Papryka Ramiro
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka Ramiro
Californię Wonder właśnie wydłubałem z marketowego owocu.Wyszło ponad 200 sztuk.20 lutego wysieję ją z pozostałymi do skrzynek i heja na piec kaflowy na podkładki do teściowej,i niech sobie radzi.Ramiro oczywiście też. 

Serdecznie pozdrawiam. 
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).

MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pelasia - daj tym długim więcej wapnia - najlepiej opryskiem po owocach jeśli to interwencyjne - też tak miałam i po oprysku kolejne były już ok. Ja uznałam że jeśli chodzi o wapń to papryka jest strasznie żarłoczna...

Pozdrawiam 
Forumowiczka - Aga

Forumowiczka - Aga
- 
				pomidormen
- 1000p 
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To pasuje do mokrej zgnilizny.Pelasia pisze: U mnie późno zaczełą dojrzewać i na końcówkach robiła się wodnista i gniła. Czegoś miała za mało albo za dużo.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- mymysteryy
Potwierdzam, że z tych świeżych sklepowych Ramiro teraz kupowanych bez problemu nasionka kiełkują   . Z mojej zakupionej w Au..an kiełki pojawiły się po 5 dniach
. Z mojej zakupionej w Au..an kiełki pojawiły się po 5 dniach  
Szkoda, ze to tylko próba, bo miło by było już ją pielęgnować, a tu jeszcze troszkę trzeba się wstrzymać.

Szkoda, ze to tylko próba, bo miło by było już ją pielęgnować, a tu jeszcze troszkę trzeba się wstrzymać.
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Ale przecież możesz ją już pielęgnować  Kto ogrodnikowi zabroni ?
 Kto ogrodnikowi zabroni ?  Myślę,że spokojnie teraz wysiana papryka da sobie radę na południowym parapecie bez doświetlania. Co najwyżej będziesz musiała ją przesadzić w końcowym etapie produkcji rozsady w większe doniczki.
  Myślę,że spokojnie teraz wysiana papryka da sobie radę na południowym parapecie bez doświetlania. Co najwyżej będziesz musiała ją przesadzić w końcowym etapie produkcji rozsady w większe doniczki.

Kto ogrodnikowi zabroni ?
 Kto ogrodnikowi zabroni ?  Myślę,że spokojnie teraz wysiana papryka da sobie radę na południowym parapecie bez doświetlania. Co najwyżej będziesz musiała ją przesadzić w końcowym etapie produkcji rozsady w większe doniczki.
  Myślę,że spokojnie teraz wysiana papryka da sobie radę na południowym parapecie bez doświetlania. Co najwyżej będziesz musiała ją przesadzić w końcowym etapie produkcji rozsady w większe doniczki.Pozdrawiam serdecznie- Ela

- mymysteryy
Wczoraj i moje nasionka wylądowały na mokrym ręczniku papierowym.  

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;

- Faworyt
Kasiu:
A ile tych nasion wysiałaś.Jak niewiele to nie masz zmartwienia. Nawet jeśli rozpikujesz ich to myślę że pomieścisz na parapetach.Nie odbieraj im życia.

A ile tych nasion wysiałaś.Jak niewiele to nie masz zmartwienia. Nawet jeśli rozpikujesz ich to myślę że pomieścisz na parapetach.Nie odbieraj im życia.

Serdecznie pozdrawiam. 
MK

MK
- mymysteryy
Widzę, że zawiązał się chyba  "komitet ochrony życia wykiełkowanego"   

Spokojnie, dostaną szansę, bo to przecież moje pierworodne papryki . To tylko kilka sztuk, więc miejsce się znajdzie.
. To tylko kilka sztuk, więc miejsce się znajdzie.
Zobaczymy co z nich wyrośnie.

Spokojnie, dostaną szansę, bo to przecież moje pierworodne papryki
 . To tylko kilka sztuk, więc miejsce się znajdzie.
. To tylko kilka sztuk, więc miejsce się znajdzie.Zobaczymy co z nich wyrośnie.
W końcu moje Ramiro (wydłubane na jesieni ze "sklepowych" owoców) poczuły wiosnę!! Długo kazały czekać, aż nagle prawie wszystkie wypuściły kiełki !!   

Ponieważ nie byłabym w stanie posadzić wszystkich, (bo przecież inne odmiany też muszą być) z bólem serca dużo ponad połowa poszła do kosza . Bardzo trudno mi takie "żywe" wyrzucać.
 . Bardzo trudno mi takie "żywe" wyrzucać. 
A martwiłam się, że nie wzejdą .
  .
Dlatego nigdy nie należy tracić nadziei.

Ponieważ nie byłabym w stanie posadzić wszystkich, (bo przecież inne odmiany też muszą być) z bólem serca dużo ponad połowa poszła do kosza
 . Bardzo trudno mi takie "żywe" wyrzucać.
 . Bardzo trudno mi takie "żywe" wyrzucać. A martwiłam się, że nie wzejdą
 .
  .Dlatego nigdy nie należy tracić nadziei.
Pozdrawiam - Danuta
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!

Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
- Faworyt
Danaa: 
Za to co zrobiłaś powinnaś zostać przykładnie ukarana. 

Ja Ramiro posadziłbym nawet z jednym liścieniem 

A tak na poważnie swoją Ramiro wysiałem trzy dni temu z zapasem wprost do skrzynek z ziemią.Zawsze coś tam wypadnie, ale właśnie po to mam ten zapas.

Za to co zrobiłaś powinnaś zostać przykładnie ukarana.

Ja Ramiro posadziłbym nawet z jednym liścieniem

A tak na poważnie swoją Ramiro wysiałem trzy dni temu z zapasem wprost do skrzynek z ziemią.Zawsze coś tam wypadnie, ale właśnie po to mam ten zapas.

Serdecznie pozdrawiam. 
MK

MK
Moja już skiełkowała   .Szybko jej to poszło.Powędrowała do ziemi zatem.
 .Szybko jej to poszło.Powędrowała do ziemi zatem.

.Szybko jej to poszło.Powędrowała do ziemi zatem.
 .Szybko jej to poszło.Powędrowała do ziemi zatem.Pomorze...klimat łagodniejszy  .
.

.
.- kogra
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja kupiona w B..... też będzie wysiana w najbliższym czasie.  

Smakowała mi bardzo i przyznaję, że dawno nie jadłam o tej porze tak dobrej papryki.
Zatem do dzieła...... , jutro sieję.
 , jutro sieję. 
Aaaaaa......na dowód fotka.

Smakowała mi bardzo i przyznaję, że dawno nie jadłam o tej porze tak dobrej papryki.
Zatem do dzieła......
 , jutro sieję.
 , jutro sieję. 
Aaaaaa......na dowód fotka.

Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- Faworyt
Grażyna:
Znaczy się zrobiłem dobry wybór decydując się ją wysiać po raz pierwszy w tym sezonie,skoro taka smakowita.Moja od 6 dni siedzi w ziemi.
  decydując się ją wysiać po raz pierwszy w tym sezonie,skoro taka smakowita.Moja od 6 dni siedzi w ziemi.

Znaczy się zrobiłem dobry wybór
 decydując się ją wysiać po raz pierwszy w tym sezonie,skoro taka smakowita.Moja od 6 dni siedzi w ziemi.
  decydując się ją wysiać po raz pierwszy w tym sezonie,skoro taka smakowita.Moja od 6 dni siedzi w ziemi.Serdecznie pozdrawiam. 
MK

MK