Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Marysiu! Dziękuję za miłe przyjęcie. Mam na imię Renata, dla przyjaciół Renia. Miłość do kwiatów i zwierząt przywiodła mnie to tego wspaniałego miejsca. Ogród mam, ale spacerując po ogrodach na forum popadam w kompleksy.
Pozdrawiam Renia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko moja pierwsza i pewnie coś jeszcze dokupię, ale musiałam sprawdzić solidność ;:333

Bartoszu no widzisz jaka ze mnie gapa :oops:

Reniu to jesteś swój człowiek ;:4 Muszę Cię jednak przekonać, że na FO jest taka atmosfera, że najskromniejszy ogród jest doceniany. Zresztą sama się przekonasz :D Jak oglądam swoje pierwsze zdjęcia to się za głowę łapię, że zdecydowałam się na otwarcie wątku, dzisiaj wiem że każdy ogród na swój sposób jest piękny i niepowtarzalny. Zapraszam serdecznie ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,szklarenka super,fajnie odciąży parapety, trzymasz ją przy oknie ,a potem przez dzień w pole?u nie też temperatury do -8 ,ale jeszcze mam sporo śniegu,wiosenne u Ciebie śliczne ,powinnam może coś już wysiać ,ale mi się nie chce :uszy ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, ale pomidorów ;:oj , namiocik fajny i bardzo pojemny.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu jak ja Cię podziwiam za te pomidorki. ;:138 ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja w zeszłym roku gdy składałam pierwszy, przez pomyłkę odwrotnie założyłam dolne plastyki. A teraz celowo składam w ten sposób, bo mogę wygodniej ustawiać! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu witaj ;:196
Szklarenka nie to taki foliaczek ,ale świetny ;:333 .Podziwiam Cię za cierpliwość przy sianiu tylu odmian pomidorów .
Mój znajomy polecał mi jakąś dobrą naturalną gotową ochronę na choroby pomidorów i nie tylko ,ale ja mam skleroze ;:306 i nowych nazw nie zapamiętuję ,ale zapytam i podam Ci .Podobno jest to bardzo skuteczny środek .
Miłego dnia ;:3 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to Alu czekamy aż Ci się przypomni, ja też bym się zainteresowała :wit
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Marysiu bardzo pomysowa szklarenka, ciekawe czy można ją wystawiać na zewnatrz :wink. A wiosna była śliczna w Twoim ogrodzie :D
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Szklarenka bardzo pomysłowa.
Podziwiam Cię za coroczny wysiew tylu roślin. Jak wszystkie odmiany pomidorów wzejdą, to dopiero będziesz miała roboty przy ich uprawie. Ale żaden kupny pomidor nie dorówna smakiem owocowi z własnego krzaczka.
Kwietniowe roślinki śliczne. U mnie zima nie odpuszcza, wczoraj nad ranem -10, dzisiaj -7, a na dzisiejszą noc zapowiadają na Podbeskidziu nawet do -20 masakra ;:202 Dobrze, że u mnie śnieg się nie stopił i chroni rośliny.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu szklarenka rewelacja, dzięki półkom masz miejsce na parapetach, a koty nie są nia zainteresowane, u mnie miałyby niezłą zabawę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Szklarenka odciąży parapety ,a co z dziennym światłem :?: .Czy wszystkie sadzoneczki będą miały dostateczną ilość światła . :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Was serdecznie ;:4 mam tyle różnych zajęć, że rano przeczytałam wpisy ale już musieliśmy wyjeżdżać do Krakowa i nie zdążyłam nic napisać ;:131

Martusiu jak będzie ciepło i słońce przygrzeje to pójdzie na taras, ale na razie na tarasie skorupa lodowa a temperatura oscyluje koło 0. Jak nie masz przekonania do sianie to pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo koło siewek trzeba chodzić. Ja je codziennie odwracam żeby się nie wyciągały, podlewam i czule do nich przemawiam ;:306 Pozdrawiam i całuję Obrazek

Danusiu marzyłam o czymś takim stabilnym i wreszcie udało się kupić , bo dotychczasowe regaliki trzeba było przywiązywać bo nawet te za 100 zł były rachityczne :wink:

Ewciu zobaczymy co z nich będzie i czy będzie co podziwiać Obrazek
Renatko moja góra jest takim zwieńczeniem w szpic i nie można pomylić, bo na tym nie stanie ;:oj

Alu pod taką nazwą kupiłam i już zostało :wink: Pomidory to dopiero początek, zobaczymy jak pójdzie dalej :?: Bardzo Cię proszę o rady jak chronić pomidory ;:180
Tobie również życzę dobrego, ale już wieczoru ObrazekIwonka szczecińska też czeka ;:224

Iwonko SG tak można ją wystawiać na zewnątrz, ale nie będę na stałe bo nie chciałabym żeby mi mocny wiatr poszarpał folię :lol: Wiosna już mi się marzy :lol: dziękuję ;:168

Lidziu słyszałam o tych niskich temperaturach ;:202 u mnie cały czas temperatura nie przekracza -6 st.
Masz rację praca to dopiero mnie czeka, ale zawsze mogę przestać zwracać uwagę na odmiany :wink: Jednak mam ochotę w tym roku pobawić się nawet w zbieranie nasion, ale wszystko zależy od czasu i zdrowia ;:333
Oj czekam na ten kwiecień. Lidziu życzę, żeby temperatura już nie spadała :D

Dorotko idzie się dogadać z naszymi kotami, gorzej z Moniką bo ona szaleje, ale jakoś też się da ;:215

Jolu szklarenka stoi przy drzwiach tarasowych którego wychodzą na płd-wsch. i właściwie światła jest dosyć. Do tej pory wystarczyło ;:333 Jak będą większe sadzonki to folie zdejmę :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu Iwonko postaram się jak najszybciej zdobyć nazwę tego podobno świetnego środka .
Mnie też wszystkie pomidorki w zeszłym roku padły ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, jak tak obejrzałam zdjęcia, to chyba mamy to samo, tylko ja to kupiłam pod nazwą "regał cieplarniany" :) A ja się coś nie mogę zabrać za moje siewy, kombinuję, gdzie je postawić teraz, żeby koty się nie zainteresowały za bardzo. Pisałaś, że wysiałaś kleome - czy je się pikuje, czy sieje osobno i tylko podsypuje? Dostałam nasionka i szkoda by było zepsuć.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”