdy patyczki będą ukorzenione .Glorię trochę obcięłam i Austina a także te róże ,które przesadzałam .Patyczki zawsze lądują w ziemi to już takie zboczenie :;230 Mnie wystarczą te 3 półki ,bo na razie nie są zapełnione tylko dwie doniczki stoją .W sezonie mam zamiar schować tam pomidory
BEATKO miałam na myśli ten nieporządek na rabatkach ,bo zawsze mam wysprzątane .Odpukać niech zimie nie przychodzi do głowy się wracać .Dzisiaj jest o wiele cieplej wieczorem, bo wczoraj o 18 marzły kałuże, a dzisiaj o 19 dalej woda .Cudnie wieczorem śpiewały kosy i nie tylko one. Czułam się jakby to była już prawdziwa wiosna ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Jadziu piękne róże. Coraz bardziej się ciesze z moich różanych zakupów. :heja
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Jadziu dzisiaj pierwszy raz w tym roku czułam w powietrzu taki cudny wiosenny zapach ziemi, no i oczywiście słychać śpiew ptaków. Oby wiosenka niedługo przyszła ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A ja myślałam że to krzew obcięty, a to młodzież ;:306
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jadziu już pracowałaś w ogrodzie? Zazdroszczę. Mnie też ciągnęło, ale ogród zalegają wielokrotnie rozmrażane i zamrażane zwały substancji śniegopodobnej (śniegiem to już nie jest na pewno, a lodem nie do końca). Ciężko się poruszać po takim czymś - szybciej wywinie się kozła, niż coś pożytecznego zrobi ;:108
Trochę mnie znowu na FO nie było, nadrabiam. Piękne serwetki robisz ;:180 Bardzo oryginalne, takich nigdzie nie widziałam. Fajny pomysł z łączeniem trzech kolorów ;:138
Poczytałam o twojej Marjolie Marshall. Nie mam jej, więc się nie wypowiadam. Mam natomiast Abrahama i Twoja na niego mi nie wygląda ;:185
Jadziu możesz napisać coś o oprysku miedzianem? Robisz taki? Ja jeszcze nigdy nie próbowałam i nie wiem kiedy ani gdzie pryskać. Teoretycznie wiem, że jak róże nie mają liści...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ;:196 Cudne różyczki ;:63 ;:63 i patyczki wsadzone też ;:180
Zazdroszczę Ci pracy w ogrodzie :D tak chciałabym chociaż popatrzeć .
Ciekawe jak moje ranniki ??
Serdecznie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU jeśli wszystkie się ukorzenia będzie sie czym wymieniać lub po prostu podarować .Nie rwij się do ogródka, przecież najpierw musisz się wykurować Na ogródek przyjdzie czas;:196
ELWI nie robię oprysków Miedzianem ,ale chyba pryska się nim w fazie pękania pąków calutki krzak a najlepiej po przycięciu .Ja robię oprysk olejem Promanal .Na moich ścieżkach też coś takiego zalega ,ale nie jest tragicznie można chodzić .Lubię kolorowe serwetki tak jak i moje kolorowe rabatki :wink: Na razie Marjorie pozostaje Marjorie do sezonu .Może w tym roku inaczej będzie kwitła
MARYSIU tak to młodzież a przy okazji widać ,które łodygi trzeba ściąć
BEATKO ja również, bo nawet wiał cieplutki wiatr, a wczoraj lodowaty
ANIU ciesz sie,ja też zawsze z wytęsknieniem czekałam na pierwsze kwiaty moich nowości. Teraz mogę tylko czekać na kwitnienie moich staruszek i coś tam nowego posadzić ,ale już nie różanego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu ja tez pracowałam w ogródku, przekopałam żyto nawet fajnie się kopało, teraz wiem że siadam na pupie , ledwo dowlekłam się do domu. ;:222
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”