Jesień w familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień w familokowym

Post »

Ach Jadziu jak ja twój wątek zaniedbałam ;:131 pokazujesz takie cuda a mnie niema, chyba dam sobie po głowie ;:124
Orliki cudowne i róża na tle rudbekii ;:215 z resztą wszystko u ciebie ładne, ta soczystość kolorów można oglądać bez końca
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jadzieńko ;:196 ...aż boję się do Ciebie wpadać ...wiesz - te róże :wink: ...pokazujesz je z taką miłością i z ;:167 , że kusicielką dla mnie jesteś niemożebną . Problem w tym , że ja już teraz chciałabym mieć takie kwitnienia ... ostatnio jakaś taka niecierpliwa się zrobiłam ... ;:108 .

Pozdrawiam z ...zasypanej Małopolski ;:196 :wit .

P.S. Bajeczny świat zza ...szyby ...super byłby kulig jak za dawnych , dziecięcych lat ...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jak to zrobiłaś, że fotki kwiatów się zmieniają?
Porwę Cię na cały dzień i mnie oświecisz!!!!
Ja mam cały tydzień jeszcze roz...duchę w chacie.
Fajnie, bo szybciej czas zleci.
Zimę mamy piękną.
Roślinki okryte, więc tylko czekać te 37 dni do wiosny!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, a to nam zrobiłaś zagadkę z tymi zmieniającymi się zdjęciami?
The Pilgrim ;:167 moja lista ciągle będzie się wydłużać, jak będę oglądać u Ciebie takie pięknotki ;:oj :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

JAGÓDKO masz rację taka pogoda w sam raz na kulig .Ja nie kuszę różami :wink: tylko stwierdzam swój stan faktyczny to tak dla przypomnienia gdybym zapomniała przez zimę ich imion
ANIU nie każdy ma tyle czasu co ja ,więc wybaczam Ci ,ale zawsze sie cieszę jak zachodzisz w moje progi .Tez czasem nie mam czasu zajrzeć do wszystkich wątków.Lubię orliki i mam ich mnóstwo gdzie nie spojrzę wszędzie orliki ,ale lubię ich kwiaty .Cieszą wtedy gdy nie ma jeszcze innych kwiatów
JADZIU widzisz nie wszystkie róże znam z imienia .Dla tej akuratnie nie chce mi się szukać imienia ,bo rośnie za ogródkiem ,ale cudnie kwitnie i ma mnóstwo pomarańczowych owoców .Tak się tam rozkrzewiła ,ze trudno mi nad nią zapanować, a rośnie na pokrzywowisku .Nie pryskana ,nie podlewana i nie zasilana nawozami a daje sobie świetnie radę
DOROTKO :oops: wiesz ,że nawet nie zauważyłam ,że masz już otwarty wątek .Zaraz biegnę jak tylko zakończę mój alfabet .Nie wiem co powiedzieć ,ale w/g mnie nie poleciłabym Ci tej róży, a może tylko u mnie tak się średnio sprawuje ;:224
ASIU wiosną się przypomnij ,bo na pewno będzie z czego skubnąć .Nasionek nie zbieram ,bo żeby była taka sama roślina musi być sadzonka .Orliki z nasion raczej nie powtarzają cech
TOSIA to wyższa szkoła :wink: Wiesz ,ze lubię się bawić fotkami a na moim Photo Scape jest taka opcja .Też się cieszę ,ze roślinki dostały konkretną kołderkę
KRYSIU to taka moja zabawa w zimowe dni .Pilgrimek jest CUDNY i warto go mieć ,ale Cię nie kuszę ;:118

No to już koniec alfabetu .Pozostały literki T,U W, Y,Z

The Pilgrim [2009],The Prince [2013], Therese Bugnet [ patyczek 2010],Tradescant [2013], Twiggys Rose [2013, Uetersener Klosterrose [2012], Walzertraum [2009], Westerland patyczek [2011] Yellow Dagmar Hastrup [2013]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Therese Bugnet

Obrazek

Therese Bugnet

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ;:196 Muszę się powtórzyć - piękne masz wszystkie róże ;:433 ;:433 ;:433 Nie będę ich wymieniać bo musiałabym wszystkie wypisać :D
a te zmieniające się kwiatuszki to rzeczywiście wyższa szkoła jazdy ;:333 jesteś zdolna koleżanko ;:108 ;:108
Serdecznie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No i koniec alfabetu :( Naprawdę jestem pełna uznania :) Jak można mieć tyle róż! i tak pięknie je posegregować! to naprawdę COŚ ;:138 Jesteś niesamowitą miłośniczką róż i taką pozostań :D Mnie na tym końcu spodobała się bardzo Ptetty s.-piękna , urokliwa , skromna ależ jaka cudna. Nie mam takich pojedynczych dotychczas, ale to tylko dotychczas ... :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witaj Jadziu!
Dziękuję za podpowiedź.
Teraz i ja zaoszczędzę miejsce w wątku, przy wstawianiu zdjęć :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

I ja dopiszę się do listy fanów Twojego wątku i tak jak Terenia nie będę nic wymieniać z nazwy bo lista jest zbyt długa. ;:oj
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Jadziu natrafiłam na Twój ogród i zachwyciłam się imponującą kolekcją róż, lilii, piwonii, powojników rany ile Ty masz pięknych roślin. Zatęskniłam za wiosną i tymi widokami. A u mnie za oknem śnieg, śnieg i śnieg. Pozdrawiam Cie serdecznie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU milutko Cię witam i gdybym miała tyle miejsca jak u Ciebie to moja kolekcja byłaby jeszcze większa :;230 Niestety ogranicza mnie ilość terenu .U nas też mnóstwo śniegu a dzisiaj nawet padał deszcz, a za chwilkę znów śnieg
DANUSIU ;:180 kocham ten mój ogródeczek i trochę już mnie ciągnie ,żeby popracować
ANDRZEJU tylko takie GIFY mają więcej MB niż normalne kolaże i obciążają dysk ,bo moje trzymam na dysku
KAROLCIU ano jestem miłośniczką róż i tylko ograniczenia terenowe powstrzymują mnie przed następnymi zakupami :;230 Jeśli nie masz pustych to czas najwyższy to zmienić :wink:
TERENIU przez alfabet przypomniałam sobie wszystkie róże i ich tegoroczne kwitnienie ,które w większości było zabójcze ;:167 ;:167
Dzisiaj dla odmiany floksy w roli głównej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ;:196 no cóż nic nie powiem na temat floksów tylko ;:180 ;:180 ;:333
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Jadziu ja jeszcze pozachwycam się różami, przepiękne zdjęcie Westerlanda, wspaniale uchwyciłaś ten kwiat ;:167
Bardzo lubię tę różę :wink: Jeszcze zaciekawiła mnie Klosterrose, napiszesz cos więcej o niej? Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu cóż mogę napisać .W pierwszym roku posadziłam ją w miejscu w którym wcale nie rosła ,potem przesadziłam ją tam gdzie teraz rośnie .2 lata temu słabo kwitła miała chyba ze 2 kwiaty w ubiegłym roku było duuużo lepiej .Jest zdrowa i ma cudne kwiaty, ale chyba słabo pachną ,bo nawet nie pamiętam zapachu .Ta róża to climber .Wiosna chcę ją trochę podciąć ,żeby się rozkrzewiła tak samo jak mojego Louisa też ciachnę go krótko niech sie wzmacnia
TERENIU floksów ci u mnie dostatek .Za siatką rośnie ich multum ,ale to stare odmiany i nic im nie przeszkadza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Jadziu, floksy to moje dzieciństwo może były tam najzwyklejsze ale pozostały w moim sercu na zawsze. ;:167 Fajnie że mogłam popatrzeć :roll: ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”