W ogródku u Ewy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W ogródku u Ewy

Post »

Dziękuję, Ewuniu, za ekspresowe info w temacie rozmnażania lilii. ;:180
Sądziłam, że to bardziej tajemna sztuka. ;:306
Będę eksperymentować. ;:303
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, zrobiłyście mi apetyt na rozmnażanie lilii z łusek :) Już się rozpędzam ;:65
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochane dziewczęta ja o takim rozmnażaniu lili z łusek przeczytałam w grudniu i będąc w pełni władz umysłowych wykopywalam donice z liliami z ziemi w domu pobieralam łuski i heja resztę do ogrodu. Hihi dobrze że sąsiedzi tego nie widzieli bo zapewne w czoła by się stukali.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Ewuniu jak Ty to robisz ,że masz takie wspaniałe róże?A reszta roślin równie piękne i zadbane.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Piękny ogród masz . :lol: Klony cudowne . :D Wszystko masz takie przemyślane . :wink:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Ewo.
Cieszę się ,że kolejna osoba z Podkarpacia dołączyła do pozytywnie zakręconych.
Widzę też efekty Twojej pracy. Ślicznie już masz . Tak dalej trzymaj i upiększaj swój raj na ziemi. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,piękne takie duże ogrody,ale ile tam ludzi zatrudnionych ,a w naszych ogrodach my same musimy sobie radzić ,bardzo spodobał mi się klon polny Carnival,a klon który pokazałaś z tą dużą hortensją to mam już parę lat w ogrodzie tylko nazwę głęboko schowałam ,jakaś japońska,dobrej nocki życzę ;:168 :wit
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Przypinam się do wypowiedzi Marty. My sami musimy orać żeby to jakoś wyglądało ;:112
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Przemekt23 pisze:Przypinam się do wypowiedzi Marty. My sami musimy orać żeby to jakoś wyglądało ;:112
Nie zapominajcie, że my to bardzo lubimy. ;:162
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Witajcie,
Dla wszystkich, którzy chcą pobawić się w rozmnażanie lili z łusek mam propozycję, mianowicie wybierzcie się do najbliższego sklepu ogrodniczego po najtańsze cebule lili i próbujcie. Jeśli będziecie zadowoleni z efektu, rozmnażajcie te, które was konkretnie interesują :)

Haniu, róże w ogrodzie mam od 2008 roku, kiedy to parę sztuk dostałam od mojej ukochanej matki chrzestnej. Nie miałam o pielęgnacji róż bladego pojęcia. Pytałam, szukałam po internecie i tak moja "kolekcja" rozrosła się do 63 szt jak się właśnie wczoraj doliczyłam a na wiosnę dojadą następne. Poniżej zamieszczam link to ciekawych filmików na temat pielęgnacji roślin i między innymi róż, można się wiele dowiedzieć i nauczyć - ja po takim instruktażu dopiero po 5 latach posiadania róż w ogrodzie na wiosnę prawidłowo je przycięłam hihi uczymy się jak widać na naszych roślinach:

http://www.tvr24.pl/program-Ogrod_bez_Tajemnic-6.html o różach odc 2 str 6, o okrywowych odc 11 str 5

Poogladaj, jest czas bo zima za oknem można naładować akumulatory:) i wiele się nauczyć.

Pawle - Koleszko, super, że klony Ci się podobają. Co do ogrodu to cały czas coś w nim zmieniam. Początkowo była to zbieranina co, kto mi podarował zupełnie beż ładu i składu. Od dwóch lat staram się uporządkować ogród, tzn tworzę kompozycje roślinne, wyznaczam docelowe rabaty, staram się sadzić grupami rośliny. Cały czas oglądam inne ogrody i to, co mi się w nich podoba w miarę możliwości staram się powielić u siebie. Działkę mam niewielką 8,6 ar ale gdy się wszystko samemu robi to jest co robić - nie nudzę się a pomysłów mam tysiące więc czekam niecierpliwie na wiosnę!

Alu - Biedronka641- dziękuję za miłe słowa. Staram się, żeby to dobrze wyglądało - wszystkie sugestie, pomysły są mile widziane więc jeśli tylko takie się wam nasuwają na widok mojego ogrodu to śmiało proszę pisać. Skoro już założyłam swój wątek to będę relacjonować na bieżąco wszystkie zmiany:)

Martuniu - koziorożec, masz w zupełności rację my sami "oramy" w naszych ogrodach a w pokazowych- wiadomo są od tego ludzie. Oj, ja to bym mogła w Wojsławicach charytatywnie nawet pielić, żeby to tylko bliżej było :wink:
U Ciebie ogród jest piękny, duży to i poszaleć można z roślinami mnie pozostają te, które się zmieszczą u mnie i docelowo kolosami nie będą:)

Przemku, dokładnie my sami oramy i gęściutko jak Ty sadzimy i też efekt piorunujący jest i jaka za to satysfakcja! ;:333

Lucynko, oczywiście, że lubimy!!! ja to już usiedzieć spokojnie w domu nie mogę.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu dziękuję za linki ;:196 Idę się doszkalać ;:65
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Tereniu, nie ma za co, ja również dziękuję:) ;:196
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ewo masz bardzo ładny ogród i wiele pięknie rozrośniętych roślin.
Dziękuję za podpowiedz z rozmnażaniem cebulek, zawsze się miałam za to wziąć tylko nie wiedziałam od czego zacząć ;:198
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Beatko, dziękuję za miłe słowa. Całą wiedzę o rozmnażaniu z łusek zdobyłam tu, na Forum za co jestem ogromnie wdzięczna:), więc nie ma za co dziękować, tylko trzeba brać się do działania i dzielić wynikami z nami na FO. :)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kielisznik rzeczywiście grzechu wart. ;:131 Pamiętam jak Ruda z naszego forum mówiła, że on to trochę taki bandyta właśnie. :lol: Co Ty teraz potwierdziłaś. A niedługo widzę, przekonają się też o tym tabuny forumek. :D Kocham to forum! I ich użytkowników. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”