Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Milenko a u mnie m.w. połowę cieńsza pierzynka :D lekki mrozik -5 i nawet dzisiaj rano zaświeciło, teraz niby jaśniej ale niebo takie śniegowe, więc pewnie dosypie. Na zdjęciu ze słoneczkiem widać śnieg w polu. Roślinka o którą pytasz to tojeść orzęsiona ma ozdobne bordowe liście i kwitnie ładnie czerwiec - lipiec. Ja też życzę przyjemnego dnia ;:168

Misiu tojeści są sympatycznymi roślinkami, bo nie wymagają specjalnej troski i ładnie się rozrastają zarówno te dzikie jak i odmianowe. Większość kwitnie na żółto :D No tak toczy się dalej zdążając do .... więc szkoda tracić czas ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A to tojeść jest takiej nie mam ale to nie jest prośba o nie. Wstrzymuję się z wszelkimi zakupami o ile dobrze pójdą sprawy z remontem to czeka mnie wielkie przesadzanie w ogródku aż się boję.
Słonko za chmur wychodzi :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Witaj Marysiu, dawno nie pisałam, ale doba zrobiła sie za krótka i nie ogarniam wszystkiego. Ale wiedz, że nawet jak nie pisze to CZYTAM i PODZIWIAM.
I bardzo tęsknię juz za wiosna i latem, ale pokazujesz takie piękne zdjęcia, że jak sobie pooglądam to od razu mi lepiej.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Właśnie doczytałam, że umawiałyśmy się kiedyś na wymianę szczepek kiwi (wieki temu). Moje próby ukorzenienia nie powiodły się, ale planuję swojego "Chłopczyka" (chyba?) ponownie podsypać.
Jestem bardzo ciekawa, czy nadal uprawiasz te pnącza u siebie?
Przeglądałam pnącza ozdobne i nagle wpadłam na aktinidię-pstrolistną, bo szukam ciekawych roślinek do ogrodu.
Nie wiem czy dokonam tego zakupu, ale postanowiłam ponownie spróbować uprawy kiwi, bo jestem strasznym łasuchem na owoce. ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jaką masz piękną pysznogłówkę, czy zdjęcie w pełni oddaje jej kolor.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tojeść orzęsioną posadziłam w doniczkę ,żeby nie zechciało jej się zagarnąć połowy ogródka .Trochę słabo tam rośnie więc wiosną posadzę ja do większej doniczki. Cudny wschód słońca
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu cały dzień słonko jak przed mleczne szkło :idea:
Nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem, przecież też czekam na kanalizację i nie mam pojęcia w którym miejscu rośliny będą bezpieczne. Czy wcześniej ktoś mi da znać jaki teren oczyścić :?
Margolciu ja też czytam u Ciebie jak coś napiszesz, ale ostatnio z chęcią do pisania były marnie ;:131 Czas pewnie wypełnia Ci szycie?
Renatko ja pamiętałam o atkinidii i nawet chyba gdzieś pisałam, ale Ty biedna wtedy byłaś zdrowiem zajęta ;:168 Moja się ukorzeniła, bo jak włożysz koniec pędu do doniczki i przyszpilisz to puszcza korzenie bez problemu, ale nawet nie wiem czy komuś potem nie wydałam. W tym roku zamówiłam sobie parkę http://www.starkl.pl/kiwi-anastasia-1-para-157125/ i starej nie wycinam w nadziei, że chłopak od nowej pary załatwi dwie panie ;:306 Kupiłam kiedyś osobnika męskiego, ale nie chciał róść i usechł ;:222
Dorotko to pysznogłówka od znanego nam kolegi, jest niska na skalniaku i chyba mam siewkę tylko zapisz sobie, a na wiosnę sprawdzę jak wyjdzie bo nie podpisałam. Kolor jest autentyczny ;:333
Jadziu moja tojeść rośnie już parę lat a dostałam ją od którejś forumki (już nie pamiętam której :wink: ) i nie rozrasta się bardziej od innych roślin. Wiesz jak się ucieszyłam, że słoneczko świeci :heja
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I właśnie tego wschodu mi brakowało, o której biegałaś po ogrodzie ;:306 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko codziennie idę otworzyć kurkom ok. 7 i jak je już nakarmię to wcale nie chce mi się wracać do domu. No chyba, że piź....i jest wyjątkowo nieprzyjemnie :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Kupowałaś już u nich? Spodobało mi się tam sporo innych roślinek... ;:170
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko kupuję już prawie od 20 lat z przerwą 10 letnią, bo ich nie było na polskim rynku i czuję do nich słabość. Jak Ci się coś nie przyjmie to reklamujesz i przysyłają nową roślinę :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To masz zasobność mojego portfela na sumieniu... ;:170 wracam zamawiać! ;:65 Tylko jak ja wytrzymam do wiosny? ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

renzal pisze:To masz zasobność mojego portfela na sumieniu... ;:170 wracam zamawiać! ;:65 Tylko jak ja wytrzymam do wiosny? ;:oj
...i swojego ;:145
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moją dostałam też od koleżanki ,która przywiozła ją z Sulejowa od jakiejś forumki .Marysia mnie przed nią ostrzegała ,ze ekspansywna ,więc zaraz poszła do doniczki .Bardzo dekoracyjna roślina z kwiatów i liści
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Pysznogłówka ma rzeczywiście piękny kolor i do tego piszesz, że niska. Szkoda, że nie znasz nazwy odmiany.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”