Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Cudne słoneczko w krzakach , jutro ma być halny a u mnie bałwanka nie ulepisz ale widziałam na róży jednej malutkie zalążki listków. Chyba to trochę za wcześnie. ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu mój M słyszał, że zima jeszcze nie powiedziała koniec i jakby był większe mróz to listeczki zmarzną (miałam coś takiego).
U Ciebie chyba przez całą zimę bałwanka nie było ;:185
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu dzięki za odpowiedzi. :D

No to zaryzykuję i wysiewam maki w tym roku.
Postaram się to zrobić jak najwcześniej, żeby dobrze wzeszły.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś bałwanka nie było z czego zrobić. Choć wschód pierwszy raz jak do tej pory śniegu nie było.
Lepiej żeby już nie było ani mrozu.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Właściwie nie interesowałam się wcześniej systemem korzeniowym świerków, ale jak mi napisałaś jaki jest, to sobie jeszcze zdjęcia w necie pooglądałam i nie mogę się nadziwić, po co ludzie - jaka cała Polska długa i szeroka - sadzili sobie przy domu świerki???
A teraz je obcinają od góry - wygląda to gorzej niż źle. :shock:

Każdy chciał mieć choinkę?
A nie pomyślało się o rozmiarach po iluś latach?

Czytałam, że świerki też można formować od małego, i jak się je odpowiednio przycina to robią się rzeczywiście takie fajne gęste choineczki, aż miło popatrzeć, no i nie rosną takie wielgachne.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dario siej maki tylko sobie zaznacz gdzie żebyś je nie wyciupała ;:306
Widziałam któryś Rok w Ogrodzie, gdzie facet przycinaniem formuje krzewy i drzewa i chociaż nie lubię tych iglaków strzyżonych na owieczki i inne dziwadła to np. dereń biały cięty od małego wyglądał ślicznie. Mam ochotę pociąć go tak, ale to trzeba cały sezon chodzić z sekatorem :D Świerki są cudne, ale w lesie ;:333 niestety mam ich kilka i sąsiad też....co wichura to drżę ;:202

Misiu czyli dobrze pamiętałam, że nie doczekałaś się w końcu śniegu. Ja już też nie chcę mrozu, ale co ja mogę chcieć :?:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Przyleciałam obejrzeć Twoje wysiewy Marysiu- i muszę napisać, że jestem pod wrażeniem Twojej szklarenki i spisu pomidorków :-)
Ta szklarenka jest o tyle fajna, że potem można ją w cieplejsze dni wystawiać np na taras, będzie super rozsada rosła, a na noc chować do domu.
Ja jutro sieję papryki, a pomidory tradycyjnie około 10 marca- w zupełności ten termin wystarcza. W tym roku dysponuję ogrzewaną szklarnią, więc nie powinno być problemu z rozsadą.
;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu masz rację najgorzej poszukać oprawcy .Też zawsze miałam z tym kłopot .Cudny zachód słonka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Też nie mogłabym zjeść swojej kurki ;:185 bo to też troszkę taki domownik ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Marysiu przespacerowałam się po Twoim szaliczku ,piękne wspomnienia ;:138 Kurki ,szklarenka ,Twoje wysiewy i lista pomidorków powalająca ;:138 ;:138 Miałam w ubiegłym roku małe żółte gruszeczki, pyszne ;:108 Masz ogromną kolekcję roślinek jest co podziwiać
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Oj, to muszę sprawdzić, czy werbena przeżyła ;:218
A nasionka Cleome już mi zaoferowała jedna z forumek :heja
Fajne masz stadko :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dzień minął na pracy w ogrodzie ,chociaż nie cały ,ale nawiozłam moje maliny obornikiem gołębim i zostało mi jeszcze 1/5 wyciąć zeszłorocznych pędów,no i gotowe do wiosny,nie bardzo można robić w ogrodzie ,bo ziemia zamarznięta,ale można powycinać różne niepotrzebne gałęzie,i jeszcze rozrzucę obornik w innych miejscach,każda czynność się liczy bo już coś mniej na wiosnę do zrobienia,zachód słońca piękny no i kureczki ;:215 ,mówisz ,że mało jajek niosą ,to dopiero próżniaki ,a może czekają na Święta Wielkanocne;:306 ,miłej nocki życzę i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu ogrzewana szklarnia to marzenie każdego ogrodnika :D Masz rację szklarenka będzie chodziła jak zrobi się ciepło i roślinki będą się wietrzyć ;:333 Pierwsze papryki podkiełkowane już są w ziemi i coraz bliżej wiosny :uszy

Jadziu wiesz co czuję? jak już jakieś zwierzę kurkę zaatakuje to ją oskubię dla psa ale żeby tak ;:124 to coś nie mogę się zdobyć, ale powoli dojrzewam, bo mnie namawiają na brojlery i kaczusie :oops:

Julciu celowo nie nazywa kurek żeby właśnie nie robić z nich domowników, ale to niewiele daje :?

Romciu ja też uwielbiam żółte gruszeczki i dla mnie są lepsze od małych czerwonych koktajlówek :D
Już mam zapakowane nasionka dla Ciebie, ale znowu coś stanęło na przeszkodzie i nie wysłałam ;:196
Mam ostatnio za dużo zajęć różnych ;:185

Basiu jeszcze może nie być widać ale na pewno nie wyrywaj roślin tylko obetnij chabazie, a jak się zrobi cieplej to wyjdą listeczki.
O to dobrze, że będziesz miała cleome. Bardzo szybko i ładnie kiełkuje ;:333

Martusiu wiedziałam, że działasz w ogrodzie. Ja tylko wieczorem przycięłam parę roślin, bo wcześniej mnóstwo spraw załatwiłam w Krakowie i na jutro zaplanowałam wycięcie malin ;:333 Ziemia pod śniegiem nie jest zamarznięta, ale śnieg na niej tak :wink:
Najbliższe dni zapowiadają ciepłe, to coś da się zrobić. Nie wiem co te moje pierzaste sobie myślą, ale ja chciałabym żeby coś wysiedziały i muszę przestać zabierać jajka to niech przynajmniej będą kurczątka ;:333 Odpoczywaj i nabieraj sił bo jutro znowu dzień w ogrodzie całuję i życzę kolorowych snów ;:196 ;:4

A na dobranoc trochę lipca który mi na chwilę zaginął, ale synek mi odnalazł :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taki miszung na Dobranoc ;:4
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Fajne są takie ,,odnalezione" zdjęcia. ;:215 Kurki to tylko na forum, albo przez siatkę podglądam, brak Dziewczyny... ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Marysiu :wit
Piękne wschody słońca u Ciebie i śliczne ich zdjęcia robisz. U mnie takich nie ma albo... ja za późno wstaję :wink:
Ile pomidorków nasiałaś, ale będzie wyżerka. Podziwiam Cię za cierpliwość i porządek. Ja kiedyś miałam 4 odmiany a i tak mi się pomieszały. Przy 46 odmianach, to nie wiedziałabym, co jadam :wink:
Jarzmianka cudowna, świetnie się prezentuje, już się nie mogę doczekać, kiedy u mnie takie jej kępy będą.
Widzę u Ciebie ładnie rozrośnięte Delospermy. Czy one u Ciebie zimują bez okrycia ?
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”