Wiosna już niedługo... cz. 23
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Marysiu! Dziękuję za miłe przyjęcie. Mam na imię Renata, dla przyjaciół Renia. Miłość do kwiatów i zwierząt przywiodła mnie to tego wspaniałego miejsca. Ogród mam, ale spacerując po ogrodach na forum popadam w kompleksy.
Pozdrawiam Renia
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko moja pierwsza i pewnie coś jeszcze dokupię, ale musiałam sprawdzić solidność
Bartoszu no widzisz jaka ze mnie gapa
Reniu to jesteś swój człowiek
Muszę Cię jednak przekonać, że na FO jest taka atmosfera, że najskromniejszy ogród jest doceniany. Zresztą sama się przekonasz
Jak oglądam swoje pierwsze zdjęcia to się za głowę łapię, że zdecydowałam się na otwarcie wątku, dzisiaj wiem że każdy ogród na swój sposób jest piękny i niepowtarzalny. Zapraszam serdecznie 

Bartoszu no widzisz jaka ze mnie gapa

Reniu to jesteś swój człowiek

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,szklarenka super,fajnie odciąży parapety, trzymasz ją przy oknie ,a potem przez dzień w pole?u nie też temperatury do -8 ,ale jeszcze mam sporo śniegu,wiosenne u Ciebie śliczne ,powinnam może coś już wysiać ,ale mi się nie chce
,pozdrawiam i dobrej nocki 

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, ale pomidorów
, namiocik fajny i bardzo pojemny.

- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Marysiu jak ja Cię podziwiam za te pomidorki.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja w zeszłym roku gdy składałam pierwszy, przez pomyłkę odwrotnie założyłam dolne plastyki. A teraz celowo składam w ten sposób, bo mogę wygodniej ustawiać! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu witaj
Szklarenka nie to taki foliaczek ,ale świetny
.Podziwiam Cię za cierpliwość przy sianiu tylu odmian pomidorów .
Mój znajomy polecał mi jakąś dobrą naturalną gotową ochronę na choroby pomidorów i nie tylko ,ale ja mam skleroze
i nowych nazw nie zapamiętuję ,ale zapytam i podam Ci .Podobno jest to bardzo skuteczny środek .
Miłego dnia

Szklarenka nie to taki foliaczek ,ale świetny

Mój znajomy polecał mi jakąś dobrą naturalną gotową ochronę na choroby pomidorów i nie tylko ,ale ja mam skleroze

Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No to Alu czekamy aż Ci się przypomni, ja też bym się zainteresowała 

-
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 11:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu bardzo pomysowa szklarenka, ciekawe czy można ją wystawiać na zewnatrz :wink. A wiosna była śliczna w Twoim ogrodzie 

Pozdrawiam Iwona
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Szklarenka bardzo pomysłowa.
Podziwiam Cię za coroczny wysiew tylu roślin. Jak wszystkie odmiany pomidorów wzejdą, to dopiero będziesz miała roboty przy ich uprawie. Ale żaden kupny pomidor nie dorówna smakiem owocowi z własnego krzaczka.
Kwietniowe roślinki śliczne. U mnie zima nie odpuszcza, wczoraj nad ranem -10, dzisiaj -7, a na dzisiejszą noc zapowiadają na Podbeskidziu nawet do -20 masakra
Dobrze, że u mnie śnieg się nie stopił i chroni rośliny.
Podziwiam Cię za coroczny wysiew tylu roślin. Jak wszystkie odmiany pomidorów wzejdą, to dopiero będziesz miała roboty przy ich uprawie. Ale żaden kupny pomidor nie dorówna smakiem owocowi z własnego krzaczka.
Kwietniowe roślinki śliczne. U mnie zima nie odpuszcza, wczoraj nad ranem -10, dzisiaj -7, a na dzisiejszą noc zapowiadają na Podbeskidziu nawet do -20 masakra

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu szklarenka rewelacja, dzięki półkom masz miejsce na parapetach, a koty nie są nia zainteresowane, u mnie miałyby niezłą zabawę.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Szklarenka odciąży parapety ,a co z dziennym światłem
.Czy wszystkie sadzoneczki będą miały dostateczną ilość światła . 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam Was serdecznie
mam tyle różnych zajęć, że rano przeczytałam wpisy ale już musieliśmy wyjeżdżać do Krakowa i nie zdążyłam nic napisać
Martusiu jak będzie ciepło i słońce przygrzeje to pójdzie na taras, ale na razie na tarasie skorupa lodowa a temperatura oscyluje koło 0. Jak nie masz przekonania do sianie to pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo koło siewek trzeba chodzić. Ja je codziennie odwracam żeby się nie wyciągały, podlewam i czule do nich przemawiam
Pozdrawiam i całuję 
Danusiu marzyłam o czymś takim stabilnym i wreszcie udało się kupić , bo dotychczasowe regaliki trzeba było przywiązywać bo nawet te za 100 zł były rachityczne
Ewciu zobaczymy co z nich będzie i czy będzie co podziwiać
Renatko moja góra jest takim zwieńczeniem w szpic i nie można pomylić, bo na tym nie stanie
Alu pod taką nazwą kupiłam i już zostało
Pomidory to dopiero początek, zobaczymy jak pójdzie dalej
Bardzo Cię proszę o rady jak chronić pomidory
Tobie również życzę dobrego, ale już wieczoru
Iwonka szczecińska też czeka
Iwonko SG tak można ją wystawiać na zewnątrz, ale nie będę na stałe bo nie chciałabym żeby mi mocny wiatr poszarpał folię
Wiosna już mi się marzy
dziękuję
Lidziu słyszałam o tych niskich temperaturach
u mnie cały czas temperatura nie przekracza -6 st.
Masz rację praca to dopiero mnie czeka, ale zawsze mogę przestać zwracać uwagę na odmiany
Jednak mam ochotę w tym roku pobawić się nawet w zbieranie nasion, ale wszystko zależy od czasu i zdrowia
Oj czekam na ten kwiecień. Lidziu życzę, żeby temperatura już nie spadała
Dorotko idzie się dogadać z naszymi kotami, gorzej z Moniką bo ona szaleje, ale jakoś też się da
Jolu szklarenka stoi przy drzwiach tarasowych którego wychodzą na płd-wsch. i właściwie światła jest dosyć. Do tej pory wystarczyło
Jak będą większe sadzonki to folie zdejmę 

Martusiu jak będzie ciepło i słońce przygrzeje to pójdzie na taras, ale na razie na tarasie skorupa lodowa a temperatura oscyluje koło 0. Jak nie masz przekonania do sianie to pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo koło siewek trzeba chodzić. Ja je codziennie odwracam żeby się nie wyciągały, podlewam i czule do nich przemawiam

Danusiu marzyłam o czymś takim stabilnym i wreszcie udało się kupić , bo dotychczasowe regaliki trzeba było przywiązywać bo nawet te za 100 zł były rachityczne

Ewciu zobaczymy co z nich będzie i czy będzie co podziwiać

Renatko moja góra jest takim zwieńczeniem w szpic i nie można pomylić, bo na tym nie stanie

Alu pod taką nazwą kupiłam i już zostało

Tobie również życzę dobrego, ale już wieczoru

Iwonko SG tak można ją wystawiać na zewnątrz, ale nie będę na stałe bo nie chciałabym żeby mi mocny wiatr poszarpał folię

Lidziu słyszałam o tych niskich temperaturach

Masz rację praca to dopiero mnie czeka, ale zawsze mogę przestać zwracać uwagę na odmiany

Oj czekam na ten kwiecień. Lidziu życzę, żeby temperatura już nie spadała

Dorotko idzie się dogadać z naszymi kotami, gorzej z Moniką bo ona szaleje, ale jakoś też się da

Jolu szklarenka stoi przy drzwiach tarasowych którego wychodzą na płd-wsch. i właściwie światła jest dosyć. Do tej pory wystarczyło

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu Iwonko postaram się jak najszybciej zdobyć nazwę tego podobno świetnego środka .
Mnie też wszystkie pomidorki w zeszłym roku padły

Mnie też wszystkie pomidorki w zeszłym roku padły

Pozdrawiam Alicja
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Marysiu, jak tak obejrzałam zdjęcia, to chyba mamy to samo, tylko ja to kupiłam pod nazwą "regał cieplarniany"
A ja się coś nie mogę zabrać za moje siewy, kombinuję, gdzie je postawić teraz, żeby koty się nie zainteresowały za bardzo. Pisałaś, że wysiałaś kleome - czy je się pikuje, czy sieje osobno i tylko podsypuje? Dostałam nasionka i szkoda by było zepsuć.

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania