Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Gosiu, te róże już drugi rok siedzą w tym miejscu. Nie jestem skora do kopania nowych dołków, ale są za wysokie na przód rabaty, a poza tym kwitną, powiedziałabym, oszczędnie :;230 W drugim szeregu mogą sobie szaleć do góry.
Comte dostała nową miejscówkę, może doczekam się takiego kwitnienia jak u Ciebie ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu! Ale znów dałaś po oczach! ;:oj Kolejna lista chciejstw! :;230
Co bym nie zrobiła, to dojrzały ogród inaczej wygląda niż mój młodziak! ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, zauważyłam u Ciebie na jednym ze zdjęć Hakonechloe - bardzo ładnie wygląda. Rośnie w cieniu? Cały czas za mną chodzi, ale boję się, żeby nie brązowiała (u mnie bardzo słonecznie) ;:173
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu odwiedzam Twój ogródek tylko nie zawsze piszę -masz tyle pięknych kolorowych cudów do oglądania. Niezmiennie podziwiam Twoje areały i to ,co na nich rośnie. ;:180
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, z Comte jestem bardzo zadowolona. Kwitła w zeszłym roku bardzo często. Nie tak obficie jak w czerwcu, ale jednak. W dodatku jest to zdrowa sztuka. No i jedna z nielicznych, których nie ruszałam

Reniu, ale niektóre moje rabaty są stosunkowo młode. Ta z ostatniego zdjęcia ma raptem 3 lata. To efekt gęstego sadzenia. I może tego, że robię rabaty po kolei. Pierwsza powstała tylna. Druga była ta przy kamiennych schodkach, a nastepna to ta pod oknem z rh. I tak robię je po kolei. Najgorzej wyszła ta pierwsza, bo po pierwsze nie znałam się zupełnie na roślinach, po drugie nie robiłam jej od początku do końca z jakim takim planem, tylko sadziłam co mi wpadło w łapki. Kolejne już miałam mniej więcej w głowie. Oczywiście nie realizowałam konsekwentnie planu. Jak nie mogłam zdobyć jakiejś rosliny szukałam pasującego zamiennika. Bo ja niecierpliwa jestem i muszę mieć już większy zarys zrobiony od razu. A potem dosadzam już to co mi tam jeszcze pasuje

Monia, ja mam 3 hakonechloe. 2 rosną na całkowitej patelni, także dla mnie to mit, że ta roslina potrzebuje półcienia. Może nie rozrasta się do gigantycznych rozmiarów, ale systematycznie zawsze coś przybędzie.

Marusiu, bardzo mi miło, że mój ogródek Ci sie podoba

A oto kolejna moja nn. Strasznie choruje. 2 lata temu bardzo zmarzła. Nawet myślałam, żeby ją wykopać, że już z niej nic nie bedzie, ale dzięki Wam ocalała. Tylko, żeby az tak nie gubiła liści :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to Golden Eye Cover. Malutka, ale wigorna. Kwitnie prawie cały czas z niewielkimi przerwami
Obrazek

Caribia. Najmniej lubiana przeze mnie rózyczka. Nie lubię takich nakrapianych.

Obrazek

Obrazek

Pilgrim. Kocham tę różę. Tylko że u mnie bardzo źle rośnie. Zamieranie pędów.

Obrazek

Golden Celebratione na cześć mojego goldenka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to róża dla mnie rewelacyjna. Home&Garden Kwitła aż do mrozów.

Obrazek

Obrazek

Queen of Sweden
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,ale dawka pięknych kwiatów,nie da się wyjść ,róże cudowne,dobrej nocki życzę ;:168
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Nie lubisz Caribi?? boszzz.....jest prześliczna, i na tych zdjęciach na pewno o wiele ładniejsza od Pilgrima ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu chyba od ciebie od gapię połączenie przywrotnika z szałwią ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, róż u mnie prawie nie widać, a mam ich około 60. Lubię je wmieszać w tłum

Szamanko, akurat ta różyczka mnie nie zachwyca. Po pierwsze kolor. Ja wolę te różowiaste, a po drugie bardzo szybko traci kwiaty. Szukam róż trwałych, albo często kwitnących, a ona też nie kwapi się do tego.

Aniu, podgapiaj :D Cieszę się, że Ci się podoba

Wspomniany już wcześniej Jach Cartier
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Green Ice
Obrazek

Leonardo da Vinci
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grussan an Aachen
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jazz, to jest dopiero spektakularna róża. Ale trzeba ją zobaczyć na żywo
Obrazek

Obrazek

Comte de Cambord
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Gosiu piękne kompozycje traw z różami , a i rabatka z hostami też śliczna :D :wit
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Gosiu widzę moją ulubioną kompozycję z piwonią i klematisem ;:oj bardzo pięknie wygląda różyczka G. Hamilton taki blady perłowy róż to ja lubię :D i w ogóle masz tych różyczek dużo która najładniejsza trudno wybrać zwłaszcza że zdjęcia nie oddają ich prawdziwej urody. Cieszę się że mogę podziwiać je w realu :wink:
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Gosiu, przeczytałam, że masz 60 róż! Bardzo dużo, nie przypuszczałam. Popatrzyłam sobie na Twój buczek przed domem, dosyć wolno rośnie, prawda? Ale to nie jest karłowa forma? Pytam, bo akurat oglądałam swoje zdjęcia z wycieczki i na jednym jest taki buk wielki jak piętrowy dom.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, masz piękne hosty! Chyba nie masz ślimaków w okolicy :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko, bardzo lubię takie połączenie róż i traw.Niektórym ono nie pasuje, ale wydaje mi się, że ostnice są tak delikatne, żę podkreslają piękno róż. Hosty uwielbiam

Isiu, jak wiesz, że zdjęcia nie oddają zazwyczaj wszystkiego, albo przekłamują, albo pokazują za mało. Przynajmniej mój aparat. Wiesz, że nie lubię się chwalić, ale na zywca ta kompozycja jest dużo lepsza. Nie umiem zrobić jej zdjęcia. Geof u mnie bardzo mizerny. Liczę że w końcu pokaże swój urok

Izuś, teraz przyjedziesz do mnie w czerwcu to zobaczysz moje róże. Jesienią ich za bardzo nie widać, zresztą byłaś kiedy trawnik był rozwalony, więc zniekształcał obraz :D
Buczek jest szczepiony. Na pewno urośnie z niego kiedyś potwór, ale ja zamierzam ciąć. Wiem, że tego nie lubisz, ale ja wychodze z założenia, że albo chcę coś mieć i to musi sie dostosować do warunków, albo trzeba z tego zrezygnować, jeśli nie chce się naginać do swoich potrzeb. Ja chcę mieć. Więc naginam. Jak pisałam jest to forma szczepiona, więc już jest w jakiś sposób naginana. Może dlatego rosnie wolniej. Kupiłam go jako 50 cm drzewko. Teraz ma ponad metr. Za jakieś 10 lat będzie go widać ;:306

Monia, mam, ale niewiele. Ale miałam też pomocników. Jeże. Tylko, czy to moje zwierze ich nie wygoniło? :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nn
Obrazek

Pastlla
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stephane Baronin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Avalon. Niejedna forumka jest nim zachwycona. Mnie nie dane było.
Jakos nie mam szczęścia do sadzonek. Ale dam mu czas
Obrazek

Ponownie Candeligh
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam po prostu nalot ślimaków przez te okoliczne łąki. W zasadzie co roku widzę jeża, ale chyba nie nadąża, bo efekty marne. Tu by musiało być stado jeży ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”