Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu , no jak przesuszyłaś Obrazek musisz woreczek założyć drugim razem i zraszać ,żeby była wilgoć .. . wtedy ładnie kiełkują i ładnie rosną ;:219
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi Doktorek też się ogromnie podobał, ale naczytałam się negatywnych opinii na temat jego zdrowia i wykreśliłam z listy. Widzę, że u Ciebie sprawuje się doskonale i jest przecudny ;:167 . Może kiedyś zaryzykuję z nim :roll: . W ogóle to cudnie prezentuje sie w zestawieniu z przywrotnikiem. Na nowa rabatę również zamówiłam przywrotnik, który planuję posadzić u stóp purpurowych i białych róż - w tym Artemisa :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, jak cięłaś Doktorka :?:
Jeszcze nie zdecydowałam jak go prowadzić. W miejscu w którym rośnie mogę wkopać małą kratkę.
W ubiegłym sezonie rósł w doniczce i kwitł słabo, za to badyle wypuścił na 1,5 metra.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu musiałam się cofnąć trochę żeby zobaczyć o jakiego Doktorka się rozchodzi i po co ja to zrobiłam ;:223 , jest zjawiskowy, mało tego cofnęłam się jeszcze dalej a tam Artemis przekwitająca - naprawdę elegantka. A teraz pils o link gdzie te dwie nabyć ;:224 .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Słoneczko wesoło przyświeca ;:3 Dziś może uda mi się dotrzeć na działkę ;:65

Violu ja już siałam nieraz nasiona i pięknie wschodziły,tym razem porażka,ale nie poddaję się,wczoraj wysiałam nasiona szałwii ;:108

Edytko negatywne opinie na temat Doktorka? Ja jak na razie mam o nim dobre zdanie i polecam ;:108
Kolor kwiatów ma urzekający ;:333 Przywrotnik to naturalna ozdoba tej róży,niezły kontrast ;:108

Aniu Doktorka tnę dość intensywnie,ponieważ nie mam dla niego podpory,a wiem,że gdyby ją tylko dostał to poszedł by w górę.
Jego pędy leżą leniwie własnie na przywrotniku tworząc kompozycję ;:224

DTJ oj tak Doktorek i Artemis potrafią zawrócić w głowach.Z tego co pamiętam to ma je w swojej ofercie Ewa(gloriadei).
W wątku sprzedażowym ją znajdziesz ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Zazdroszczę Ci tej pogody. U mnie deszczowo i nieprzyjemnie. Przynajmniej tak było w drodze do pracy, ciekawe czy w drugą stronę coś się polepszy.
Ładniutkie te liliowce. Widzę, że im dobrze u Ciebie. Sporo pąków mają. Nr 2 mi się najbardziej podoba.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Czytam sobie wasze achy i ochy o Doktorku i aż mnie skręca żeby wykrzyczeć: U MNIE POSADZONY OD JESIENI :heja Spodobał mi się u Ewci/Majowej, później podziwiałam u Ewy/Gloriadei i oczywiście u ciebie Aniu ;:168 . Najbardziej się bałam tego, że on potrzebuje półcienia, bo inaczej podobno przypalają się kwiaty od słońca ;:224 Ale szczęśliwym trafem miałam sporo miejsca pod murem i w ten sposób upiekę dwie pieczenie przy jednym ogniu. Zasłonię ten paskudny mur i będę mogła zawiesić oko na przystojnym Doktorku ;:183
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Gdzie nie zajrzeć tam debaty różane ;:306 na moje szczęście zamówiłam sobie już doktorka więc jedno chciejstwo mam z głowy ;:173
Aniu uchyl że rąbka fartuszka i jakie różyczki cie wiosennie skusiły że Laguna to już wiem ;:108 ale jakie Harkneski
kamioneczka bardzo gustowna i taka wiosenna ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu :wit Artemis i doktorek w przywrotniku mistrzostwo świata ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu

Jak ja się cieszę,że tego Artemisa będę mieć, piękny ;:167 Aniu dotarłaś na działeczkę,wiosna się już pokazuje? U mnie śnieg zalega ;:145
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, widzę, że nie próżnujesz i zamawiasz róże, lilie... :wink: i wysiewasz. U mnie na dwa opakowania kobei (12 nasion) wzeszła jedna roślinka, tydzień temu była poprawka, zobaczymy co teraz będzie. Właśnie u mnie też nic tak dobrze nie osłania ścian, kratek jak kobea, a sąsiedzi lubą sobie "popatrzeć" :roll:
Fajnie zmodernizowałaś kamionkę, teraz zimową porą dobre natchnienie na malowanie, decoupage, też w oczekiwaniu na pierwsze kwiatki maluję słoiki i butelki. Można się fajnie odstresować.

A dzięki za namiary na ciekawe artykuły w Magnolii (ach białe rabaty i kalafiory :D).
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No ja Doktorka miec na pewno nie będę, bo nie kupuję takich wielkich róż.
Ale połączenie tego koloru z przewrotnikiem genialne
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu świetne zdjęcia liliowców w słońcu. :) Już nie zabieram głosu w dyskusjach różanych, jasnoróżowa :?: będzie prezentem od znajomych, zaoszczędziłam. :tan
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Od kilku dni mamy ładną pogodę,czyste niebo,słonko,mogłabym stwierdzić,że wiosna przyszła.
Wczoraj nie wytrzymałam,ubrałam się ,sekator w dłoń,konewka z wodą i na balkon.Kilka moich balkonowych powojników przycięłam,wszystkie się mocno puszczają,trawę Rubrum ogoliłam,wszystko podlałam i jestem uradowana,że zaczęłam :heja
W poradnikach podają,że luty jest dobrym miesiącem na przycięcie,więc mam już z głowy.Na działce czekają w kolejce inne powojniki.
Jednak te puszczają się później...

Madziu oj pogoda nam ostatnio dopisuje.Tak mnie ciągnie dziś,że pewnie nie odpuszczę.
Może już tulipki się pokazały? Liliowców mam kilka i każdy ładnie kwitnie ;:108

Sabinko mój Doktorek rośnie do 16 na patelni,ale przyglądałam mu się i nie jest przypalany,tak samo Novalis rośnie na słońcu...

Ula Harknesski East Park, Glyndebourne,Dieter Muller, Pampadoure, Lavender Flower Circus,Eyes For You,Acropolis ;:224
A miałam tylko 2 zamówić ;:303

Anym dziękuję ;:108

Krysiu dzisiaj postaram się dotrzeć na działeczkę ;:333 U mnie zero śniegu,czekam na ciąg dalszy,już do wiosny coraz bliżej ;:65

Monizamówiłam róże i lilie,a jeszcze mam chęć na BR i forumowe zakupy,a jeszcze gdzie się nie oglądnę tam kuszą pięknymi roślinami,a przecież to się dopiero zaczyna ;:224
Lubię przerabiać stare przedmioty i dawać im nowe życie,pewnie i w tym sezonie się tym zajmę.
W niedzielę planuję pojechać na giełdę i pooglądać co ciekawego wystawią.
Piękny,wiosenny wianek zrobiłaś,widać,że masz talent ;:
Z jakiej firmy wysiewałaś nasiona kobei?

Gosiu ja kupując Doktorka nie doczytałam,że on taki wielki rośnie :D Ale nie żałuję,cudny jest i zdrowy ;:215

Soniu jasnoróżowe róże bardzo są w moim guście,można je doskonale łączyć z bylinami ;:108 Ciekawe jak będzie u Ciebie się spisywała?

Leonardo da vinci mam 2 krzaczki...

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ładny ten Leonardo. I na takiego zdrowego wygląda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”