Ja w zeszłym roku na próbę przycięłam jedną gałązkę w lutym i wytworzyła tylko jeden nowy odrost. Więc z cięciem całej korony wstrzymałam się do czerwca. 25 czerwca przycięłam wszystkie gałęzie. W efekcie uzyskałam na każdej przyciętej gałązce po 3 do 5 nowych odrostów. Pogoda w tym okresie była bardzo słoneczna i ciepła co sprzyjało budowie nowej korony.

Dodam że 30 sierpnia już zakwitł pierwszy kwiat na nowej gałązce. Niby nieprawdopodobne a jednak prawdziwe sama byłam w szoku.

.
  .
 Ja swoim w tym roku zafundowałem terapię szokową
  Ja swoim w tym roku zafundowałem terapię szokową   Od połowy listopada nie widziały ani kropelki wody
  Od połowy listopada nie widziały ani kropelki wody   Oczywiście wszystkie zrzuciły listki i nastała u nich jesień . Teraz widzę że pomimo dalszej suszy chyba zorientowały się że dnia przybywa bo zaczynają wypuszczać młode listki więc chyba na dniach zostaną podlane pierwszy raz od ponad 2 miesięcy
  Oczywiście wszystkie zrzuciły listki i nastała u nich jesień . Teraz widzę że pomimo dalszej suszy chyba zorientowały się że dnia przybywa bo zaczynają wypuszczać młode listki więc chyba na dniach zostaną podlane pierwszy raz od ponad 2 miesięcy  

Jak na 5-latki, to są to duże pannice.
  Jak na 5-latki, to są to duże pannice.