W ogródku u Ewy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W ogródku u Ewy

Post »

Ewuniu!
Cały Twój wątek przeczytałam, poglądałam. Pięknie urządziłaś swój ogród. Jeśli pozwolisz to będę Cię wirtulanie odwiedzać.
Pozdrawiam Renia
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, u mnie wiosna maleńkimi kroczkami myślę, że jeszcze to potrwa:)
Alu, ostrokrzewy mi się bardzo podobają, ze względu na zimozielone liście ale słabo przyrastają może podłoże im nie pasuje :( Z variegate mam tylko jeszcze hibiskusa, barwinki pospolity i większy, jałowce niskie i funkie różne. Lubię natomiast drzewa o kolorowych liściach a w szczególności purpurowych, przymierzam się jeszcze do bzu czarnego z biało-zielonymi liśćmi bo tego o purpurowych mam już:)
Aniu, wiem wiem, każdy chce już wiosnę ale kalendarz nie kłamie dziś 21 luty :wink:
Reniu, witam Cię serdecznie, jeśli tylko Ci się podoba to wpadaj, kiedy tylko będziesz miała ochotę, zapraszam serdecznie:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Teraz trzeba zapaść w letarg na dwa, trzy tygodnie. Potem będzie można już cieszyć się i szaleć z grabiami i łopatą. :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewuś tak kusiłaś,tak cebulki dzieliłaś,że nie wytrzymałam ;:223 zajrzałam do Wioli i silną wolę diabli wzieli :oops: na rabatkach miejsca brak ...ale te pare cebuleczek to gdzies się jeszcze upchnie ;:170
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Aniu, dokładnie teraz czekamy, trzeba się solidnie przygotować czeka nas sporo pracy na wiosnę:)

Haha Beatko tak trzymać!!! Nie ma jak nowe cebulki ;:333
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Ewuniu ledwo pojechałaś i słonko wyszło. ja poszłam i poplewiłam już trochę na niektórych rabatach. Przycięłam hortensje a patyki już się moczą w biozłocie.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj..wpadłam po sąsiedzku.. :wit Pięknie u Ciebie..przeszłam od początku.. ;:138 Był czas że i ja wsadziłam około 100 lili..zostało może z 80..w jesieni kiedy wywalałm je z doniczek..masę było takich drobniutkich cebulek...które w doniczkach nie miały prawa wyjść na śwait..ciasnota straszna..ale też z braku miejsca na ich sadzenie poprstu durna ;:124 je wywliłam.. ;:222 Potwierdzam metodę z soda ..jest bardzo skuteczna i tylko taką stosuję. ;:333 Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Aniu, zimno takie daj spokój zaziębisz się i zamiast na wiosnę w ogródku to w łóżku będziesz leżeć:)

Reni4 witaj po sąsiedzku, lilie są cudne i szkoda mi tych Twoich cebulek ja tu się gimnastykuję aby szybko kęp się dorobić a ty się pozbyłaś :( Mnie to wszystkiego żal wyrzucać wszystko ukorzeniam albo sadzonki daję znajomym:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Ewa, ja robię podobnie, wszystko ukorzeniam , rozmnażam , sadzonkuje , sieję , bo żal mi wyrzucić i potem nie wiem gdzie sadzić , rozdaję sąsiadom i sama na własne życzenie robię sobie kłopot. ;:14
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Ewa i co czytałaś o tych hortensjach. Ja w szoku jestem że tak pięknie się ukorzeniają.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Wiesiu, kłopotliwe to jest ale cóż u mnie zaszczepki zawsze są:)
Reniu zapraszam na wiosnę będzie ciekawiej jak się roślinki obudzą fotek będzie pod dostatkiem:)
Aniu, mało że czytałam na wymianę patyczków jestem umówiona i jeszcze zamówiłam parę:) Oczywiście próbę na swoich zrobiłam teraz w lutym, to faktycznie działa pąki się rozwijają i zawiązki korzonków są ;:333
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu wpadłam na ukorzenianie, ;:138 zaraźliwa choroba. Ja też swoje patyki w marcu rozdaję chętnym. Trzeba czymś zając ręce do wyczekiwanej wiosny.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Oj zaraźliwa . :D Soniu to Ty mnie właściwie zaraziłaś . ;:191 Jeszcze aby miesiąc wytrzymać . :lol:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja wsadziłam w tym tygodniu patyki do ziemi i wody. Mają już zielone guzki. Ciekawe kiedy puszczą korzonki.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Ja z tego wszystkiego poleciałam do ogrodu i obrąbałam patyki hortensjom i działam. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Z łuskami od lilii się udało może więc i hortensje będą łaskawe. :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”