Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

April pisze:Już tylko dwa tygodnie do pierwszych wysiewów :tan Ja też planuję w połowie lutego. Tylko nie wiem jak sobie z kotem poradzić, jeszcze nie mam takich doświadczeń.
Dobrze że mi wczoraj Mufka powiedziała że nasiona werbeny trzeba stratyfikować, to wrzuciłam do zamrażalnika na kilka dni. ;:306
Co to jest ten gwiezdny powój?

Jola, wysiej część teraz prosto na rabaty. Zobaczysz, że coś Ci tam wyrośnie :D

Aniu, może spróbuję z tym przetacznikiem. Limonkowy tytoń przesliczny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jakuch ma rację, to wrotycz, mam taką w ogrodzie, daje srebrny kolorek i nie zagłusza :D . Tylko ja obcinam jej kwiatki, bo nieciekawe (jak dla mnie) i żółte :roll: .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dziękuję moje drogie-wrotycz już kupiona :tan
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj widać że kolor niebieski to Twój ulubiony pełno go w ogrodzie :D ładnie współgra z otoczeniem ogrodu :) ładne trawy rabaty uporządkowane podoba się :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Tylu wspaniałych gości a mnie znowu wcięło, wybaczcie kochani ale złapał mnie paskudny leń i za Chiny ludowe nie chcę puścić.
Och wiosno, wiosno przyjdź ;:303 bo zgnuśnieję do reszty ;:306

Jolu ja mam tylko jeden wolny parapet i o zgrozo jest legowiskiem mojej kocicy oj nie będzie fajnie, będę zmuszona zamykać sypialnie. Werbenę koniecznie przemroź ;:108 ja zrobiłam tak w zeszłym roku i wzeszła dużych ilościach. Gwiezdny powój to mina labota pierwszy raz będę siać i jestem jej bardzo ciekawa.

Alu u mnie zima na całego ale jakoś wcale mi to nie przeszkadza bo przecież jeszcze luty i chociaż chciałoby się już wiosny to lepiej jej tak wcześnie nie przywoływać. Z sianiem się nie spieszę bo słońca jak na lekarstwo, powyciągają się i trzeba szybko pikować a na to nie mam zbyt wiele miejsca. Plany ogrodowe mam zawsze tylko miejsca już malutko :( ale będę kombinować i dla moich zasiewów miejsce musi się znaleźć.

Aniu ja na jesieni wszystkie cebulowe posadziłam w donicach bo krety albo nornice szalały u mnie jak żadnego roku. Ten pistacjowy tytoń niestety nie pachnie ale sadzę tytoń leśny i ten z kolei roznosi zapach po całym ogrodzie. Ach Aniu nawet nie masz pojęcia jak mnie łapy świerzbią, żeby już coś posiać, pogrzebać w ziemi i właśnie dlatego nie kupiłam jeszcze ziemi bo znając siebie nie wytrzymałabym.

Anuleczko dziękuję ;:196 ale powiem ci że przez 17 lat to trochę się na przesadzałam, żeby jako tako wyglądały rabaty.

Alu bardzo proszę ;:196 zapraszam na kolejną porcyjkę letnich kwiatów.

Basiu witaj ;:196 cieszę się, że wróciłaś, uwielbiam u ciebie bywać ;:138

Marysiu no i przypomniało mi się jakie nasiona ci obiecałam, adres mam więc pysznogłówka niebawem do ciebie dotrze i nasiona tytoniu też mogę dołożyć ;:108

Martuniu to jest jednoroczny szarłat wiechowaty, rozsiewa się u mnie od wielu lat, bardzo go lubię bo jest wspaniałym kontrasem dla wielu roślin i kwitnie do samych przymrozków.

Paulii dziękuję za zaproszenie, byłam i podziwiałam ale i u mnie nie zaszkodzi pochwalić bramy i ogrodzenia ;:215

Aniu, Paulinko, druga Aniu, Dorotko i druga Dorotko tak jak Jadzia napisała to wrotycz haradjana od naszej Maseczki ;:196

Gosiu werbenę miałam pierwszy raz i w tym roku okażę się czy się wysiała ale powiem ci szczerze, że wcale mi tak bardzo na tym nie zależy bo pod koniec lutego będę ją wysiewać w domu. Lubię jak rośnie w dużych grupach bo wtedy wygląda najefektowniej.

Jadziu czytałam że ten wrotycz lubi lekkie gleby i koniecznie musi rosnąć w pełnym słońcu bo inaczej potrafi wygniwać.

Sylwuś ja też kocham ciepełko ale co my malutcy możemy zrobić, nic tylko cierpliwie czekać bo niestety natura rządzi się swoimi prawami. Ta roślinka to wrotycz haradjana, zadarniająca i świetnie wygląda na tle kory.

Margosiu na wiosnę popatrzę jeśli będzie miał odrosty to dla ciebie odkopie, bo na razie to jedna łodyga mocno rozgałęziona.

Aniu u mnie jeszcze ten wrotycz jeszcze nie kwitł bo to nowy nabytek czas pokażę czy mi się spodobają, a czemu ty nie lubisz żółtych kwiatów?

Dorciu niech zdrowo rośnie ;:108

Konrad witaj w moim ogrodzie ;:180 masz rację lubię niebieskie kwiaty po nich zaraz są moje ukochane trawy. Zapraszam wpadaj kiedy tylko najdzie cię ochota :D

Zapraszam na spacerek wśród kwiatów

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

będę tak często jak pozwoli na to czas :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aż na serduchu cieplej się robi widząc takie obrazki,pokazuj jak najwięcej
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Ach Aniu długo kazałaś czekać na tak piękne, energetyczne zdjęcia :) Ale się doczekałam. Cudne kwiatuszki ;:167
Powiedz-firletkę chalcedońską miałaś z siewu? Ja zamierzam ją niedługo wysiać i zastanawiam się czy zakwitnie jeszcze teraz. Jest przepiękna.
Aniu, a to czerwone z ciemnymi listkami na przedostatnim zdjęciu to co to? Nigdy nie widziałam takiej roślinki, nawet z katalogów nie kojarzę. A fajne-bo czerwone :D
Oj pięknie masz-przepięknie. Jak ja tęsknię już za takimi widokami :)
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Właśnie uświadomiłam sobie,że mało u mnie czerwieni.
Trzeba będzie zasiać ową firletkę Vesuvius ,bo naprawdę żarówiasta.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No właśnie, chyba ja też posieję. Bardzo mi się podoba, i już nie wyobrażam sobie rabaty bez niej. A jak się wysieje, to będzie zapas :D
Lenia wygoń. Za sianie pora się brać. U mnie też śnieżyca, wieczorem troszkę się uspokoiła dopiero. Szybko na kijki poleciałam, bo cały trudny tydzień przede mną i nie będę miała czasu na ruch, a ciała przybyło, oj przybyło.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Piekny ogród ;:138 , ostrózk przeurocze ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wrotycz haradjana już sobie zapisałam :tan Kwiaty będę ciąć bo nie lubię żółtego. Ona jest idealna na moje piaseczki bo nie przepada za wodą ;:306
U mnie wykiełkowały zawilce, ale one były zapomniane jesienią ;:306 więc wsadziłam w styczniu do doniczek w domku. Przykryte plastikowymi pokrywami, a kot się patrzy w nie i czeka....kiedyś muszę odkryć :;230
Dzięki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu za każdym razem kiedy do Ciebie zaglądam jestem zachwycona Twoimi pięknymi kompozycjami kwiatowymi ,a teren wokół Twojego ogrodu też jest piękny .Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

I ja też. Piękne kompozycje, jakie kolory. Kiedy u mnie będzie tak kwiecisto a nie cienisto :;230 . Lenia masz?, ja też, ale dziewczyny wczoraj mnie zmobilizowały do uzupełniania doniczek ziemią na siewy, więc jestem już po jednej burzy ziemnej w mieszkaniu. Dziś czeka mnie druga - nasiona w przygotowaniu ;:306 .
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Wszystkie widoczki pięknie ujęte,najdłużej zatrzymałam się przy tej uroczej lilii,wszak to moje ulubione kwiaty,kolor jej jest niesamowity,,wszelkie odcienie czerwieni to też moje ulubione kolory :wit
chyba jeszcze raz wrócę do tej arystokratki ;:65
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”