Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Tak Gosiu, nawołujemy Cię już grupowo ;:303 ;:303 Wracaj i pochwal się chciejstwami 2015 :)
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witajcie kochani oj bardzo ale to bardzo dawno tu nie pisałam. Planowałam ruszyć z forum wraz z pierwszymi oznakami wiosny , ale że ta nasz tego roczna zima to w zasadzie wiosna a i nawołujecie mnie już grupowo ;:196 Oto i jestem ;:306
Pewnie się zastanawiacie co ja robiłam w długie "zimowe" wieczory i powiem że wiele. Przede wszystkim pochłonęła mnie edukacja moich dzieci które z dniem pierwszego września stały się pierwszakami a ja przeżywałam ten fakt chyba bardziej jak one ;:108
Następnie remont ich pokoju wyleciało wszystko ostatnie meble montowane były 23.12.2014 czyli na dzień przed wigilią więc można łatwo sobie wyobrazić jaką miałam noc jak monter wyszedł o godzinie 22;30 ale przeżyliśmy i teraz już jestem bardzo zadowolona .
Nowy rok - Zaczęłam oczywiście manialnie przeglądać sklepy internetowe i coś tam zamówiłam ale lista chciejstw później. Oczywiście plany już są na nowe wiosenne pospolite ruszenie ale myślę że z wiosną jeszcze troszkę musimy poczekać. Ale do wiosny na pewno bliżej jak dalej i tego się trzymajmy.

Jesień była piękna ale to już wspomnienia zresztą większość zdjęć jakie w najbliższym czasie wstawię to będą same wspominki :D
Jesienny dyniowy taras ....

Obrazek

Przepiękne nastrojowe wieczorki.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przepiękne wschody słońca .....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I świąteczne nastroje .....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To już wspomnienia ale teraz czekamy na takie widoczki ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale nie mogła bym oczywiście pominąć tęsknoty za świeżym szczypiorkiem do kanapek oj tak tak............

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu jak zwykle fotki zachwycające ;:63 bardzo podobają mi się twoje klimaty domowe. ;:170
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, cieszę się że nasze nawoływania coś dały i się pojawiłaś. Liczę, że zostaniesz na dłużej.
Masz bardzo ładnie urządzone w domu i w ogrodzie. A bonsai.. świetny. Strasznie mi się podoba Twój duży biały lampion na blacie. Ja mam takie tylko że małe. Dużej wersji nie spotkałam.
Choinka bardzo ładna.
No dzieciaki rosną jak na drożdżach, zanim się obejrzysz będą już kończyć szkołę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Gosiu, wróciłaś, znaczy wiosna :wit , lubię do Ciebie zaglądać, piękne zdjęcia, tak wszystko pięknie i z gustem u Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu hura że już wróciłaś. :)
Dom masz urządzony ze smakiem. Dekoracje super bardzo mi się podobają. Bonsai piękne. Dawno je masz?
Dzieciaczki cóż rosną czas leci i nim się obejrzysz będą w szkole średniej.
Choineczkę cudna. Naturalna czy ona jest w donicy czy cięta?
A widoki jesiennego tarasu zapierają dech w piersiach. Lubie takie klimatu i mam nadzieję że się odważę i też coś wykombinuję :) oczywiście nie tak ładnego.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Gosiu witaj :wit
A czy ja mogę zapytać co to za drzewko jest na Twoim parapecie ?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Aniu - Wspaniale że Ci się podobają moje klimaciki ;:138 Sama bardzo je uwielbiam tym większa radość dla mnie że i komuś się jeszcze podobają.
I tutaj się przyznam , że ogród to spaniała sprawa ale dom to dom. I jak dla mnie jest na miejscu "one" ;:333

Madziu - Jak widzisz nawoływania z pozytywnym skutkiem i jestem aczkolwiek nie ukrywam że tego czasu na forum nie mam niestety za dużo.
Teraz piszę ale w głowie już mnóstwo planów i jedna myśl oby z wszystkim się ogarnąć po mojemu rzecz jasna a nie naokoło czy na skróty.
Co do lampionu to kupiłam go w ubiegłym roku wiosną w ikei , ale jego mniejsze rodzeństwo też posiadam kolor czarny i czerwony jako wersja świąteczna.
To fakt dzieciaczki rosną ale wszystko po kolei , ale ja wychodzę z założenia kuj żelazo póki gorące potem będzie już za późno. Albo inne moje ulubione - czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci.

Iwonko - Mówisz że jak jestem to wiosna , a tu u nas tym czasem temperatura leciutko zimowa a i oszroniało troszeczkę.
I bardzo dobrze bo krokusy u mnie spore i nie uwierzycie , ale byłam dzisiaj podglądać przebiśniegi i są białe noski.

Sylwio - Pewnie się powtarzam ale serdeczne dzięki ;:196 Czytając takie komentarze mam uśmiech od ucha do ucha.
Co do Bonsai mam go 2 miesiące dopiero - dostałam od męża na rocznicę ślubu ;:167
Co do drzewka to Jodła Kaukaska i w tym roku wyjątkowo cięta w ubiegłym kupiliśmy w donicy aby przesadzić do ogrodu ale ona prawie nie miała korzeni.
Jawne oszustwo, więc tym razem zaoszczędzone pieniądze przeznaczyliśmy na zakup porządnego stojaka i uważam to była znakomita decyzja.
Tarasik jest nie za duży ale lubię jak jest na nim tak milutko , wersja zimowa też fajniutka ale akurat nie posiadam zdjęcia ale może jeszcze zrobię ;:224

Renatko - To Bonsai formowany z fikusa , póki co dobrze mu u mnie ;:215 Puszcza nowe listki :heja

Zapraszam na kilka różanych wspomnień , to nie będzie jakiś ekstra pokaz bo większość róż od wiosny 2014 u mnie ale już fantastycznie kwitły .

Pashmina

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tineke

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mrs. John Laing

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ambassador

Obrazek

Obrazek

Evelyne Dheliat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na dzisiaj niestety już koniec czas goni oj goni :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam białe lampiony ale właśnie małe. Dużego muszę jeszcze dorwać. Wersja świąteczna -też fajny pomysł.
Zwaliłaś mnie z nóg tą Pashminą. U mnie po kwitnieniu okazała się pomyłką. Teraz wiosną mam dostać drugą sztukę. Mam nadzieję, że będzie tak piękna jak Twoja. Wiem, że to humorzasta róża ale tak mi się podoba ;:173 .
Gosiu, wiem że czas nas ogranicza w wielu dziedzinach. Ale nie znikaj już na tak długo. Tineke też piękna.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ach Gosiaczku :wit u ciebie to zawsze można pocieszyć oczy pięknymi kwiatami ;:138 robisz fantastyczne zdjęcia ;:215 podziwiam ;:180
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pashmina mega wypasiona,no cudna:)
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Madziu - akurat białego małego nie posiadam , ale moja kolekcja lampionowa już jest spora. Pierwszego upatrzyliśmy z mężem na wakacjach i tak już poleciało.
Pashmina to faktycznie rarytasik jest niską różą ale te pęki kwiatowe to w zupełności uzupełniają. Niestety u mnie w ubiegłym roku kwitnienia nie powtórzyła ale i to jestem jej w stanie wybaczyć , albo inaczej może zbyt ostrożnie dozuję nawozy i czegoś jej brakowało. Ale zawszę wychodzę z założenia , że lepiej ciut mniej niż za dużo. Jak by mi popaliło rośliny to sobie bym nie wybaczyła ;:223 Więc kochana próbuj też uważam że jest godna uwagi ;:170

Aniu - Który to już raz się powtarzam ;:306 Dziękuję kochana ;:196
Przy takiej pogodzie i szarości za oknami zdjęcia wspominkowe to miód na nasze serca. Zdjęcia które by w sezonie trafiły do kosza teraz wyciągamy i się zachwycamy.
Ale też dzięki takim zdjęciom możemy zaplanować co by jeszcze dokupić , jak poprzesadzać. Sama się czasami dziwię że na takim kawałku jak u mnie co chwila coś przesadzam , dosadzam i w dodatku tyle mieszczę. Pewnie z czasem to się na mnie zemści i obawiam się że będzie bałagan. Mam jednak nadzieję że tak nie będzie.
Lubię mnogość kolorów , ale w ogrodzie i tylko tych kwiatków które lubię.

Annes - Pashmina się aż zaczerwieniła ;:306

Kronenburg

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alinka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rosa Belmonte

Obrazek

Obrazek

Barbara Austin

Obrazek

Obrazek

Claude Monet

Obrazek

Obrazek

Hansestadt Rostock

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grand Mogul

Obrazek

Obrazek

Pnąca nn ale i tak jest piękna

Obrazek

I jeszcze klimacik ;:170 Życzę miłego wieczorku.

Obrazek
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje róże powalają ;:167 ;:215 Nie mogę się na nie napatrzeć!
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Gosiu twoje dekoracje powalają, wszystko fantastycznie dobrane i nie przesadzone ;:333
widoki z wakacji z gospodynią w roli głównej bardzo miłe ;:63
ale co najbardziej urzeka to wypasiona Pashmina ;:oj
widząc twoja nawet nie wiesz jak się cieszę że będę miała własną mam nadzieje że będzie równie piękna jak twoja :wink:
Miłego wieczoru :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taaak, pamiętam tą historię z tym dużym wakacyjnym lampionem :)
Róże śliczne. Lilie przy nich też wyglądają bardzo ładnie. Gdzie kupujesz lilie? Zamawiasz, czy w sklepie stacjonarnym?
Klimacik z lampionkiem- bajka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”