W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

:wit
Ulka Red fairy, jak duża rośnie?
W tym roku coś na czerwono mnie bierze :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

usa1276 pisze: Maju - Edenka ma w sobie tyle uroku że żadna inna róża by mi tam nie pasowała, miejsca tam na dwie róże w normalnych warunkach nie ma ale widziałam w starych wydaniach pięknego ogrodu rurę giętką plastikową ponawiercaną i włożoną w dół spiralnie i do niej można lać wodę w ten sposób podlewać roślinki woda dociera wtedy bezpośrednio do korzeni jak nie będą tak sobie dawać radę to najwyżej uszczuplę kostkę :wink: a co do Compasionn to na zdjęciu cud malina a w realu totalna klapa i wiosną pojedzie do teściowej
a niech ma mamuśka a co :D

:;230 :;230 Ula ten śmiech, to po przeczytaniu ostatniego zdania :;230 :;230
Czekaj z tą nawiercona rurą ja jakoś nie załapałam.... Niby rozumiem, że tą rurę umieścisz w dołku tam gdzie posadzisz
drugi krzak róży. Tylko po co? przecież i tak możesz podlewać te krzaczki z góry...
no nie kumam.... wytłumacz mi po co ta rura ;:306
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Witam Uelńko w Nowym Roku.
Zaglądam do Ciebie czasami, ale nie wpisuję się, jak w większość wątków z braku czasu,
ale z początkiem roku wypadało się przywitać.
Twoja Red Fairy jest bardzo ładna i tyle kwiecia ma.
Ładnie okrywa teren. I ten kolorek.... :)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

:wit
Czy u was też tak pięknie dziś ;:3 świeciło, nie ma nic przyjemniejszego jak taki piękny pogodny styczniowy dzionek ;:138
Ewuniu - ja tez nie zawsze mam czas na pozostawienie śladu po sobie przeglądając wątki, Red Fairy kupowałam w ciemno bo na forum nigdzie jej nie znalazłam, bardzo ładnie się pokłada i tak właśnie chciałam aby zwieszała mi się nad chodniczkiem, kolorek czysto czerwony, polecam w twoim ogrodzie świetnie by wyglądała wśród kamieni i iglaków.
Maju - bardzo wiele roślinek trafiło do mojej teściowej, czasami nawet zdarza sie tak że wykopując przez pomyłkę ona ma dany kolorek a u mnie go nie ma, to też w pewnym rodzaju przechowalnia :D a rurę chcę umieścić tylko tak na wszelki wypadek dosadzając Edence - Rosarium (marzy mi sie taki duet) boję się ze nie zawsze będą miały korzenie wystarczająco dużo wilgoci, a tak czasem wleję wodę do rury i dostarczę ją bezpośrednio korzeniom w czasie większych susz, placyk ten jest wyłożony jak widziałaś na zdjęciu kostką i boję się że kosteczka nagrzewając się będzie dodatkowo osuszać podłoże w każdym razie rura jest taka mała że korzeniom przeszkadzać nie będzie
Ewcia - mam ją dopiero od wiosny, i tak dokładnie to tego nie sprecyzuję zakupiłam w F sadzoneczki były bardzo ładne, badylki wypuściła po 50 cm ale podejrzewam że jak to jest okrywowa to potrafi pokazać znacznie więcej ;:333, ja mam właśnie po chodniczku rabatkę z czerwonymi różami, w tym roku stawiam na róż ;:306
Reniak - w przed ogródku chyba mam ale nie jestem pewna bo to stara odmiana róży z drobnymi delikatnymi kwiatuszkami Excelsa ale jest do wywalenia w bliżej nie określonym czasie bo już nie mam siły zawsze złapie jakieś choróbsko nawet mimo profilaktycznego pryskania ;:185 o mszycach które ja wręcz uwielbiają nawet nie wspomnę :evil: < Reniu mam nadzieje że to Lionsy zdjęcie robione z daleka potem wrzucę kwiatek w zbliżeniu ale maja taki kolorek jak piszesz,

CDN wieczorem teraz uciekam na próbę ''Kukuryn'' ( czytaj Pań z koła gospodyń wiejskich )
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ula, ja właśnie przedwczoraj, w piękny słoneczny dzień, wywaliłam w końcu swoją Excelsię. Jej, co za ulga! Odkładałam to już od kilku lat. Strasznie nie lubiłam tej kolczastej różycy. Tak więc powodzenia Ci życzę w tym względzie i nie zwlekaj :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Wandziu - kilka razy do niej podchodziłam, męczę się tak co roku i żal mi jej mimo wszystko, ja nic w ogrodzie nie robię mój ja=est tak mały że swobodnie dam radę na spokojnie go sprzątnąć, ale podglądam jak mają się roślinki ;:173
Ilonko - jestem ale czasem obowiązki nie pozwalają na dotrzymanie danego wpisu ;:131, dzięki miły komentarz ;:196, stoliczek chodzi mi po głowie ale tak na nał to nie da rady wszystko ma swoje termina :?, Ilonko to może masz The Fairy też ja mam 6 sztuk rośnie nad rowem i tak jak piszesz kwitnie nieprzerwanie
Jadziu - gdzieś mi zaginęłaś, ale obiecuję zaraz będziesz namierzona, bardzo dziękuje za pochwały ;:196
Tolinko - miło że zajrzałaś i bardzo ci dziękuje ;:196
Iloniu - bardzo ci dziękuje ;:196 nadrabiam zaległości zdjęć co prawda nie mam dużo ale może dam radę dociągnąć do wiosny , miałam dobrych nauczycieli w aranżacji rabatek, też mam więcej chciejstw różanych jak miejsca no niestety ogród nie jest z gumy, lewa strona przed ogródka obsadzona jest The Fairy pięknie sie prezentują gorzej wygląda rów który z braku czasu w ubiegłym roku nie zawsze był koszony na czas :cry:
Martuś - dobry wybór ;:215 i jedna i druga bezproblemowa różyczka, a ta o którą pytasz to Lions Rose zamawiałam ja w RĆ wiosną
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ula, dołączam się do zachwytu na Red Fairy ;:215 Ślicznie wygląda taka zwisająca z murku ;:138
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Po porannej mgle która była rano jak mleko koło południa zaświeciło piękne słoneczko dzień był naprawdę bardzo piękny typowo wiosenny
Doroto - bardzo ci dziękuję, miło mi że ci sie podoba ;:168

Obrazek

URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dae ... d4113.html]Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Uleńko piękny miałaś dzień ;:138
U mnie kolejny smutny dzień , nic tylko spać i spać ..............
Ostatnia fotka ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ula dobrze że fotki piękne ;:333 bo dzień u mnie szary , brzydki ;:223
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Wspaniały ogród,cudowne rośliny a córeczka piękna.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,różyczki ciąg dalszy ,już kończę przygotowywać rabatkę pod różyczki ,będą same niskie ,bo rabatka przy chodniczku,w drugiej będą wyższe,to zmiany przed domem ,a w ogrodzie też już gotowa dorobiona rabatka na róże i piwonie i różności,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

:wit już czwartek, czwartunio, jak dzieci czekam na sobotę gdy nie muszę zrywać się po 5 rano :roll:
Martuś - ty pracusiu już tak szalejesz, ja nie muszę przygotowywać po prostu na jesieni co nieco wyeksmitowałam i miejsce na królewny już mam, a tam gdzie będę sadzić fiolety i ciemne róże mam mieć podpinana kanalizację i muszę poczekać nie ma sensu przygotowywać jak i tak będzie rozkopane
Haniu - bardzo ci dziękuje za tak miłe komentarze ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ale piękne różyce , a co robisz u tych kukuryn :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ulka, piękne te wszystkie różyczki i jak tu ich nie kochać, super prezentuje się murek z Red Fairy ;:108, a wiesz, że i nas czeka kopanie pod kanalizę i to pewnie niebawem, bo na głównych drogach już kładą, aż się boję, bo u mnie wszystko obsadzone, super miałaś pogodę, u nas szaro, buro i ponuro, ja chcę już wiosnę !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”