Wiosna już niedługo... cz. 23
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Cudne słoneczko w krzakach , jutro ma być halny a u mnie bałwanka nie ulepisz ale widziałam na róży jednej malutkie zalążki listków. Chyba to trochę za wcześnie. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu mój M słyszał, że zima jeszcze nie powiedziała koniec i jakby był większe mróz to listeczki zmarzną (miałam coś takiego).
U Ciebie chyba przez całą zimę bałwanka nie było
U Ciebie chyba przez całą zimę bałwanka nie było

- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Marysiu dzięki za odpowiedzi.
No to zaryzykuję i wysiewam maki w tym roku.
Postaram się to zrobić jak najwcześniej, żeby dobrze wzeszły.

No to zaryzykuję i wysiewam maki w tym roku.
Postaram się to zrobić jak najwcześniej, żeby dobrze wzeszły.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś bałwanka nie było z czego zrobić. Choć wschód pierwszy raz jak do tej pory śniegu nie było.
Lepiej żeby już nie było ani mrozu.
Lepiej żeby już nie było ani mrozu.
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Właściwie nie interesowałam się wcześniej systemem korzeniowym świerków, ale jak mi napisałaś jaki jest, to sobie jeszcze zdjęcia w necie pooglądałam i nie mogę się nadziwić, po co ludzie - jaka cała Polska długa i szeroka - sadzili sobie przy domu świerki???
A teraz je obcinają od góry - wygląda to gorzej niż źle.
Każdy chciał mieć choinkę?
A nie pomyślało się o rozmiarach po iluś latach?
Czytałam, że świerki też można formować od małego, i jak się je odpowiednio przycina to robią się rzeczywiście takie fajne gęste choineczki, aż miło popatrzeć, no i nie rosną takie wielgachne.
A teraz je obcinają od góry - wygląda to gorzej niż źle.

Każdy chciał mieć choinkę?
A nie pomyślało się o rozmiarach po iluś latach?
Czytałam, że świerki też można formować od małego, i jak się je odpowiednio przycina to robią się rzeczywiście takie fajne gęste choineczki, aż miło popatrzeć, no i nie rosną takie wielgachne.
- Maska
- Kontakt:
Dario siej maki tylko sobie zaznacz gdzie żebyś je nie wyciupała
Widziałam któryś Rok w Ogrodzie, gdzie facet przycinaniem formuje krzewy i drzewa i chociaż nie lubię tych iglaków strzyżonych na owieczki i inne dziwadła to np. dereń biały cięty od małego wyglądał ślicznie. Mam ochotę pociąć go tak, ale to trzeba cały sezon chodzić z sekatorem
Świerki są cudne, ale w lesie
niestety mam ich kilka i sąsiad też....co wichura to drżę
Misiu czyli dobrze pamiętałam, że nie doczekałaś się w końcu śniegu. Ja już też nie chcę mrozu, ale co ja mogę chcieć

Widziałam któryś Rok w Ogrodzie, gdzie facet przycinaniem formuje krzewy i drzewa i chociaż nie lubię tych iglaków strzyżonych na owieczki i inne dziwadła to np. dereń biały cięty od małego wyglądał ślicznie. Mam ochotę pociąć go tak, ale to trzeba cały sezon chodzić z sekatorem

Misiu czyli dobrze pamiętałam, że nie doczekałaś się w końcu śniegu. Ja już też nie chcę mrozu, ale co ja mogę chcieć

-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Przyleciałam obejrzeć Twoje wysiewy Marysiu- i muszę napisać, że jestem pod wrażeniem Twojej szklarenki i spisu pomidorków
Ta szklarenka jest o tyle fajna, że potem można ją w cieplejsze dni wystawiać np na taras, będzie super rozsada rosła, a na noc chować do domu.
Ja jutro sieję papryki, a pomidory tradycyjnie około 10 marca- w zupełności ten termin wystarcza. W tym roku dysponuję ogrzewaną szklarnią, więc nie powinno być problemu z rozsadą.

Ta szklarenka jest o tyle fajna, że potem można ją w cieplejsze dni wystawiać np na taras, będzie super rozsada rosła, a na noc chować do domu.
Ja jutro sieję papryki, a pomidory tradycyjnie około 10 marca- w zupełności ten termin wystarcza. W tym roku dysponuję ogrzewaną szklarnią, więc nie powinno być problemu z rozsadą.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu masz rację najgorzej poszukać oprawcy .Też zawsze miałam z tym kłopot .Cudny zachód słonka
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Też nie mogłabym zjeść swojej kurki
bo to też troszkę taki domownik 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Marysiu przespacerowałam się po Twoim szaliczku ,piękne wspomnienia
Kurki ,szklarenka ,Twoje wysiewy i lista pomidorków powalająca
Miałam w ubiegłym roku małe żółte gruszeczki, pyszne
Masz ogromną kolekcję roślinek jest co podziwiać

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Oj, to muszę sprawdzić, czy werbena przeżyła
A nasionka Cleome już mi zaoferowała jedna z forumek
Fajne masz stadko

A nasionka Cleome już mi zaoferowała jedna z forumek

Fajne masz stadko

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,dzień minął na pracy w ogrodzie ,chociaż nie cały ,ale nawiozłam moje maliny obornikiem gołębim i zostało mi jeszcze 1/5 wyciąć zeszłorocznych pędów,no i gotowe do wiosny,nie bardzo można robić w ogrodzie ,bo ziemia zamarznięta,ale można powycinać różne niepotrzebne gałęzie,i jeszcze rozrzucę obornik w innych miejscach,każda czynność się liczy bo już coś mniej na wiosnę do zrobienia,zachód słońca piękny no i kureczki
,mówisz ,że mało jajek niosą ,to dopiero próżniaki ,a może czekają na Święta Wielkanocne;:306 ,miłej nocki życzę i buziaki przesyłam 

- Maska
- Kontakt:
Ewuniu ogrzewana szklarnia to marzenie każdego ogrodnika
Masz rację szklarenka będzie chodziła jak zrobi się ciepło i roślinki będą się wietrzyć
Pierwsze papryki podkiełkowane już są w ziemi i coraz bliżej wiosny
Jadziu wiesz co czuję? jak już jakieś zwierzę kurkę zaatakuje to ją oskubię dla psa ale żeby tak
to coś nie mogę się zdobyć, ale powoli dojrzewam, bo mnie namawiają na brojlery i kaczusie
Julciu celowo nie nazywa kurek żeby właśnie nie robić z nich domowników, ale to niewiele daje
Romciu ja też uwielbiam żółte gruszeczki i dla mnie są lepsze od małych czerwonych koktajlówek
Już mam zapakowane nasionka dla Ciebie, ale znowu coś stanęło na przeszkodzie i nie wysłałam
Mam ostatnio za dużo zajęć różnych
Basiu jeszcze może nie być widać ale na pewno nie wyrywaj roślin tylko obetnij chabazie, a jak się zrobi cieplej to wyjdą listeczki.
O to dobrze, że będziesz miała cleome. Bardzo szybko i ładnie kiełkuje
Martusiu wiedziałam, że działasz w ogrodzie. Ja tylko wieczorem przycięłam parę roślin, bo wcześniej mnóstwo spraw załatwiłam w Krakowie i na jutro zaplanowałam wycięcie malin
Ziemia pod śniegiem nie jest zamarznięta, ale śnieg na niej tak
Najbliższe dni zapowiadają ciepłe, to coś da się zrobić. Nie wiem co te moje pierzaste sobie myślą, ale ja chciałabym żeby coś wysiedziały i muszę przestać zabierać jajka to niech przynajmniej będą kurczątka
Odpoczywaj i nabieraj sił bo jutro znowu dzień w ogrodzie całuję i życzę kolorowych snów
A na dobranoc trochę lipca który mi na chwilę zaginął, ale synek mi odnalazł

Taki miszung na Dobranoc

Jadziu wiesz co czuję? jak już jakieś zwierzę kurkę zaatakuje to ją oskubię dla psa ale żeby tak

Julciu celowo nie nazywa kurek żeby właśnie nie robić z nich domowników, ale to niewiele daje

Romciu ja też uwielbiam żółte gruszeczki i dla mnie są lepsze od małych czerwonych koktajlówek

Już mam zapakowane nasionka dla Ciebie, ale znowu coś stanęło na przeszkodzie i nie wysłałam

Mam ostatnio za dużo zajęć różnych

Basiu jeszcze może nie być widać ale na pewno nie wyrywaj roślin tylko obetnij chabazie, a jak się zrobi cieplej to wyjdą listeczki.
O to dobrze, że będziesz miała cleome. Bardzo szybko i ładnie kiełkuje

Martusiu wiedziałam, że działasz w ogrodzie. Ja tylko wieczorem przycięłam parę roślin, bo wcześniej mnóstwo spraw załatwiłam w Krakowie i na jutro zaplanowałam wycięcie malin

Najbliższe dni zapowiadają ciepłe, to coś da się zrobić. Nie wiem co te moje pierzaste sobie myślą, ale ja chciałabym żeby coś wysiedziały i muszę przestać zabierać jajka to niech przynajmniej będą kurczątka

A na dobranoc trochę lipca który mi na chwilę zaginął, ale synek mi odnalazł

Taki miszung na Dobranoc

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Fajne są takie ,,odnalezione" zdjęcia.
Kurki to tylko na forum, albo przez siatkę podglądam, brak Dziewczyny... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Marysiu
Piękne wschody słońca u Ciebie i śliczne ich zdjęcia robisz. U mnie takich nie ma albo... ja za późno wstaję
Ile pomidorków nasiałaś, ale będzie wyżerka. Podziwiam Cię za cierpliwość i porządek. Ja kiedyś miałam 4 odmiany a i tak mi się pomieszały. Przy 46 odmianach, to nie wiedziałabym, co jadam
Jarzmianka cudowna, świetnie się prezentuje, już się nie mogę doczekać, kiedy u mnie takie jej kępy będą.
Widzę u Ciebie ładnie rozrośnięte Delospermy. Czy one u Ciebie zimują bez okrycia ?

Piękne wschody słońca u Ciebie i śliczne ich zdjęcia robisz. U mnie takich nie ma albo... ja za późno wstaję

Ile pomidorków nasiałaś, ale będzie wyżerka. Podziwiam Cię za cierpliwość i porządek. Ja kiedyś miałam 4 odmiany a i tak mi się pomieszały. Przy 46 odmianach, to nie wiedziałabym, co jadam

Jarzmianka cudowna, świetnie się prezentuje, już się nie mogę doczekać, kiedy u mnie takie jej kępy będą.
Widzę u Ciebie ładnie rozrośnięte Delospermy. Czy one u Ciebie zimują bez okrycia ?