Ogród ryszarda b

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p
Od: 18 mar 2011, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ryszarda b

Post »

Porażka wody brak.Przyczyna tkwi w regulacji kanału i pobliskiej rzeki wody opadły wszędzie w okolicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:( ;:98
A tu susza w okolicy narasta :(
Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Czekam z niecierpliwością na deszcz ,wody na mojej działeczce brak ,posucha okropna.Od początku czerwca do teraz spadło ok 35-45 litrów wody więc trudno się dziwić że wody gruntowe opadły :(
A w rzece obok to tyle wody że po kolana na drugą stronę można spokojnie przejść :shock: Ostatnio wybudowałem szopę na narzędzia i graty działkowe.A na jesień planuję przygotować tzn.Wykopać dół na oczko wodne a ziemię podsypać i przygotować pod skalniak.Fotki wrzucę jak dam radę bo ostatnio komp mi szwankuje :? Pozdrawiam i do usłyszenia :wit
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Ta zima aż się niedobrze robi o tej porze w zeszłym roku to inaczej było ;:3 A tu proszę... Obrazek
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

A tak sobie wybudowałem szopę na narzędzia ogrodowe i inne tam...Bo po remoncie domku wszystkie żeczy lądują własnie w tej szopie,fakt nie jest za duża ale jest.Świetkik od góry aby nie trzeba było światła za często używać ;:173 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tu układam kostkę na przedłużonym tarasie.Na tych palach będzie rósł winobluszcz pięcioklapowy aby zasłonę zrobił ;:306 przed wścipskimi gapiami. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Rysiu, nie miałam pojęcia że za mostem też są działki ROD i że powódź wam tam takie szkody narobiła:) Czekam na świeże fotki. Miałeś pięknie zagospodarowaną działeczkę, szkoda Waszej pracy :( Widzę, że działasz rozminęliśmy się z postami:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Teraz ładnie wygląda moja Działeczka domek wyremontowany w środku ale z zewnątrz trzeba jeszcze pomalować ,na bieżąco będę dodawał fotki wraz z opisami będzie trochę chaotycznie ;:306 ale będą fotki z różnych dat :tan i okresów.A to oczko wodne które było kilka dni użyłem nieodpowiedniej folii i zabawa będzie od nowa w tym roku ,jedynie dziura została ;:223 ;:130 Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

No to czekamy na nowe fotki:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja jestem ciekawa na ile odtworzyłeś wcześniejszy ogród.Było już tak ładnie.Ta woda robiła przygnębiające wrażenie ;:202 Jedno wiem na pewno,zapału masz za dwóch :D Nie wspomnę o pomocnicy ;:333
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Oj tak Córa też mi bardzo pomaga jak może ,Cieszę się bo to miłe w tym roku czeka mnie zrobienie oczka wodnego ,skalniak nad oczkiem (utworzona górka),dalsze porządki wokół altanki i wiele innych rzeczy :heja Oby pogoda była w tym roku łaskawa.Bo zeszły rok był mokry i pokrzyżował mi wiele planów.
W tamtym roku we własnym zakresie zrobiłem sobie 2 odwierty pod szpilkę i postawiłem 2 pompy Abisynki.Więc wody nie braknie :tan
Zobaczymy jakie pomysły mi do głowy przyjdą ,bo u mnie to jak coś zaświeci w głowie to staram się to zrealizować.Myślę też o budowie grila z cegły szamotki taki większy ;:204 Szukam inspiracji w necie i jak coś mi wpadnie w oko to spróbuję taki zrobić ;:224 .To plany a co czas przyniesie to inna bajka.Czekam wiosny,oraz inspiracji na ten sezon.
Pozdrawiam Wszystkich którzy odwiedzają ten wątek . :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ryszardzie.
Widzę,że Ty na forum mało aktywny byłeś,ale kawał dobrej roboty odwaliłeś na działce. ;:138
No i proszę oczko powstaje. Córcia też twardo pomaga. ;:215 To już wiem kto mi teraz pomoże zrobić oczko ;:7 ;:7 . Takie z kaskadą mi się marzy. Malutkie.
Nie chwaliłeś się na bieżącą to teraz wstawiaj fotki. Chętnie pooglądam więcej.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Oczko super sprawa ale te brzegi foliowe jakoś zamaskowałeś co? Wstawiaj fotki pooglądam z przyjemnością:) Taka folia to ile sezonów wytrzyma?
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Ta folia fotkach to porażka rozdarła się na dnie ;:145
W tym roku zakupię grubą 3 warstwową i może będzie git!Taka specjalna folia ma wytrzymać co najmniej 5 lat jak nie dłużej ;:224 .A co do obrzeży to będą zamaskowane nie ma problemu,pomysł mam :tan Jak zacznę budowę oczka to fotki po kolei będę wstawiał ale założę nowy wątek.Pozdrawiam. :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ryszardzie widzę że się nie poddajesz tylko od nowa powstaje piekny ogród , pomoc córci niezbędna w ogrodzie . ;:63
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Zgadza się w tym roku Córcia też mi na pewno pomorze w pracach przy odbudowie ogrodu.Już nie możemy się doczekać ciepełka.Nasze zwierzaki też ;:3 Obrazek ObrazekA to przyjaciel Córci działkowy Kociak Brunek. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Teżn nie moge doczekac się do wiosny , co dzień jak tylko świeci sloneczko wychodzę na godzinkę do ogrodu , na razie nic nie da sie robic bo ziemia zmarznieta , ale chociaż się poschylam i po podglądam co już wychodzi z ziemi , albo owijam się w koc i wychodzę na taras .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”