Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Zapraszam do ogrodu pospacerować wśród kolorów i zapachów,które przywołują miejsca ,wrażenia i piękne beztroskie chwile.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cudny karczoch ,który dostałam od Marysiu-Maski jak mnie odwiedziła ,był zielony do ugotowania,ale żal mi go było zjeść i po2 tygodniach na piecu zostawiony do wysuszenia tak zakwitł ,czy to nie cudo?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ratibida
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu kocham Cię za to, że mając tyle cudownych roślin, dzieląc się z każdym swoimi skarbami doceniasz jeden marny kwiat karczocha ;:196 Jesteś prawdziwym miłośnikiem roślin, ogrodnikiem nie tylko z wykształcenia ale i z zamiłowania. Karczochy kiełkuję co mnie strasznie cieszy i wiem że zrobię wszystko, żeby kępa była u Ciebie :D
Pospacerowałam dopiero dzisiaj po Twoich włościach, bo wczoraj wcześniej mnie zmogło i widzę Twoje cudne dalie ;:167 Ta http://s847.photobucket.com/user/marbru ... 1.jpg.html kojarzy mi się z pysznym sorbetem truskawkowym :D Pozachwycałam się i idę myć doniczki, bo dzisiaj sieję pomidorki. Pogoda beznadziejna ;:131 Dobrego dnia i całego tygodnia, całuję ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie dziś pogoda brzydka, zachmurzone, ale u Ciebie jak zwykle piękne kolory kwiatów i liści ;:138
Jesienne ogrody urocze są, gra barwami toczy się...

Martusiu nie mogę się już doczekać letniej kawki między ukwieconymi zakątkami ;:304 :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, dobrego tygodnia życzę, wiosna już niedługo, jakieś 30 dni, bociek już pierwszy w Polsce, takie widoki niedługo na żywo :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Również przyszłam się ładnie przywitać. ;:138 ;:138
Martuś ja raz miałam cudnego karczocha i widziałam na żywo te cudo jak kwitnie i wysiałam w tamtym roku i zaś nici z zimowania bo chyba znowu gnije, wysiewam ponownie bo to cudnie kwitnie a jak smakuje nie wiem., :oops:
Piękne masz dalie ja niestety mało miejsca i mam tylko te stare odmiany babcine i kilka z wysiewu.
Śliczne robisz ujęcia traw a zresztą wszystkiego. ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, zawsze miło mi wchodzić do twojego ogrodu. Spacerki bardzo przyjemne, a ta różnorodność roślin jest niesamowita. Magia dużych i dojrzałych ogrodów ;:108
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Martusiu piękne kompozycje na zdjęciach pokazałaś. Aż chce się już iść do ogrodu i tworzyć. Ale pogoda niestety jeszcze nie pozwala.
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne różyczki i dalie pokazałaś aż zatęskniłam do wiosny choć u mnie już krokusy kwitną
tomek250611
100p
100p
Od: 29 gru 2009, o 14:43

Post »

Marto, znowu pięknie i kolorowo u Ciebie na rabatkach :)
Aż się chce chwycić za szpadel i biec do ogrodu, ale niestety dziś pogoda straszna ;:14
Chyba muszę do Ciebie zaglądać jak mi czasem motywacji brakuje albo się rozleniwię, po takich widokach na pewno mi przejdzie lenistwo :lol:
Miłego dnia życzę, Tomek :)
pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś spacer po Twoich włościach to kończę z lekką zadyszką tyle tego do obejścia ;:65 karczoch mój też zakwitł bo szkoda go było w garnku męczyć ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu dziękuję za spacerek ;:196 przemiło przebywać w Twoich kwiatuszkach ;:333
Śliczne trawy , dalie , róże ;:215
Pozdrawiam i całusy zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Spacer po twoim ogrodzie to sama przyjemność ;:138
Martuniu a co za trawa rośnie przy daliach?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,dziękuję za tyle ciepłych słów pod moim adresem,nawet nie wiem czy zasłużone,jestem co prawda wielkim pasjonatem roślin i w każdym kwiatku coś pięknego dostrzegam,ale dla mnie to takie naturalne i zwykłe ,że nawet nie pomyślałam ,że to daje się wyczuć,a dzielić się też bardzo lubię i sprawiać innym przyjemność ,dzięki za karczochy ,bo dla mnie są obłędnie piękne,dalie też uwielbiam ,bo ich uroda,specyficzny zapach po ucięciu łodygi przywołuje tyle wspomnień,życzę powodzenia w sianiu, i obfitych zbiorów pomidorkowych,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Krysiu,u mnie też było brzydko,dzień przeszedł na niczym ,biuro rachunkowe,ZUSy do płacenia ,zakupy,no i była kawka u Aliny z forum ,bo mieszkamy niedaleko,obiad i różne czynności ,które trzeba zrobić ,mój ogród dalej zasypany ,więc nic w nim nie mogę zrobić,pozdrawiam i czekam na wspólną kawkę ;:196

Iwonko,fajnie,że tak skrupulatnie wszystko policzyłaś ,razem raźniej czekać do wiosny,buziaczki ;:196

Kasiu,ja też nie znam smaku karczocha ,bo nie miałam sumienia go ugotować ,i tak mi sie odwdzięczył ,że zakwitł ucięty na półce piecowej po2 tygodniach i do dzisiaj taki jest i nie stracił koloru,więc patrzę na niego codziennie,dalie uwielbiam ,a u mojej babci też były takie duże ,ja wszystkie dalie nazywam babcinymi,pozdrawiam i moc uścisków ;:168

Sabinko,cieszę się ,że do mojego ogrodu chętnie się wraca ,bo przecież o to chodzi,żeby chciało się w nim być,rośliny mają taką magię przyciągania swoją budową , kolorem ,zapachem ,czym ich więcej odmianowo ,to może każdy znaleźć coś dla siebie,chociaż mnie sie podobają wszystkie ,tak bardzo nie umiem z czegoś zrezygnować,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Aniu,fajnie ,że się podoba ,i już niedługo znowu będziemy upiększać nasze ogrody,czas tak szybko leci :heja

Marzenko,u mnie nie widać żadnych kwiatuszków,bo jeszcze sporo śniegu leży w ogrodzie,ale ładnie wyglądają krokusy po długiej zimowej przewie ,nie kupiłam sobie w jesieni krokusów,więc będę podziwiać u Was, ;:138

Tomku,jeszcze sie narobimy w naszych ogrodach ,jak wszyscy ruszymy ze szpadlami to tylko ziemia będzie odskakiwać,wszystko,dla ogrodu i pięknych kwiatuszków,mówisz,że mój ogród jest dla Ciebie motywacją ,to dobrze,bo czasem człowiekowi potrzeba czegoś do rozruszania się ,ale teraz to wszyscy jesteśmy jeszcze trochę uśpieni i wydaje sie że nas nic nie cieszy i ogarnia nas mały leń,ale niech no tylko przyjdzie prawdziwa wiosna,a tymczasem zapraszam na spacerki i wspomnienia :uszy

Marysiu, mar,spaceruj spokojnie i nigdzie się nie spiesz,bo zadyszka nie jest fajna ,no i lepiej przyjrzysz się wszystkiemu,te karczochy są cudne ,też nie wiem czy dam radę ich zjeść,chociaż czytam o nich tyle pochlebnych opinii,może warto spróbować,pozdrawiam ;:168

Tereniu,dziękuję za miłe słowa ,i cieszę sie ,że też tak lubisz kwiatuszki ,pozdrawiam i duża buźka ;:196

Aniu,witaj cieszę się,ze miło się spaceruje,to Miskant Apache ,podobny do zebrinusa ,bo też ma paseczki ,może trochę jaśniejsze,ale też jest niższy dochodzi do 1 m,,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli macie ochotę spędzić troszkę wolnego czasu w moim ogrodzie to serdecznie zapraszam na kolejny spacerek

Obrazek

chaber wielkogłówkowy
Obrazek

brzozowa alejka posadzona na końcu ogrodu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

grzybki ,które rosną w moim ogrodzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja winnica ;:306
Obrazek

Obrazek

orzeszki laskowe z ogrodu
Obrazek

i troszkę kwiatuszków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

róża na pniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pewnie, że mam ochotę przed snem pospacerować ;:65 Martusiu a co to ? http://s847.photobucket.com/user/marbru ... b.jpg.html
Jak zobaczyłam brzózki to od razu wiedziałam że będą grzybki. Dziękuję za życzenia siewne ...a może się nie dziękuje :wink:
Śpij dobrze i utulam Cię do snu ;:4 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”