Aluś,nie będzie cleome mizerne jak wysiejesz je w domu pod koniec lutego,a po 15 maja pójdzie do gruntu już podrośnięte ,wtedy właśnie zdąży pokazać co potrafi,roślina ma dużo i duże kwiaty ,więc musi być na dobrym kompoście i musi być dokarmiona ,że miała siłę do dużej ilości kwiatów,ja zasilam Plantofoską firmy Planta gdzie jest dużo potasu i fosforu ,bo to te składniki decydują o ilości ,jakości ,wielkości i kolorze kwiatów a azotu jest bardzo mało,stosunek NPK wynosi 7-21-28,i wszystkie kwitnące tym wspomagam,oprócz zimowego obornika i wiosennej przefermentowanej gnojówki ,a wciągu lata jeszcze gnojówki pokrzywowej,kotka niestety nie ma ,nie wrócił i obawiam się ,że coś mu się złego wydarzyło,bo nigdy go tak długo nie było,pozdrawiam i buziaczki
Gosiu,krwiściąg to bylina bezproblemowa,rośnie w kępie,nie rozrasta się agresywnie ,ale trochę jej przybywa,,spokojnie można nad nią panować i regulować rozrost,
Marysiu,nie umawiamy się ,a często to samo wkładamy ,jakaś intuicja ,ja wkładam po kolei jak robiłam zdjęcia,i na co wypadnie ,na tego bęc,ta roślina to hibiskus bylinowy,miło ,że Was troszkę rozwesela ogród ,bo życie takie trudne i tak mało jest wspaniałych chwil,dobrej nocki życzę i buziaczki posyłam
Tereniu,miło,że podobają sie kwiatuszki ,to hibiskus bylinowy,dostałam taki na imieniny i tak pięknie kwitnął,buziaczki dla Ciebie
Soniu,teraz w zimie jakoś inaczej widzimy nasze ogrody,są jakby ładniejsze i na różne szczegóły zwracamy uwagę ,dobrze,że mamy te wspomnienia ,bo wszystko można przemyśleć ,znaczniki nieraz robiłam ,ale za chwilę wszystko wypłowiało ,teraz kupiłam pisaki z farbą olejną ,ma być trwała,miłej nocki życzę
Dorotko,dość wszystko rośnie ,staram się im dogadzać ,i jakoś sie odwdzięczają ,czytałam pw wszystko zapisane i proszę o adres bo trzeba wysłać teraz nasiona,pozdrawiam i pięknych snów życzę
Ewuniu,,chyba każdy ma jakieś trudniejsze dni ,ale fajnie ,że jesteś i spacerujesz ,napawasz się zapachem i kolorem,ja też w Twoim wątku podziwiam kwiatuszki ,pozdrawiam
Reniu,dziękuję za takie miłe słowa,jak można się zapomnieć to zawsze zapraszam ,buziaczki
Haniu,ma 6 krasnoludków ,brakuje mi siódmego i królewny Snieżki,pozdrawiam
Sylwio,żebym tylko wydoliła z moimi marzeniami,jest zdjęcie ,ale nie wiem czy taki cały jeden krzaczek ,bo one rosną koło siebie i wszystko razem się zlewa ,bo one bardzo niziutkie,poszukam co mam,buziaczki dla Ciebie