Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

:wit
Martuś po trudnym tygodniu, spacer po Twoim ogrodzie bardzo mi się przydał.
Powąchałam sobie Tytoń leśny, podziwiałam dalie, ostróżki i krasnoludki.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj masz rację spacerując u Ciebie zapomina się o bożym świecie nie tylko o zimie..masz tak pięknie..i tyle kolorów ;:433 Pozdrawiam.. ;:196
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Piękny ten Krasnoludek Mędrek.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu w takim razie nie mogę doczekać się nowego sezonu u Ciebie. Skoro będą nowe roślinki i zmiany na obecnych rabatach.
A masz może zdjęcie całego krzaku róży Doc - Degenhard? Jestem ciekawa jak wygląda w całej okazałości. :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aluś,nie będzie cleome mizerne jak wysiejesz je w domu pod koniec lutego,a po 15 maja pójdzie do gruntu już podrośnięte ,wtedy właśnie zdąży pokazać co potrafi,roślina ma dużo i duże kwiaty ,więc musi być na dobrym kompoście i musi być dokarmiona ,że miała siłę do dużej ilości kwiatów,ja zasilam Plantofoską firmy Planta gdzie jest dużo potasu i fosforu ,bo to te składniki decydują o ilości ,jakości ,wielkości i kolorze kwiatów a azotu jest bardzo mało,stosunek NPK wynosi 7-21-28,i wszystkie kwitnące tym wspomagam,oprócz zimowego obornika i wiosennej przefermentowanej gnojówki ,a wciągu lata jeszcze gnojówki pokrzywowej,kotka niestety nie ma ,nie wrócił i obawiam się ,że coś mu się złego wydarzyło,bo nigdy go tak długo nie było,pozdrawiam i buziaczki :wit ;:196

Gosiu,krwiściąg to bylina bezproblemowa,rośnie w kępie,nie rozrasta się agresywnie ,ale trochę jej przybywa,,spokojnie można nad nią panować i regulować rozrost, ;:108

Marysiu,nie umawiamy się ,a często to samo wkładamy ,jakaś intuicja ,ja wkładam po kolei jak robiłam zdjęcia,i na co wypadnie ,na tego bęc,ta roślina to hibiskus bylinowy,miło ,że Was troszkę rozwesela ogród ,bo życie takie trudne i tak mało jest wspaniałych chwil,dobrej nocki życzę i buziaczki posyłam ;:196 :wit

Tereniu,miło,że podobają sie kwiatuszki ,to hibiskus bylinowy,dostałam taki na imieniny i tak pięknie kwitnął,buziaczki dla Ciebie ;:196

Soniu,teraz w zimie jakoś inaczej widzimy nasze ogrody,są jakby ładniejsze i na różne szczegóły zwracamy uwagę ,dobrze,że mamy te wspomnienia ,bo wszystko można przemyśleć ,znaczniki nieraz robiłam ,ale za chwilę wszystko wypłowiało ,teraz kupiłam pisaki z farbą olejną ,ma być trwała,miłej nocki życzę ;:168

Dorotko,dość wszystko rośnie ,staram się im dogadzać ,i jakoś sie odwdzięczają ,czytałam pw wszystko zapisane i proszę o adres bo trzeba wysłać teraz nasiona,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:168

Ewuniu,,chyba każdy ma jakieś trudniejsze dni ,ale fajnie ,że jesteś i spacerujesz ,napawasz się zapachem i kolorem,ja też w Twoim wątku podziwiam kwiatuszki ,pozdrawiam ;:168

Reniu,dziękuję za takie miłe słowa,jak można się zapomnieć to zawsze zapraszam ,buziaczki ;:196

Haniu,ma 6 krasnoludków ,brakuje mi siódmego i królewny Snieżki,pozdrawiam :wit

Sylwio,żebym tylko wydoliła z moimi marzeniami,jest zdjęcie ,ale nie wiem czy taki cały jeden krzaczek ,bo one rosną koło siebie i wszystko razem się zlewa ,bo one bardzo niziutkie,poszukam co mam,buziaczki dla Ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam ,może Was zadowolę spacerkiem wśród kwiatuszków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Języczka o bardzo ciemnych czekoladowych łodygach,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto i to jeszcze jak ,uwielbiam u ciebie spacerować po twoim ogrodzie,choćby wirtualnie ;:196
Sama przyjemność:)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś nie może mnie zabraknąć na spacerku - ślicznie jak zawsze ;:433 ;:433 ;:433
Hibiskus - cudny ;:333 ach te jego duże kwiaty i ile jeszcze ma pąków ;:oj
Piękne też masz chryzantemy ;:63
Pozdrawiam i zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Dobry wieczór Marto .. Cleome ślicznie wyglądają jak ich tak dużo razem na rabacie ,Rudbekie niesamowite Obrazek

Słonecznej niedzieli dla Ciebie .
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś wspaniale pokazujesz swój ogród ;:167 Ale jak sobie pomyślę ile Ty sił i pracy wkładasz w wysadzenie każdego kwiatuszka na takim ogromnym terenie to aż mnie ciarki przechodzą ;:131 Mimo wszystko z jednorocznych nie rezygnujesz. No, ale w sumie jak tu rezygnować skoro one są takie piękne. Cleome-cudowności ;:167 Robi ogromne wrażenie i już nie mogę doczekać się gdy zagości u mnie w ogrodzie :)
Ja oczywiście miałam nic nie siać. Najpierw wmawiałam sobie, że zupełnie nic, później, że nic poza tym co dostanę od forumek...a dzisiaj przy okazji zakupu ziemi kupiłam oczywiście 10 paczuszek nasion ;:306 I jak tu wierzyć samej sobie? ;:170
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto Twój ogród po prostu wciąga. Masz pięknie rozrośnięte byliny i tyle ciekawych roślin.
Spacerując tutaj mam wrażenie ,że rośliny otulają mnie z każdej strony izolując od szarości tego świata. Jak w bajce...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Marto ;:138 pięknie i dostojnie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu kolejny upajający spacer :D śliczny ten koralowy floks, ja wysiałam i też miałam taki kolor, ale poczytałam że to chyba był jednoroczny :wink: Na nasiona cleome już się cieszę, a ja posiałam też moja białą, to jak przyjedziesz dostaniesz parę sadzonek :lol: Śliczny hibiskus i chryzantemy :D Życzę miłej rodzinnej niedzieli i ucałowania dla wszystkich ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś ja to Tobie się nie dziwie że tak tęsknisz za tymi widokami. ;:oj ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Przez Ciebie Martuś będę miała w tym roku cleome. W zeszłym sezonie tak mnie zauroczyły te cacuszka, że ich nasionka były jedne z pierwszych w moim koszyku. I doczytałam, że siejesz i potem pikujesz do gruntu. Ja też tak wolę i robię z wieloma jednoroczniakami, bo mam taką manierę, że zanim wykiełkują, już je zdążę dziabnąć haczką. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”