Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Nawet nie wiedziałam, że kawa tak wygląda ;:oj Super zakupy. A ta czarnuszka to wielokolorowa? Ja zakupów jeszcze na dobre nie zrobiłam. Za mała mieścina... ;:306
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Wszyscy już a nasionami - kusi, kusi.... ale najpierw muszę zrobic przegląd tego, czego nie wysiałam w tamtym roku, bo już nie było gdzie. Ale na pewno dam sobie jeszcze szansę z tunbergią - w tamtym roku siałam za późno, udały mi się tylko 2 sadzonki, jedna nie przeżyła, druga była mała i słaba, ale pojedyncze kwiatki były - teraz mi się marzy burza kwiatów.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Moniko zakupy super ;:333 ale będzie się działo ;:108
Kawie śliczną wyhodowałaś ;:138 ;:138 ile lat czekałaś na owoce ??
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni na kawkę się wproszę z własnej uprawy mniam :D
Widzę,że masz już sporo nasion,ja wczoraj dumna zakupiłam polecane w necie nasiona buraków i jedną paczuszkę kopru.
Kobeę białą już też mam,ziemię i dziś będę siała,widzę,że Twoja fioletowa ;:333
Czarnuszkę co roku wysiewam,ładnie zadarnia ziemię ;:108
Czy ja dobrze widzę nasiona czosnku niedźwiedziego?

Pozdrawiam z rana:)
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Moniś :wit Dawno mnie nie było u Ciebie Piękne iryski :D
Gratuluje wyhodowania kawy i doczekana się na niej owoców ;:333 ;:138
Przepiękne zakupy :)
Cieplutko Pozdrawiam ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Moniczko jesteś W I E L K A !!!!! wyhodować kawę rewelacja, wpraszam się na małą czarną ;:138
Kiedyś kupiłam nawet ładne krzaczki kawy, mandarynki z Instytutu Sadownictwa w Skierniewicach a nieocenioną wiedzę w tej dziedzinie posiadał nieodżałowany - polski sadownik prof. Szczepan Pieniążek.
Niestety mimo, że kawa i mandarynka pięknie kwitły, pachniały ale niestety nie doczekałam się owoców.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Moniczko - jestem pod wrażeniem kawy. Chociaż opisz, proszę, jej zapach, aromat, smak.

Zakupy poczynione fajne.
Masz może jakis sposób na kobeę?
Miałam już jej w tym roku nie siać, ale gdzie tam - znowu chcę dać jej szansę :uszy
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniś ;:196
I ja chętnie wpadłabym na kawkę, ale jak się całe FO do Ciebie zleci, to nie starczy dla wszystkich :;230

Zakupy nasion ;:333 , oj widać, że nie tylko mnie nosi z zakupami. Wszyscy tęsknimy już za wiosną i pracami w ogrodzie :)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dorotko to będzie degustacja taki naparsteczek kawusi starczy dla wszystkich, najważniejszy aromat ;:138 o ile pamiętam to będziesz ją prażyć, prosimy o fotorelację
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Och jak ja lubię takie kolorowe paczuszki z nasionami ;:138 też nie umiałam się oprzeć i już kupiłam.
Na kawusię się wpraszam ale chyba dla mnie zabraknie :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Super to Twoje kawowe drzewko ;:63 .
Z nasionami już mi się nie chce bawić, ale był czas, że siałam i siałam i ...... :;230 .
Będę u Ciebie patrzeć, jak wszystko rośnie, a sama kupię sobie gotowe roslinki :roll: .
Chociaż to nie do końca prawda, bo mam do wysiania kosmosy, tytoń leśny i cynie białą i zielonkawą. Na tym powinnam zakończyć, ale się okaże 'w praniu' ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

O na kawę to i ja się wpraszam , wirtualnie to dla wszystkich wystarczy :;230 .
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Monika po zakupach widzę że pracowicie sezon zaczynasz. Rano kawusia, a potem sianie, sianie i pikowanie ;:215
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Kochani - jakoś się wszyscy pomieścimy , najwyżej kawa lekko lurowata będzie , a czy nas więcej tym weselej może być :tan , więc zapraszam , jeszcze nie wiem kiedy zbiory bo z tym zjawiskiem nasiennym u kawy spotkałam się pierwszy raz ale co tam i zapraszam ;:196

Iwonko - ;:196 przecież wiesz że tu dla Ciebie zawsze otwarte , nie musisz czekać aż kawa dojrzeje
Posiany już czosnek niedźwiedzi kobea , powojnik tangucki i pośpieszyłam się z rudbekią ;:223 , widzisz wśród tych moich zakupów coś co jeszcze nie wysiałam a powinnam ?
Aneczko - tak to czarnuszka damasceńska , jeśli masz kłopot z kupieniem podaj adresik na pw a kupię i Ci prześlę , żaden problem , ja nabyłam w ogrodniczym
Małgosiu - zapraszam ;:196 , moja kobea też już w ziemi , jeszcze nie kiełkuje ale .... czekam grzecznie , poluję na białą i ... zonk , nigdzie w okolicy nie ma
Szamanko - mnie z ogrodnika mąż i syn na siłę wyciągali ;:306 , miała ekspedientka ubaw oj miała
Wiolu - dla mnie widok nasion kawy to też nowość , a czarnuszka wg opakowania wielokolorowa a jaka wyjdzie ;:185 , to tak jak z astrami w zeszłym roku kupiłam torebkę żółtych , ani jeden kwiatek nie miał tego kolorki ;:145 , więc w tym roku kupiłam dwie torebki
Agnieszko - czarnooka zośka i mnie się podoba choć zawsze tylko o niej marzę Tunbergia - piękne pnącze , próbuj podzielisz się doświadczeniami :tan
Tereniu sadzonki kawy dostałam od znajomego , ile on je hodował nie wiem ;:185 u mnie są trzeci roczek , ładnie się rozrosły , mam dwie ale tylko jedna owocowała , ten znajomy mówił mi również że bardzo często kawa hodowana w domu zamiera po owocowaniu , niedługo będę mogła się przekonać jak jest w rzeczywistości
Aniu - u mnie biała kobea nie do kupienia ;:145 a na czosnek niedźwiedzi chorowałam od dawna , podobno piękny i przepyszny , lubię czosnek i pakuję do niemal wszystkiego , wyjątek stanowią desery ale ja z tych dla których najsmakowitszy deser to schabowy ;:215
Pauli - tęskniłam za Tobą bo faktycznie dawno oj dawno Cię nie było , więc witaj ponownie ;:196
Danusiu - na kawę i na coś do kawy zapraszam serdecznie , ponoć wysiewa się właśnie takie świeże nasiona kawy , jeśli się uda masz u mnie sadzonkę ;:196 a zapach taaaak , szczególnie mandarynki , mi osobiście przypomina jaśmin . Kawa arabska , bo czerwone łupinki ziaren , dowiedziałam się ostatnio z tw ;:306
Beatko - ja z kobeą nigdy nie miała kłopotu , wysiewam już kolejny rok i za każdym razem rośnie i to bez szczególnego traktowania , może nasiona jakieś stare Ci się trafiły , mi się nigdy nie udało wyhodować z zebranych nasion więc zawsze kupuję i na 5 nasion w torebce , przeważnie kiełkują trzy ;:108 , nigdy nie miałam białej , może z nią jest inaczej
Dorotko - kawa nie problem wpadaj kiedy zechcesz , ( mam jeszcze ekspres - prezent od Misia ) ,a Ania ma rację każdemu po naparsteczku tej hodowanej kawy a resztę - nasze wspólne towarzystwo załatwi , w grupie raźniej
Aniu i tu mam dylemat , prażyć czy sadzić ;:185
Aniu - starczy , starczy , dawaj
Aniu - ja też często kupuję gotowe roślinki , np. zawsze surfinie , ale też lubię patrzeć , doglądać jak mi rośnie :tan
Reniu - starczy - zapraszam ;:196 nie tylko wirtualnie
Danusiu - oj tak , oj tak

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
może dalię przypomnę ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tym samym tokiem myślowym szła sprzedawczyni w ogrodniczym - nie wciskała mi kobei przecież, ale jak się "żaliłam", że mi si,ę nie udaje - to zaproponowała bym spróbowała raz jeszcze, bo gwarantuje za jakość u niej zakupionych nasion...
Mam tę co Ty, fioletową - białej jeszcze nie widziałam :roll:

No i co? Znowu się mam powtarzać? No należałoby bo masz pięknie:
Dalie i orlik wow wow.
Fajnie prezentuje się ta cała aranżacja z rudym zręblkem ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”