Witajcie w Nowym Roku! Wszystkie najlepszego dla Was Wszystkich!
Dziękuję, że i tutaj zaglądacie
JacekP to nie gynostema tylko cyklantera pedata inaczej dziki ogórek. Można go jeść na surowo lub faszerować jak papryczki!
Mati1999 zeszły rok był bardzo sprzyjający coleusom! Rosły jak szalone! Zobaczymy jak będzie w tym roku! Coleusy już nie nadają się do pokazywania. Wyglądają mizernie, bez kolorów i liści
Bartosz les, Fraszka_1 pelargonia bardzo ciekawa, ale cały czas nn
PEPSI coleusy będą dopiero na wiosnę

Może trafią się jeszcze ciekawsze odmiany. Zobaczymy
Paulii zakochałam się w coleusach bez pamięci. Mogą być ozdobą balkonu, tarasu, czy ogrodu!
Tajka witaj

Coleusy miałam pierwszy raz w tym roku i posadziłam je do donic, ale też widziałam ciekawe kompozycje z coleusami na rabatach. W tym roku zamierzam posadzić je do gruntu!
Czeremcha ładnie owocuje, ale jeszcze nie robiłam z niej przetworów, bo podobno trzeba uważać na pestki, bo są trujące. Wymagają innego procesu przetwarzania! Kolcowój bardzo ładnie kwitł i owocował.
Byna jakobinia jest u mnie dopiero od niedawna. Ale jak do tej pory dobrze sobie radzi. Jeszcze jej nie rozmnażałam, ale na wiosnę spróbuję! Specjalnie dla Ciebie
TerDob jest ponad 200 odmian coluesów. Każdy jest inny i wyjątkowy!
UlaL cieszę się, że odwiedziłaś moje skromne progi

Dziękuję za wskazówkę dotyczącą Kryptotenii japońskiej "ATROPURPUREA" -muszę o niej poczytać! Jakobinia jak najbardziej od Ciebie - odebrałam ją od Olka i pelargonie pachnące też. Bardzo za wszystko dziękuję.
Mam nadzieję, że dotarły do Ciebie moje pelargonie - jak się mają? Mojej jakobinii jeszcze daleko do Twojej. Twoja to piękny kolorowy krzak

Zdjęcia proszę nie usuwać!
Chalaputkowo wpadaj ile chcesz. Jeden, dwa, a potem całe mnóstwo.....
Christinkrysia Krysiu już jestem. Bardzo mnie cieszy, że do mnie zajrzałaś! Moje colesy też wyglądają fatalnie. Niestety to bardzo delikatne rośliny. Za sucho nie dobrze, za mokro też. Moje straciły kolorki (ale to normalne) i liście! Czekamy na wiosnę i więcej słoneczka.

Zawsze możemy się wymienić! Na razie mają się dobrze, ale czy przetrzymają do wiosny - zobaczymy!
A teraz trochę "niepublikowanych" fotek z ogrodu!