Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Witaj Beatko,Twoje wspomnieniowe irysy to cudo,u mnie gorszy z koszeniem wszystkiego jest zięć,bardzo rwie się do pomocy ,kupiłam krzaczki agrestów,zasadziłam ,po czy on poszedł z kosiarką i skosił wszystko razem z agrestami ,nic nie widzi co ma na swojej drodze,nie daj Bóg zostawić chociaż na chwilę sekator,bo zaraz wrócę do swojej pracy ,ale jak wracam to sekator roztrzepany na strzępy,to mnie przeprasza i kupuje nowy .oczywiście tańszy i gorszy ,już się teraz bardzo muszę pilnować i jak sadzę coś w trawniku,to zaraz palikuję,bo grupę palików widzi ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie o sadzeniu w trawniku nie może być mowy! ,,Od sadzenia są rabaty" Ostatnio została skoszona żółta pęcherznica! :twisted: Była obkopana i to nie była kwestia ,,nie było widać" :twisted: Nie tracę tylko roślin, których kosiarka nie pokona. ;:124
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Oj, Renatko, to masz ciężkie życie ;:196
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Proponuję sadzone roślinki zabezpieczać stalowymi prętami - tego żadna kosiarka nie skosi :;230
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Basia dobre :;230 nie znam faceta który naraził by na szwank swoją kosiarkę :;230
Ewa ty się nad Renia tak nie rozczulaj ,bo jej H to święty czlowiek jest...co roku musi żyć z hektarowymi zasiewami we własnym salonie ;:306 to jakąś pęcherznicę od czasu do czasu można mu wybaczyć :wink:
Reniu ;:196 mam nadzieję,że nie pogniewasz się za ten mały żarcik,wiem ,że tak naprawdę jesteś dumna z męża i doceniasz jego pomoc ,nawet jak czasem coś spsoci :D
Sabinko już dawno mówiłam ,że niech komentują,zrozumieją jak zobaczą efekt :!: Mój na torturach nie przyzna się,że jest ze mnie dumny,ale...słyszałam jak mnie chwali przed znajomymi :D
Martuniu ,kurczaczki...chyba wszystkie tak mamy ,że najwolimy same dbać o swoje roślinki i choć czsem sobie ponarzekamy,że ciężko to same najlepiej wiemy ,jakie skarby mamy poutykane w różnych zakamarkach :D umnie córeńki wydarły wszystkie niezapominajki myśląc ,że to zielsko :( w tym roku wpadłam na rewolucyjny pomysł....zatrudnię je do pielenia warzywniaka...straty mniejsze i marchewka choć potrzebna jakoś mniej bliższa memu sercu :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

A ja mam kobiety rozwiązanie które sama już stosuje by roślin mi nie skosili, po prostu kosiarka i podkaszarka jest nietykalna tylko ja je mogę dotykać,,,Mąż tylko je może naprawić. :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kobietki, ale z Was optymistki! :;230 To ja nie jestem dopuszczana do tak poważnych sprzętów, bo się nie znam, bo za ciężko, bo popsuję...a o tym, że ,,nierówno" koszę to wstyd pisać. Z drugiej zaś strony moi Panowie pokonali sprzętami nie takie drobiazgi jak pręt zbrojeniowy... ;:223
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Beatko :)
Przyszłam z rewizytą do Twojego ogrodu. Troszkę podeptałam mam nadzieję że mi wybaczyć i wiesz co ja tutaj już zostanę :)
Śliczne irysy i bardzo ładnie wygląda podjazd. Z dwóch stron obsadzony kwiatami. Bardzo śliczny efekt.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kaśka no co ty kobieto wyprawiasz :shock: toż to czysta groza co piszesz....zwolniłaś chłopinę z wszelkich obowiazków ;:14 tak się dziewczyno nie robi ;:306 teraz to nawet ponarzekać nie możesz :;230
Reniuś mój ma dwa poważne grzechy na sumieniu,rodendron skoszony trzykrotnie ,za trzecim razem poddał się dopiero skubaniec i już nawet nie próbował odbić i różyczka dr .Jamain ,niewielka sadzoneczka dwa razy golona na jesieni miała całe trzy cm...moźe przeżyje :( sama nie wiem dlaczego lubie te nieliczne chwile ,kiedy możemy coś razem porobić w ogrodzie :roll:
Sylwuś witam krajankę ;:oj od rana podziwiam twoje kamolki i to jak zmieniasz swój ogród :D widzę ,że obie nas ciągnie do różyczek :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko żebyś wiedziała na chorobę różaną nie ma lekarstwa ;:306
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Beatko ja też zapadłam na tę chorobę, w tym roku zamówiłam kolejne siedem różyczek.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też lubię gdy razem pracujemy. Ogóle to może dziwne, że po dwudziestu siedmiu latach nadal sprawia mi przyjemność spędzanie czasu z własnym mężem. :;230
Inna kwestia, że pozwala mi na wszelkie ogrodnicze fanaberie. ;:224
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Oj zgadzam się ja też padłam ofiarą różanego szału i chyba ze 25 kupiłam część mi przyjedzie na wiosnę a część na jesieni. Już nie mogę się doczekać.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Aniu, ja nawet wiem z kim to różane szaleństwo dzielisz:) Hihi coś wiem o tym a miałam już nic nie kupować!!!
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Oj na tym forum sami "schorowani" ludzie :;230 , do tego na te choroby nie ma lekarstwa.
Chyba tylko nasze kwitnące ogrody ulżą nam w "cierpieniach" :D :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”