Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Marysiu,piękny wschód słońca ,uwielbiam tego typu fotografie ;:180 ,u nas żeby zobaczyć to trzeba by było iść na łąki co prawda mam niedaleko ale poranny ptak to ja nie jestem ;:306 ;:204
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

Marysiu,jestem często tylko nie zostawiam śladu :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU a nie masz problemu z mączniakiem u floksów :?: moje notorycznie obłożone białym nalotem dlatego tylko dwa krzaczki i nai jeden więcej ;:108
Już ktoś pytał - robiłaś wysiewy :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie również zauroczył floks Tiara i tylko szkoda ,że nie rozwija sie do końca ;:174 bo wygląda ciekawie. Cudny wschód ,a u mnie tez świeci ;:3
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Marysiu, biały floks z fioletowym oczkiem piękny, takiego jeszcze nie widziałam. Według mnie Tiara to floks który lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości :roll: Maryś, ranny ptaszek z Ciebie, pewnie kurki chodzisz wypuszczać? Ja swoje zima wypuszczam aż całkiem się rozwidni i temperatura troszkę wyższa. Poza tym wieczorami palę im światło i muszą odespać :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

leszczyna pisze:MARYSIU a nie masz problemu z mączniakiem u floksów :?: moje notorycznie obłożone białym nalotem dlatego tylko dwa krzaczki i nai jeden więcej ;:108
Już ktoś pytał - robiłaś wysiewy :?:
U mnie mączniak na floksach pojawia się co 2-3 lata, wtedy mówię że mam floksy variegata. ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

COMCIA a może i zajmę takie stanowisko i poszerzę kolekcję floksów ;:306
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale masz kolekcję floksów co jeden to piękniejszy. Miałam zamówić w tym roku, ale budżet wyczerpany, listę musiałam skrócić no i padło akurat na floksy. A szkoda piękne.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mirko miwia karczochy uprawiam od lat i pewnie jeszcze nie było reklamy o której piszesz. Nie oglądam reklam i telewizji więc nic mi karczochów nie obrzydzi ;:306 kurkumę mam w proszku i używam też :;230 Kup nasionka i wysiej, a na wiosnę posadź w słońcu, bo jak każdy oset lubi słońce. Ten jeszcze na początku musi być podlewany najlepiej wodą z gnojówką z pokrzyw :D

Bartoszu ja łączę przyjemne z pożytecznym i już się tak przyzwyczaiłam że codziennie spaceruję z przyjemnością ;:65 mniej przyjemnie jak nie ma słońca :wink:

Mirko Smirka zapraszam serdecznie ;:180

Krysiu ja nie ma w ogóle mączniaka na floksach, późno na jesień mam na dąbrówkach i to tych najzwyklejszych :D Tak wysiałam kilka kwiatków i właśnie karczochy :D

Jadziu muszę przestawić budzik, bo słońce wcześniej wschodzi, dzień coraz dłuższy. Od Tiary wolę chyba ten F. variegata :D

Elu ja teraz mam kurnik daleko od domu i nie mam jak światła przeciągnąć więc wypuszczam stadko, zresztą o tej 7 wybiegaja na zewnątrz no chyba że leje :wink: Masz rację Tiara jest fotogeniczna, ale i tak cieszę się że nie zginęła po pierwszej zimie :D
Mówisz o białym z fioletowym oczkiem? dla mnie każdy kwiatuszek ma swój urok ;:333

Maju co pokazuję floksy pada pytanie o mączniaka, a moje floksy nie mają mączniaka i do zimy stoją ze zdrowymi liśćmi. Gdzieś czytałam, że muszą mieć przestrzeń ? i moje ją mają :D

Dorotko nie da się wszystkiego kupić ;:185 musimy sobie dozować przyjemności :D Floksy piękne, ale rośliny, które zamówiłaś też na pewno są piękne ;:173

Dziękuję za odwiedziny ;:4
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

Marysiu, jasne że wszystkie kwiatki śliczne ale te widziane po raz pierwszy wywierają większe wrażenie. :D Kura żeby znosić jaja musi mieć dziennie chyba 12 godzin światła (mam strasznie grubą książkę o hodowli) i to pewnie dlatego miałaś mało jaj jak podczytałam u Ciebie w wątku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu być może że dlatego, ale nie chciałam ciągnąć kabli po mokrej ziemi czy śniegu prawie 100 m. Kiedyś w starym kurniku świeciłam im co wieczór i rzeczywiście miałam codziennie jakieś jajko :wink: Ja mam ksiażkę o kurach taką starą chyba z lat 50-tych :D
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu bardzo lubię floksy,w starym ogrodzie miałam takie zwykłe różowe-te miały mączniaka,i białe,te były zdrowe.Pewnie wiosną skusze się na nie,jeszcze ostróżki mnie kuszą,i sama nie wiem co jeszcze ;:oj
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!floksy śliczne, tyle ciekawych odmian.Mam tez kilka tych starych odmian , głównie białe i różowe.Zresztą , nie ma chyba kwiatka,który mi nie podobałby się ;:108
Potrafię jedynie zrezygnować z tych niziutkich, bo w moim ogrodzie gubią się.Pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Ja także Cię witam !!!! Nie płacz ! ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu takich zwykłych mam trochę pewnie na wiosnę będę Ci mogła coś podesłać tylko przypomnij mi ;:168 Ostróżki dostałam od Michała i też się rozrosną a może i wysieją :wink:

Bogusiu a ja się skłaniam coraz bardziej w kierunku niskich roślin, a to dzięki kształtowi ogrodu :D i jak wiesz koło żadnej rośliny nie przejdę obojętnie ;:196

Nie wiem czy jesteś Zbyszkiem czy Żanetą czy też jesteście razem, ale Was witam w wiejskim ogrodzie ;:180
Widzę, że płacz kobiety wzrusza ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”