Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
Witaj Beatko,Twoje wspomnieniowe irysy to cudo,u mnie gorszy z koszeniem wszystkiego jest zięć,bardzo rwie się do pomocy ,kupiłam krzaczki agrestów,zasadziłam ,po czy on poszedł z kosiarką i skosił wszystko razem z agrestami ,nic nie widzi co ma na swojej drodze,nie daj Bóg zostawić chociaż na chwilę sekator,bo zaraz wrócę do swojej pracy ,ale jak wracam to sekator roztrzepany na strzępy,to mnie przeprasza i kupuje nowy .oczywiście tańszy i gorszy ,już się teraz bardzo muszę pilnować i jak sadzę coś w trawniku,to zaraz palikuję,bo grupę palików widzi 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie o sadzeniu w trawniku nie może być mowy! ,,Od sadzenia są rabaty" Ostatnio została skoszona żółta pęcherznica!
Była obkopana i to nie była kwestia ,,nie było widać"
Nie tracę tylko roślin, których kosiarka nie pokona. 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Oj, Renatko, to masz ciężkie życie 

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Proponuję sadzone roślinki zabezpieczać stalowymi prętami - tego żadna kosiarka nie skosi 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Basia dobre
nie znam faceta który naraził by na szwank swoją kosiarkę
Ewa ty się nad Renia tak nie rozczulaj ,bo jej H to święty czlowiek jest...co roku musi żyć z hektarowymi zasiewami we własnym salonie
to jakąś pęcherznicę od czasu do czasu można mu wybaczyć
Reniu
mam nadzieję,że nie pogniewasz się za ten mały żarcik,wiem ,że tak naprawdę jesteś dumna z męża i doceniasz jego pomoc ,nawet jak czasem coś spsoci
Sabinko już dawno mówiłam ,że niech komentują,zrozumieją jak zobaczą efekt
Mój na torturach nie przyzna się,że jest ze mnie dumny,ale...słyszałam jak mnie chwali przed znajomymi
Martuniu ,kurczaczki...chyba wszystkie tak mamy ,że najwolimy same dbać o swoje roślinki i choć czsem sobie ponarzekamy,że ciężko to same najlepiej wiemy ,jakie skarby mamy poutykane w różnych zakamarkach
umnie córeńki wydarły wszystkie niezapominajki myśląc ,że to zielsko
w tym roku wpadłam na rewolucyjny pomysł....zatrudnię je do pielenia warzywniaka...straty mniejsze i marchewka choć potrzebna jakoś mniej bliższa memu sercu 

Ewa ty się nad Renia tak nie rozczulaj ,bo jej H to święty czlowiek jest...co roku musi żyć z hektarowymi zasiewami we własnym salonie

Reniu

Sabinko już dawno mówiłam ,że niech komentują,zrozumieją jak zobaczą efekt

Martuniu ,kurczaczki...chyba wszystkie tak mamy ,że najwolimy same dbać o swoje roślinki i choć czsem sobie ponarzekamy,że ciężko to same najlepiej wiemy ,jakie skarby mamy poutykane w różnych zakamarkach

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
A ja mam kobiety rozwiązanie które sama już stosuje by roślin mi nie skosili, po prostu kosiarka i podkaszarka jest nietykalna tylko ja je mogę dotykać,,,Mąż tylko je może naprawić. 

- renzal
Kobietki, ale z Was optymistki!
To ja nie jestem dopuszczana do tak poważnych sprzętów, bo się nie znam, bo za ciężko, bo popsuję...a o tym, że ,,nierówno" koszę to wstyd pisać. Z drugiej zaś strony moi Panowie pokonali sprzętami nie takie drobiazgi jak pręt zbrojeniowy... 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko 
Przyszłam z rewizytą do Twojego ogrodu. Troszkę podeptałam mam nadzieję że mi wybaczyć i wiesz co ja tutaj już zostanę
Śliczne irysy i bardzo ładnie wygląda podjazd. Z dwóch stron obsadzony kwiatami. Bardzo śliczny efekt.
Pozdrawiam serdecznie.

Przyszłam z rewizytą do Twojego ogrodu. Troszkę podeptałam mam nadzieję że mi wybaczyć i wiesz co ja tutaj już zostanę

Śliczne irysy i bardzo ładnie wygląda podjazd. Z dwóch stron obsadzony kwiatami. Bardzo śliczny efekt.
Pozdrawiam serdecznie.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Kaśka no co ty kobieto wyprawiasz
toż to czysta groza co piszesz....zwolniłaś chłopinę z wszelkich obowiazków
tak się dziewczyno nie robi
teraz to nawet ponarzekać nie możesz
Reniuś mój ma dwa poważne grzechy na sumieniu,rodendron skoszony trzykrotnie ,za trzecim razem poddał się dopiero skubaniec i już nawet nie próbował odbić i różyczka dr .Jamain ,niewielka sadzoneczka dwa razy golona na jesieni miała całe trzy cm...moźe przeżyje
sama nie wiem dlaczego lubie te nieliczne chwile ,kiedy możemy coś razem porobić w ogrodzie
Sylwuś witam krajankę
od rana podziwiam twoje kamolki i to jak zmieniasz swój ogród
widzę ,że obie nas ciągnie do różyczek 

Reniuś mój ma dwa poważne grzechy na sumieniu,rodendron skoszony trzykrotnie ,za trzecim razem poddał się dopiero skubaniec i już nawet nie próbował odbić i różyczka dr .Jamain ,niewielka sadzoneczka dwa razy golona na jesieni miała całe trzy cm...moźe przeżyje

Sylwuś witam krajankę

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko żebyś wiedziała na chorobę różaną nie ma lekarstwa 

Ogród początki - zapraszam serdecznie
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Beatko ja też zapadłam na tę chorobę, w tym roku zamówiłam kolejne siedem różyczek.
- renzal
Ja też lubię gdy razem pracujemy. Ogóle to może dziwne, że po dwudziestu siedmiu latach nadal sprawia mi przyjemność spędzanie czasu z własnym mężem.
Inna kwestia, że pozwala mi na wszelkie ogrodnicze fanaberie.

Inna kwestia, że pozwala mi na wszelkie ogrodnicze fanaberie.

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Oj zgadzam się ja też padłam ofiarą różanego szału i chyba ze 25 kupiłam część mi przyjedzie na wiosnę a część na jesieni. Już nie mogę się doczekać.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Aniu, ja nawet wiem z kim to różane szaleństwo dzielisz:) Hihi coś wiem o tym a miałam już nic nie kupować!!!
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Oj na tym forum sami "schorowani" ludzie
, do tego na te choroby nie ma lekarstwa.
Chyba tylko nasze kwitnące ogrody ulżą nam w "cierpieniach"

Chyba tylko nasze kwitnące ogrody ulżą nam w "cierpieniach"