Słoneczne rabaty
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Słoneczne rabaty
O rany jak miło zobaczyć żywe oznaki wiosny. Pięknie.
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Witam miłych gości
Ściskam wszystkich razem i każdego z osobna
Bardzo się ciesze, że spodobała się wam moja wiosna (łoo, jak to dumnie zabrzmiało, biorąc pod uwagę wielkości tych wszystkich kiełków
). Najbardziej martwi mnie dobowa różnica temperatur. W dzień, do słońca, ziemia się nagrzewa i nawet jakby coś rozmarzało, natomiast w nocy dochodzi do -10, albo i lepiej
Nie wiem co to będzie z roślinami, wiem że cebulowcom mróz nie straszny, ale te wrażliwsze jak powojniki czy róże...Strach pomyśleć.,
Dla odmiany proponuję wszystkim przegląd lilii azjatyckich. Dużo tego nie ma, bo skupiam się głównie na pachnących odmianach, ale coś tam w czerwcu zawsze zakwitnie

ta żółcielka poniżej była kupiona jako Regale Album.. Kolejny rok zostałam oszukana
W tym roku rozstawię sidła na nowo

Dla odmiany proponuję wszystkim przegląd lilii azjatyckich. Dużo tego nie ma, bo skupiam się głównie na pachnących odmianach, ale coś tam w czerwcu zawsze zakwitnie

ta żółcielka poniżej była kupiona jako Regale Album.. Kolejny rok zostałam oszukana

- Anuleczka
- 500p
Piękne lilie, takie zdrowe, ja w tym roku też ich troszku dokupiłam więc mam nadzieję że równie pięknie mi zakwitną.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44

Ja w zeszłym roku nastawiałam się po prostu na lilie. W tym roku też nastawiłam się przede wszystkim na zapach.

- Anuleczka
- 500p
Zapach lilii jest niesamowity a w towarzystwie róż i powojników to już w ogóle cudnie.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Sabinko no cuda pokazujesz:) Wiosenka u Ciebie już bardzo widoczna,krokusowe szczypiorki ją zwiastują
Lilie masz bardzo ciekawe,mam kilka i zamówiłam kolejne,choroba nadal trwa

Lilie masz bardzo ciekawe,mam kilka i zamówiłam kolejne,choroba nadal trwa

- nifredil
Annes, zaryzykuje stwierdzeniem, że w lipiec należy w zupełności do lilii, nawet kwitnące róże chowają się przed tymi ogromnymi kielichami
Choroba nieuleczalna, i o niebo lepiej odbija się na portfelu (porównując z różami
)
Aneczka, u mnie też zawsze było lilia to lilia, jedn pachną inne nie. Tyle. Dopiero dwa lata temu wpadłam po uszy trafiając przypadkowo na aukcje lilii orientalnych i orientpetów. Kupiłam 12 szt i jak to zakwitło, tak nie chciałam widzieć żadnych innych i dopiero zaczęły się zakupy okraszone odrobiną szaleństwa
W ubiegłym sezonie kwitło prawie 60 lilii. W tym roku o ile nic się nie podzieje zakwitnie o 25 więcej
.. a przecież czeka nas jeszcze szał liliowy w marketach i ogrodniczych..zawsze coś wpadnie w ręce
Anuleczka, przyznaj się jakie piękności zamówiłaś
Lilie można sadzić do bólu, ktoś kiedyś ładnie powiedział, że takie niepozorne cebulki to można wszędzie wetknąć 

Aneczka, u mnie też zawsze było lilia to lilia, jedn pachną inne nie. Tyle. Dopiero dwa lata temu wpadłam po uszy trafiając przypadkowo na aukcje lilii orientalnych i orientpetów. Kupiłam 12 szt i jak to zakwitło, tak nie chciałam widzieć żadnych innych i dopiero zaczęły się zakupy okraszone odrobiną szaleństwa

Anuleczka, przyznaj się jakie piękności zamówiłaś

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Sabinko kusisz tymi liliami
A już obiecałam sobie,że więcej ich nie będę dokupywać z braku miejsca ale jeśli twierdzisz,że można je wszędzie wetknąć to masz mnie na sumieniu 

- nifredil
Kochana, ty się nie tłumacz
. Dobrze wiem, że jesteś miłośniczką lilii i kilka do kolekcji zawsze chętnie dorzucisz

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Przyznaję,że mnie do zakupów lilii nie trzeba namawiać ale jeszcze pozostało mi przekonać męża,że odstraszają komary i wtedy wszędzie je nawtykam 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Odstraszają komary,kupuję to
Mój M ich nie cierpi;)

- aneczka1979
Ha ha ha ha! To ja też je kupuję! Na dodatek nie dość, że cebule niepozorne, wetkąć wszędzie się da, to na dodatek kwitną, czyli zajmują miejsce, na poziomie niedostępnym większości bylin -przynajmniej u mnie.
Nic, tylko sadzić lilie!!! 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sabinko spektakl liliowy cudny,
mnie jak zwykle biała zauroczyła, wyjątkowa.

- aneczka1979
Soniu czy masz namyśli te z pierwszego zdjęcia? Z tymi ciemnymi obwódkami? Ja bardzo chętnie poznałabym jej imię.