Moja kolekcja storczyków

Zablokowany
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolekcja storczyków

Post »

E no wszystkich pączków to z pewnością nie zgubi.
U mojej ostatnio zakupionej mini zaschły tylko dwa pączki.Pewnie się do tego przyczyniłam biegając z nią od sklepu do sklepu... :oops:
1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit To jest duża mini, trzymam kciuki za pączki, za te pieniądze to niezle wygląda ;:oj
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Stawiam, że będzie różowa.
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lip 2014, o 19:26

Post »

Iwono pewnie i masz rację, że będzie różowa :wink:
Grażynko sama się zdziwiłam, że takie duże mini sprzedają, chciałam wziąć wszystkie trzy ale pozostałe dwie marnie wyglądały, więc nie chciałam się denerwować jeślibym je uśmierciła. Z tej jestem bardzo zadowolona. Nadal nie otworzyła pąków, więc nie wiem do końca jaki będzie kolor :wink:
Agnieszko, nie martw się równie dobrze mogły opaść od zmiany stanowiska lub po prostu mają za mało światła, za ciepło itd. Jest niestety jeszcze zima, więc takie cuda się dzieją, nic nie poradzimy.
No dziewczyny trzymajcie kciuki. Czekam na pierwszego rozwiniętego pąka. Na pewno dam znać co to za kolor. A dziś jest sądny dzień, czeka mnie kolejna wizyta u chirurga szczękowego ;:14 Tak to będę spędzać ferie ;:224 Miejmy nadzieje, że w sobotę już jakoś dojdę do siebie, bo znajomi przychodzą i mam zamiar odkażać ranę ;:224 :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sahe
200p
200p
Od: 16 mar 2014, o 09:34

Post »

A czy ja mogę tu wstawić zdjęcie mojego storczyka z przeceny ?? Uwielbiam przeceniaki :D pisałam niedawno w wątku "co gdzie za ile w sprzedaży storczyków" o promocjach jakie można wyczaić w placówce JMP w Rzeszowie. Mini za 2,80 zł w przepięknych kolorach, jeszcze z pączkami i inne cuda w takich cenach. W super stanie.

Natko jeśli chodzi o aranżacje i kompozycje polecam inspiracje z tej strony: http://www.cleo-inspire.com/2014/03/how ... -home.html

Widziałam też piękną kompozycję storczyka w ładnej ceramicznej osłonce, obok storczyka wsadzona była paprotka adiantum o seledynowo zielonym kolorze i drobnych listkach. Wszystko dopełnione suszonym mchem i fantazyjnymi gałązkami. Niestety nie mogę znaleźć w sieci zdjęcia :/
Rozczarowanie to gniew dla mięczaków ...
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Od dwóch dni z przerwami jestem u Ciebie ;) Ładne masz storczyki. I czekam z niecierpliwością jaki okaże się kolorek niespodzianki.
Pozdrawiam - Justyna
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sahe dzięki za link, bardzo fajna stronka na pewno przejrzę :wink: Co do zdjęć, wrzucaj swoje cudo, chętnie zobaczę co tam wyhaczyłaś na przecence.

Duju bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz ;:196 i dziękuję w imieniu moich storczyków. Co do najnowszego mini to nadal się nie otworzyło :wink:
Awatar użytkownika
NIKA 2011
500p
500p
Od: 6 cze 2014, o 10:05

Post »

Natalko świetna mini ;:167
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Nika :wit co do mini to się okażę czy świetna, w dobrej kondycji to ona jest ale zobaczymy jaki będzie kolor kwiatu :wink: Czekam tak i czekam i w sumie nie otwiera się żaden pąk ;:224
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo jak się czeka, to one za nic nie chcą się pokazać ;)
Pozdrawiam - Justyna
Skalniaczekk
200p
200p
Od: 2 sty 2015, o 12:44

Post »

Pozwolę się podpiąc pod temat (przepraszam ! ;:173 ) Kupiłam storczyka mini Phal, jest w torfie z mchem na wierzchu. Korzonki poupychane, kilka wychodzi z dołu doniczki (i chyba widzę pleśń :shock: ). Maluch pięknie kwitnie i ma suche korzonki - tzn nie podlane. Mogę go przesadzić do wysuszonego/żywego Sphagnum/ keramzytu/ drobnego żwirku. Czy jest to dobry czas i potrzeba ?

dziękuję za odpowiedź :)
Pozdrawiam ~ Monika - Skalniaczekk :- )
Mój parapet
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duju czekam i rzeczywiście nadal nic :wink:
Skalniaczek ja zawsze grzebie, niezależnie od pory roku przesadzam najczęściej do keramzytu. Oczywiście wiem, że wiąże się z tym pewne ryzyko, bo jak przesadzamy zimą, roślina ma mniej światła i wzrost jest spowolniony, więc np jeśli jest w kwiatach to pączki mogą usychać. Poczytaj troszkę w naszej biblitece na temat uprawy falenopsisów, same podstawy, a resztę przebadasz w praktyce, bo każdy ma swoje własne sposoby :wink:
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W związku z tym, że siedzę znów opuchnięta przez wyrwanie w środę kolejnej ósemki, postanowiłam się pocieszyć i uśmierzyć jakoś ból (sam ketonal nie daje rady). Kupiłam sobie właśnie na all moją pierwszą w życiu Vandę deep purple i phalaenopsisa valerę (tego to jestem ciekawa, czy pachnie?). Obawiam się trochę uprawy Vandy ale mam nadzieję, że w razie czego mogę liczyć na waszą pomoc :wink: W następnym tygodniu otrzymam paczkę ;:138 Już nie mogę się doczekać. A mini nadal zamknięta w sobie ;:224
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to czekam z Tobą na nowości ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
NIKA 2011
500p
500p
Od: 6 cze 2014, o 10:05

Post »

Natalko ja też czekam razem z tobą na nowości ;:65 a wandy bardzo ci zazdroszcze oczywiście w pozytywnym sensie :oops:
Ja na razie niemogę sobie na nią pozwolić ;:145
ale latem jak tylko gdzieś będzie to na pewno kupię ;:224 ;:224
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”