Ogród na śmietniku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na śmietniku

Post »

Coś u Ciebie wiosna przyszła szybciej- piękne portrety roślin :wink: ale to dzięki takim zdjęciom- jakoś się ta zima mniej dłuży... zachwyciły mnie- liliowce i irysy, kolekcja żurawek i piękne gwiazdy z makaronu ;:108 i oczywiście zwartnica :D altana- świetna ;:138 latorośli nie ma się co dziwić- idzie w ślady rodziców ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś świetny sposób na rozmnażanie lilii. ;:180 Przesadzałam jesienią, a mogłam rozmnożyć. ;:223 Córcia będzie super ogrodniczką, jak już tak się angażuje.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

To wielka radość patrzeć, jak nasze latorośle podzielają nasz zapał do uprawiania ogródka. Obcowanie z roślinami daje przecież tyle szczęścia :D
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Witaj Ewo, na takim opłakanym terenie stworzyliście piękny ogród, dom nagrał pięknego wyglądu, aż miło popatrzeć. Gratuluję bo odwaliliście kawał dobrej roboty! Roślinki piękne, zadbane, cudnie:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Ewuś niewiarygodne ile wysiłku włożyliście i pracy żeby ten dom i ogród wyglądał tak pięknie. Ale widać po roślinach że w ogród włożyłaś też całe swoje serce. Pięknie. ;:333 ;:167 ;:215
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewunia ty normalna wariatka jesteś :D właśnie dostalam paczkę z cebulkami i szczeka mi opadła bo u mnie zlodowaciały śnieg na rabatach i ziemia zmarznięta na kamień ,a te twoje cebulkk to już się do kwitnięcia biorą ;:oj Cieszę się strasznie tylko głupio mi ,że znów ponosiłaś koszty wysyłki :oops: jestem twoim dłużnikiem ,a ja długi oddaję z procentem ;:196
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Bejka - uśmiałam się jak to przeczytałam :;230 do "wariatka" należałoby dodać "uparta wariatka". Plan miał być taki, że miałaś się cieszyć na wiosnę swoim niebieskim zagonikiem i żadne myszy mi tego planu nie będą psuły ;) Wytłuc je musisz zamiast dokarmiać cebulkami ;:306
Ciesz się kwiatkami, bo jak tobie będzie miło to mi też ;:196

Anuleczka, garden11, wanda7, cyma2704, kelpie
Dziewczyny macie rację taki mały ogrodnik to skarb dla mnie, dla mamy :) Jest kochana i nawet się nie złoszczę jak mi kwiatki podbiera i do siebie przenosi :D Cieszę się, że mam poparcie w sprawach ogródkowych. We dwie przeforsujemy każde sadzenie nawet na środku trawnika ;:224 a tatko nic nie powie :wink:
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Wiesz, podobają mi się te różnice terenu u was, nie że wszystko jest na jednym poziomie tylko fajnie murki z kamieni porobione ;:333 chodniczek niżej z różnych materiałów ;:173
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To mamy podobny gust :) Ja lubię nieregularne kształty, schody, poziomy, kamień i zakamarki w ogrodzie. Toi byłby mój ogród idealny :D Najgorzej poszło mi z zakamarkami. Oddzieliłam tylko miejsce z hamakami od reszty ogrodu szpalerem z forsycji. Pięknie wygląda wiosną :) Ale teraz, po wędrówce po forumowych ogrodach i odwiedzinach niektórych wątków, stawiałabym na iglaki oplecione powojnikami albo kratkę i po jednej stronie róże i powojniki a po drugiej iglaki. No cóż może w następnym ogrodzie będzie inaczej ;)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewo pomysł z kratką powojnikami i różami jest EXTRA! ;:215
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak,róże i powojniki kuszą, tylko forsycje trzeba by eksmitować ;:174 Duże już są i mogą źle znieść przeprowadzkę a szkoda mi je po prostu wyrzucić. Muszę to jeszcze przemyśleć :)
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Ewuś, forsycje zetnij do wazonu króciutko nad ziemią, karpy podziel na mniejsze odmłodzisz krzewy i przesadź w dowolne miejsce w ogrodzie; wiosenny czas jest najlepszy na takie przeprowadzki:) Zawsze możesz się z koleżankami z FO wymienić nadwyżkami forsycji albo sprzedać i już jakiś grosz na nowe zachcianki będzie:) Ja wyrzucać z ogrodu nie lubię ale przesadzić albo wymienić się za coś czego nie mam to zawsze lubię:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, do tego to ja po prostu dojrzeć jeszcze muszę i z tą myślą się oswoić ;)
Zobacz jak to pięknie zaczęło wyglądać w zeszłym roku a przez lato forsycja była cięta i jeszcze się zagęściła i rozrosła. A pomiędzy forsycją są jeszcze 2 pełne bzy wsadzone (chociaż prawie ich na zdjęciu nie widać ale są już spore) i miały kwitnąć ponad żywopłotem z forsycji a pod forsycją mam pierwiosnki wzdłuż całości i teraz to by było jak trzęsienie ziemi :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś a może przyciąć radykalnie, ;:204 jak żywopłot. Wtedy bzy będą wyeksponowane.
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Z przycięciem to warte zastanowienia. ;:108
Mam forsycjami obsadzone szambo i miejsce na kosze śmieciowe.
Mąż tnie krzaczki takimi elektrycznymi nożycami do żywopłotu.
Powstał bardzo fajny i gęsty żywopłot, a na wiosnę pięknie kwitnie. :)
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”